Идва лятото горещо, а през ЮНИ мъничкото нещо

• 14 798
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Тук съм още!Продължавам да очаквам и да угоявам бебо....Ох,дано да познаят за времето днес и да може поне е дна свястна разходка да направим,че иначе чакаме да се свечери...

# 91
Кабранска горещо ли е в Пловдив - тук в София се е убило за разходки!Аз сега излизам само да ям още веднъж Embarassed ама малко де.
Поли мерси за милите думи ама не се притеснявай излишно за твоето бебе.С притеснения за жалост нищо не можем да направим.
Очаквам съобщения за нови бебета! newsm68 и много стискам палци да знаете!  bouquet

# 92
Таби виждам че четеш мила , как си оправи ли се от настинката?

# 93
Здравейте Simple Smile
Вили миличка още съм много зле това гърло, а и носът направо не издържам искам да се метна от прозореца  #Crazy #Crazy #Crazy Хубавото е, че времето днес е мрачно и няма слънце, че иначе се намирам в пещ  ooooh! Готвя се да гледам филмче и да си легна, че остана само гладенето на дрешките ама ще е по- късно. И аз искам да те придружа на разходка ама не съм за излизане и среща с хора. Ако всичко е ОК другата седмица ще пием по едно кафе в квартала  Peace
Пожелавам на всички весело настроение и усмивки   bouquet  bouquet  bouquet

# 94
 Вили1 ,не е горещо..ужасно горещо е ....Макар,че за днес обещаха да не еколкото вчера/когото направо не беше за показване/ пак си го бива...аз правя само къси преходи до магазина долу и чакам да мръкне,та да обикаляме с мъж ми градинките в квартала....Снощи направихме бая обиколка,но то беше така пренаселено навсякъде...И тъкмо си мислех,че май и бебо ще го водя на нощни разходки...че не си представям как ще понесе тия жеги.../Е ,ако ги хване ,де/

# 95
  • Вече с постоянно местожителство на село...
 Здравейте и от мен много настинала за мое съжаление и се чувствам много зле  Cry.Не издържах та си купих фервекс и сега съм малко по добре и за гърлото пия хомеожен 9 и от него поне мога да преглъщам по добре.Не се притеснявайте за бебчетата предварително само се напрягате и не води до нищо добро.Мимик ти колко си плати за епидуралната упойка в Шейново??

# 96
Корнелия, надявам се, че скоро ще ни зарадваш с хубави новини и всичко, което са казали - не го потвърдят Peace
Понякога стават грешки, а и като се роди бебо може да е различно - искренно се надявам и се моля да е така Praynig Praynig Praynig

Ти не се притеснявай, а си мисли хубави неща Wink 

Хубав следобед на всички...ей Мишелка да не е родила newsm78
Кабранската - дръж се Laughing

# 97
Кабранска, не знам защо, но си мисля, че както и аз пия Магнерот и папаверин в ударни дози, накрая ще съм като тебе ooooh! Да знаеш, че и аз ще мрънкам като наближи. Просто се чудя как ще изкарам още, така ми се иска да си видя творенийцето вече Flutter Но ние сме с теб, така или иначе няма да го носиш 12 месеца Wink
В този ред на мисли да ви разкажа един от родата на мъжа ми - ама много е тъп, много.....таквоз нещо РЕДКО се среща. Пита ме: "Ей,.....на теб кога ти е термина?" и аз "Ами края на юни", а тоя мунчо: "Ама тази година ли?", а аз съм егати косатката в телото и му викам : "Абе, тикво, аз да не нося слонче Joy Joy Joy" Та май този въпрос е за теб, Кабранска Crazy Wink Laughing
За протокола съм +13 и е много вероятно да раждам секцио. Така каза докито днес.

# 98
  • Бургас
Здравейте мамчета
Аз тъкмо се върнах от доктора дето ще ми води раждането и той каза че на бебе главичката му била по-голчма от средното ама не било аномалиа.Аз нещо се притесних и незнам дали е опасно или не нормално ли е ?Вие какво ще кажете

# 99
Elia, не се притеснявай както не всички големи хора сме с еднакви глави така е и при бебчовците. Щом доки ти е казал, че не е обезпокоително не се тормози излишно.
Ние с бебка сме добре, днес нали е по-хладничко в София и аз съммного доволна, иначе в жегите едвам изтрайвам.
Момичета да ви питам нормално ли е като стана да ходя на някъде корема ми е много твърд и си остава така за примрерно 5-10 минути /това не е свързано с никаква болка/, имате ли идея дали това са контракции или си е твърд от бебето? Аз все съм в питанки и не мога да определя имам ли или нямам контракции, а пък малко ме е страх защото вече не взимам никакви лекарства за задържане, пък доки каза че трябва поне до към 8 юни да устискам за да няма риск за бебка.

# 100
Здравейте на всички!
Мrancho, Mimik - много благодаря за информацията за епидуралната, окончателно се навих за нея и сега още по-малко ме е страх от раждането. Наистина имам доверие на лекаря си (доколкото изобщо вярвам на лекарите) - ходя от няколко години при него - но вие много ми помогнахте с решението. Защото аз си мислех че трябва да си се пробва първо нормално и че е по-добре за бебето.
Emsy лекцията на 9 месеца за която говориш изобщо не беше свързана със самото раждане, а по-скоро с това кога едно бебе се счита за преносено и кога за недоносено и как се постъпва в тези случаи. Така, че няма за какво да съжаляваш.
Днешната лекция беше доста по-интересна - за храненето на майката по време на кърмене. Накратко ще напиша за тези които се интересуват каквото запомних (че нямах химикалка да си записвам)
Първо казаха, че през първите 6 месеца не бива да се пазят каквито и да е диети. Второ може да се яде всичко, стига да е в умерени количества. Да се избягват цитрусови плодове в първите 1-2 месеца след раждането (считало се че отключват алергии). Да се избягват пикантните храни, лютото, многото подправки (зелените - магданоз, копър, босилек и т.н. са ОК)както и много сол.  Да не се избягва маслото и хляба (по около 3 филии на ден). Да не се ползва никога маргарин за бебето и да не се яде - не бил полезен - по добре масло, зехтин.
Да се яде нетлъсто месо. Да се избягват саламите и готовата кайма. Да се избягват пържени храни.
Да се ядат 4 варени яйца на седмица (отделно от тези които се слагат в яденето).
Да се ядат 300 гр. плодове и 300 гр. зеленчуци (сурови) на ден. Суровите, несолени ядки се препоръчват.
Да се яде мляко със средна масленост (2%), както и български сирена и кашкавали
Могат да се ядат ягоди, боб, леща, зеле и т.н. стига на вас да ви понасят и да ви се иска.
Може да се яде по около 30 гр. шоколоад на ден, да се пие по чаша вино (бяло или розе) или бира.
Магнезия и желязото било много важно да се доставят на организма след раждането.
Желязо има например във всички зелени листни зеленчуци (спанак, коприва, лапад, зелен лук и т.н)
Магнезий имало много в ябълките и бананите. Изобщо бананите били много полезни (което аз не знаех).
Май това е което се сещам... дано да не е било много объркано и да съм ви била полезна

Поздрави на всички и приятен ден

# 101
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Веселушка много благодаря за полезната информация знаех че има някаква диета но не знаех каква точно Wink

# 102
Veseluchka и за мен информацията беше полезна  Hug.
Какво става с Duhi-puhi скоро не е писала.
Времето в момента се разхлади и е много готино. Много  Hug

# 103
  • Ямбол
Veseluchka, благодарим за информацията.
Аз днес ходих на запис на тоновете на бебка.160 удара  и утре пак трябва да ходя.Някой знае ли какво означава това.При вас какво е измерено.Моля, ви кажете ми.Представяте ли си майка е акушерка, но нищо не ми казва/било нормално и ..../, горката знам че иска да не ме притеснява.Но тогава защо ме кара утре пак да ходя?

# 104
Ехо,днес ви излъгах,ама съвсем не беше нарочно...тъкмо си оплаках от жегите в Пловдив и то пък взе ,че се разхлади...сега е съвсем поносимо...особенно като преваля....Сега чакам мъжо да се навечеря и ще отиваме да се поразходим.....
Munichka ,то наистина съм си за бъзик,ама и моите познати вече така реагират...
vesseluchka,наистина ти е много полезна информацията...и само да ви кажа нещичко от мен-все пак като вече кърмила -не се лишавайте от нищо по време на кърменето,има време за диети..а и в повечето случаи то става от самосебе си.Слушайте вътрешния си глас,а и ако нещо не му понася на бебока,той ще ви го покаже...Единственото което помня,че категорично пречеше беше зеле и бобови/по принцип образуващите газове храни/..иначе съм си хапвала и цитрусови  и ягоди...важното е да не се прекалява.
Elia,това не е аномалия-просто за момента главичката е по-голяма и единственото което може да направи проблем,е че по-трудно ще излезе /но само ако таза ти е по тесен,но и това е относително,защото не е важно колко е широк,а как се разтваря/,но не се притеснявай и нашата е такава...да се надяваме,че ще са по умни бебоците..
didi_b ,това за стягането са подготвителни контракции...щом не са болезнени-няма страшно.При пен и за по-дълго време ми се е втвърдявал,но докато не станат болезнени и ритмични-няма още поводи за притеснение.
И само за протокола-днес и Духи Пухи и Мишелка се мернаха на КЮто...така,че не са родили...или поне не са писали още...

Общи условия

Активация на акаунт