Предстои ми Инвитро/ИКСИ - Да поговорим - тема 66

• 80 350
  • 720
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте, момичета! За начало да пожелая успех на всички ви, които се борите за това да имате бебе Simple Smile !
Аз следя от време на време дискусията и едва днес реших да се присъединя.

Ето кратка версия на историята ни. Имаме до сега два опита, за съжаление неуспешни, ИКСИ. Първоначално тръгнахме с МФ, ноо в последствие се оказа, че и при мен много неща не са ясни. Не реагирам на стимулациите както се очаква - правя не много фоликули и в малко от тях има яйцеклетки - 1-ви опит 8Ф и 4Я, втори опит - 15Ф и 6Я.
Стимулирана съм с Бемфола и Менопур първия път и само Менопур втория път. И Цитротайд, разбира се.
В момента съм в стимулация - започахме с Гонал 600 и сега Менопур 600. Като гледам вашите дози и моите ...глават ми се завива хаха. И въпреки дозите до сега нямаме резултат.
Миналият месец и ЕРА правихме, а сега ще правим и ПИД. Дано тези изследвания ни дадат повече информация и този трети опит да завърши с успех.

Ще се радвам да обменяме информация и опит Simple Smile!
Успех

# 571
Spicy, само да вметна, че 4 и 6 яйца са добра бройка. Мен, ако ще и с 1000 единици да ме стимулират, пак е нула или едно.

# 572
Да, така е. Но като чета ..някои 15, други 20, че  и повече...и някак си се отчайвам. Да видим този път какво ще се получи.
Благоаря Simple Smile!

# 573
Аз като имах 18 я и какво? Само 8 стигнаха до бластоцист.Така ,че горе главата бройката не е важна Simple Smile трябва ти един качествен ембрион и от него ще стане бебче или два ако искате близначета:) .Успех!

# 574
Само 8 стигнаха до бластоцист.
Ама и ти си за бой, честно! Какво значи САМО?! Има жени с месеци се борят за един ембрион. Радвайте се и оценете това, което природата ви дава, защото има в пъти по-зле.

# 575
Искам да и покажа ,че не винаги бройката е важна ,не съм казала,че не го оценям .Аз си трансферирах само един от всичките и се хвана .Затова го написах !Че не е важна бройката!

Последна редакция: вт, 05 юни 2018, 22:33 от shannel

# 576
Не исках да предизвикам спор. Само споделях понеже от тези 4 и 6 до бластоцист стигна едничко при втория опит едва и не се хвана. При първия, върнахме един на трети ден и той не се хвана.
Да, бройката е добра, стига и качеството да е добро. До сега не съм имала този късмет. И това е проблемът според д- ра ми - качеството.
Благодаря ви за мненията Simple Smile. Надявам се, въпреки трудностите, всички да получим това, за което се борим.

# 577
  • Варна
Да, така е. Но като чета ..някои 15, други 20, че  и повече...и някак си се отчайвам. Да видим този път какво ще се получи.
Благоаря Simple Smile!
                                                 Аз имах 15Я, от тях 10 бяха годни, 8 се оплодиха, и накрая останаха само 4, които замразихме 2х2. Според мен, важното е все пак да има  Simple Smile  Успех! Simple Smile

# 578
За мен от 18 яйцеклетки, 8 да стигнат до бластоцист си е голямо постижение.

# 579
Здравейте, момичета! За начало да пожелая успех на всички ви, които се борите за това да имате бебе Simple Smile !
Аз следя от време на време дискусията и едва днес реших да се присъединя.

Ето кратка версия на историята ни. Имаме до сега два опита, за съжаление неуспешни, ИКСИ. Първоначално тръгнахме с МФ, ноо в последствие се оказа, че и при мен много неща не са ясни. Не реагирам на стимулациите както се очаква - правя не много фоликули и в малко от тях има яйцеклетки - 1-ви опит 8Ф и 4Я, втори опит - 15Ф и 6Я.
Стимулирана съм с Бемфола и Менопур първия път и само Менопур втория път. И Цитротайд, разбира се.
В момента съм в стимулация - започахме с Гонал 600 и сега Менопур 600. Като гледам вашите дози и моите ...глават ми се завива хаха. И въпреки дозите до сега нямаме резултат.
Миналият месец и ЕРА правихме, а сега ще правим и ПИД. Дано тези изследвания ни дадат повече информация и този трети опит да завърши с успех.

Ще се радвам да обменяме информация и опит Simple Smile!
Успех

Само по дозите мога да позная клиниката. Ами няма как да не ти се скапят яйцеклетките....

# 580
Благодаря за мнението, но не мога да се съглася.
Четох доста по въпроса - статии и форуми (дори чуждестранни), говорих и с доктора. Влошаването или подобряване качеството на Я е дълъг процес и едва ли за една седмица стимулация може да се повлияе така драстично, че да стане недобър ембрион.
Всичко е прекалено индивидуално и много фактори влияят на успеха или неуспеха, за да можем категорично да кажем - ами , ето от високите дози - лоши Я. Вярвам, че след като са ми назначени тези дози, има защо.
И не ми се иска да превръщаме дискусията в кой къде ходи и дали е добре да е там. В крайна сметка всеки прави избори.

Благодаря ви за мненията, момичета! Успех на всички! Simple Smile

# 581
Момичета, след пункцията вчера, преди малко се обади ембриоложката да каже какво се случва. От 12 фоликула 10 яйцеклетки, от които 8 са се оплодили. Стискам палци и се моля да се развиват и всичко да бъде наред! Кога според вас е по-добре да се прави трансфер, на трети или пети ден и от какво зависи?

# 582
Благодаря за мнението, но не мога да се съглася.
Четох доста по въпроса - статии и форуми (дори чуждестранни), говорих и с доктора. Влошаването или подобряване качеството на Я е дълъг процес и едва ли за една седмица стимулация може да се повлияе така драстично, че да стане недобър ембрион.
Всичко е прекалено индивидуално и много фактори влияят на успеха или неуспеха, за да можем категорично да кажем - ами , ето от високите дози - лоши Я. Вярвам, че след като са ми назначени тези дози, има защо.
И не ми се иска да превръщаме дискусията в кой къде ходи и дали е добре да е там. В крайна сметка всеки прави избори.

Благодаря ви за мненията, момичета! Успех на всички! Simple Smile

Успех и на вас. Имайте едно на ум. Минала съм по този път. Пратена бях за донор. Очаквам второ бебе.

# 583
Супер, Hope! Стискам палци!
Доколкото знам аз - 5-ти ден е по-добре. Тогава се вижда кои са добрите и издръжливи ембриони с най-голям капацитет. Но се правят трансфери и на 3-ти ден. Аз съм правила и на трети и на пети. Обсъдете и с доктора. Успех Simple Smile!

# 584
Момичета, след пункцията вчера, преди малко се обади ембриоложката да каже какво се случва. От 12 фоликула 10 яйцеклетки, от които 8 са се оплодили. Стискам палци и се моля да се развиват и всичко да бъде наред! Кога според вас е по-добре да се прави трансфер, на трети или пети ден и от какво зависи?
Успех и стискам палци. Според мен най-добре да се прави трансфер на 5 ден.Днес на мен също се обадиха от клиниката имам 4 морулки.Утре трансфер на 2 бластоциста.

Общи условия

Активация на акаунт