Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 14 фев. 2018, 13:12 ч.

Ню билдинг пропърти - мнения?

 • 8 757
 • 33
 •   1
Отговори
 • Мнения: 101
Здравейте,
В момента сме в процес на купуване на жилище в София и се спряхме на един нов комплекс в жк Малинова долина - Студентски град 4. Изпълнител е Ню билдинг Пропърти. Дали някой от вас е купувал жилище от тях? Надеждни ли са, изпълняват ли проекта си навреме и дали получават акт 16 построените от тях жилища? Ще се радвам, ако можете да споделите мнения за тази фирма. Благодаря ви!

# 1
 • София
 • Мнения: 32
Здравейте,
В момента сме в процес на купуване на жилище в София и се спряхме на един нов комплекс в жк Малинова долина - Студентски град 4. Изпълнител е Ню билдинг Пропърти. Дали някой от вас е купувал жилище от тях? Надеждни ли са, изпълняват ли проекта си навреме и дали получават акт 16 построените от тях жилища? Ще се радвам, ако можете да споделите мнения за тази фирма. Благодаря ви!

Здравейте,

Ние миналата година гледахме техни апартаменти точно в Малинова долина. Но ги "гледахме" в интернет. Когато потърсих контакт за тях, се свързах с една дама, която ми каза, че може да отида в офиса им, който бил в Ст. град. Грабнах се аз и отидох в някаква невзрачна постройка сред студентските общежития, която не е никак лесна за намиране.
Та, като почнах да говоря с въпросната госпожа, се почна: ма то тука едни 1000 Е да го изтеглим от продажба, 2000 Е, ако е с 2 спални, и то първоначално обявената цена била, ако е платено в брой, могло да се плати само на няколко вноски, трябвало иначе да си платя ДДС-то, щото тя не искала да го плаща. Вади някакви чертежи да ми доказва "достойнствата" на въпросния затворен комплекс, сякаш аз онзи ден архитектура съм завършила и само с архитектурни планове всеки ден боравя, че да разбера! Или може би разчиташе именно на това.
Изобщо, отношение "Вие к'во искате за тия пари" един вид. Щото явно 750 Е за квадрат са си мижави пари за нея.
Да не говорим, че тогава (април) каза, че ще са готови до септември с акт 16, сега гледам, че пише "Започва изграждането през март 2017", ама последната промяна на сайта е от 13.02.2018 г. ! https://newbuilding.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=22&id=a1169750 … amp;f4=&f11=2

От друга страна прочетох следното  във форума на Инвестор БГ
"НЕ КУПУВАЙТЕ АПАРТАМЕНТИ ОТ Ню Билдинг Пропърти ЕООД / New Building Property НЕ ЗАВЪРШВАТ СГРАДИТЕ В СРОК ОТ ЗАПОЧНАТИ 4 СГРАДИ В СОФИЯ НИТО ЕДНА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ЗАВЪРШЕНА. ЩЕ СИ ДАДЕТЕ ПАРИТЕ НАПРАЗНО. САМО МАНИПУЛИРАТ ХОРАТА ПЪРВАТА СГРАДА, КОЯТО ЗАПОЧНАХА В СТУДЕНТСКИ ГРАД ПОВЕЧЕ ОТ ДВЕ ГОДИНИ И ПОЛОВИНА НЕ МОГАТ ДА ЗАВЪРШАТ, А СГРАДАТА Е НИЩО И НИКАКВА. ДА НЕ ГОВОРИМ, ЧЕ СА ВЗЕЛИ ПАРИТЕ И НА ДРУГИ ТРИ СГРАДИ И НИТО ЕДНА ОТ ТРИТЕ НЕ ВЪРВИ. СТРОЯТ ДО МОМЕНТА, ДО КОГАТО ПРОДАДАТ АПАРТАМЕНТИТЕ И ПОСЛЕ ЗАПОЧВАТ НОВ ПРОЕКТ И ПОСЛЕ СПИРАТ ДА СТРОЯТ. БАЛОНА СЕ СПУКА ПРИ ТЯХ. ПРЕДПАЗВАЙТЕ СЕ НЕ КУПУВАЙТЕ ОТ ТЕЗИ!" https://forum.investor.bg/forum/%D0%BD%D0%B5%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D … D0%BB%D0%B8/page2

[Аз лично се разграничавам от този коментар, тъй като сама не мога да потвърдя това, което господина твърди, но предвид в коя страна живеем, ми се вижда поне правдоподобно. Още повече, че наши приятели за малко да изгорят в подобна схема на "а днес - а утре акт 16" и накрая продадоха апартамента, за който имаха предварителен договор, на трето лице. След месеци перипетии им върнаха първоначалната вноска, все пак.]

Та, обратно на темата - иначе ми даде контакт на някаква нейна дружка, дето работела в банка, дето да съдействала за кредит с "хубава" лихва! Отидох и при въпросната препоръчана дружка, "хубавата" лихва се оказа над 6 %, нали!

В крайна сметка, загубих си половин ден в това упражнение, без изобщо уважаемата дори да благоволи да ми предложи поне да ме заведе дори да го видя този апартамент с иначе така неясна цена!

Честно казано, моето лично усещане бе, че е поредната схемаджийка, дето се прави на бизнесменка с чужди пари. Дори и да не е така (а аз не твърдя, че е така въобще, въпреки коментара по-горе), самото отношение ми бе напълно достатъчно да ме откаже. Не стига, че е в Малинова долина и няма почти никакъв читав транспорт до там, не стига че нито парно, нито газ до там, ами и неясна цена и отношение като че сякаш кафето ѝ сервирам, няма пари да ѝ давам!

Изобщо, българинът (и в частност - тя) има много и много да учи за това как се прави бизнес и какво стои зад термина "customer satisfaction". Но понеже голяма част от т.нар. бизнесмени по нашите геогр. ширини черпят бизнес практиките си от мутробарока през 90-те, нямат и желание да разгадават що е то customer satisfaction и има ли то почва у нас.

В заключение ще кажа, че не трябва да бързате и да се хвърляте на първия възможен вариант. От собствен опит Ви казвам, че да си намерите хубав апартамент на добри пари отнема време и добър брокер. Безплатен обяд няма. А и имайте предвид, че това, дето Ви се вижда евтино на пръв поглед, най-вероятно е схема. Точно затова и ние не се доверихме на "новото строителство" - то в много случаи си остава незавършено. Просто проучвайте предварително и от повече източници с кого си имате работа, защото мошениците в тая тъпа София са на всяка крачка и не са един и двама изгорелите. Споменах по-горе за моите приятели и техните перипетии.
Успех Simple Smile

# 2
 • Мнения: 285
Нито един техен блок няма Акт 16. Не знам защо хората се връзват да купуват апартаменти от тях.

Вие как сте си харесали апартамента? Виждали ли сте на живо къде се намира строежа? Насред нищото са, без път, без магазини, без абсолютно нищо. Най-близката автобусна спирка е на поне 15 минути пеша.

# 3
 • Мнения: 3 684
Изобщо не им се връзвайте на тези. Това е някаква схема, а мястото,на което се строи наистина е насред нищото, а и отгоре на всичкото там скоро улици няма да има.

# 4
 • Мнения: X
Здравейте. Във връзка с Ню билдинг пропърти ЕООД ще споделя досегашния ми опит. Тъй като започнах търсене на жилище в последните 6 месеца и работих с конкретна фирма за откриването на такъв - 123 properties (много коретни, усмихнати млади хора). Идеята ми беше да открия моето жилище в близост до околовръстното и то конкретно периметър между Дървеница, Дианабад, Студентски град, Витоша.

Та след множество обикаляне /защото реших, че ще обикалям с колата, за да си харесам сграда Grinning / попаднах на 2-3 инвеститора като харесах техни конкретни обекти. Едните бяха Idea building, а другите New building property.

За жалост при Idea building бяха разпродадени всички апартаменти от въпросния обект и с моите хора от 123 properties разучихме как стоят нещата при New building property. Те, от гледна точка на фирмата - коректна ли е, завършват ли си проектите, как строят и т. н., аз, от моя страна /защото съм била от друга страна на барикадата - работех при ЧСИ и знаех какво значи да затънеш здраво и да завлечеш хората/ проучвах финансовото състояние на фирмата, дали имат изпълнителни дела, плащат ли си кредитите, ако има такива, продават ли си имотите, на каква земя се строят имотите - собственост на фирмата, на свързана фирма, общинска земя, имало ли е наследници - кои са, какви са, всичките ли са... изобщо едно голямо ровене.

В крайна сметка аз не открих проблеми. Проекта в Малинова долина е чист - собствеността на земята е на тяхна свързана фирма с учредено право на строеж на Ню билдинг пропърти.

123 properties пък от своя страна ми казаха, че всичко с фирмата е наред. Конкретно се насочихме към Малинова долина, защото жилището, което в последствие купихме, е със собствено участие и дофинансиране чрез кредит. На този вариант бяха съгласни от Ню билдинг пропърти само в сграда 3 в техния така наречен Проект 4.

Аз конкретно съм много доволна от отношението. Казаха ми всичко, което исках да знам - цената на квадрат /септември 2017 г./ на проект 4 беше 650 EUR.

Естествено, че ще ви покажат чертежите на сградата - какво очаквате? Искате на зелено, това е положението. Аз лично разговарях с Десислава, управителката, като тя ни даде възможност за изплащане чрез схема. Както е посочено по-горе - стоп капарото е различно според броя на спални на жилището.

В последствие сключихме и предварителен договор. Аз исках доста корекции по него, като заедно с това го прегледаха и юристите на 123 properties. Десислава, управителката, беше съгласна с всички промени, които нанесохме по договора.

Ние имахме и някаква отстъпка - не си спомням за процента, но беше някъде 2-3 % заради това, че заплатихме 50% от жилището при подписване на предварителния договор.

В момента строежа е на етап - излята плоча на сграда 3 от проект 4. Движат се добре - кота било на сграда 1 и 2 и завършена зидария на сграда 1 и започната такава на сграда 2. Аз ходя редовно на място да следя строежа, отделно във фейсбук страницата им постоянно качват клипчета с дрон, снимки и всякаква информация как се движат проектите. В сайта им пък има разпределенията на етажите /скици/ + как ще изглеждат завършените проекти.

Влизах в проект 3, който се намира до офиса им и Десислава, управителката, ми показа как ще изглеждат апартаментите. И като изпълнение и като разположение. Стъклопакетите са 5-камерни, имат допълнително изолация на пода - някакъв тип гумена подложка, стените се завършват на фина шпакловка. Във всичките им проекти има прокарана канализация, овергаз /тръби във всяка стая/ като от собствениците си зависи дали ще си прекарат газ. В нашия проект прекарваха вода, ток, газ преди да започнат самия строеж. Разрешението за строеж е заедно със столична община, тъй като липсва път до обекта. Така че и този въпрос е решен. Общо взето там, където се намират проект 2 и проект 4 - Малинова долина, самите проекти са ситуирани в съседство, текат строителни дейности и на други строители. Тепърва се развива самият квартал и НЕ е удобен за хора, които се движат с градски транспорт. За момента квартала е удобен само за хора с коли.

До колкото съм запозната имат акт 16 на проект 1. Проект 2 и проект 3 са почти завършени. На нас ни казаха, че догодина до септември проект 4 трябва да е завършен. Имайте предвид, че все пак това е строителство НЕ на панелки.

Последна редакция: ср, 09 май 2018, 12:37 от Анонимен

# 5
 • Мнения: 1
Аз купих апартамент в проект 2, казаха че до няколко месеца сградата ще е завършена, от тогава минаха 2 години и още нямат и вертикална планировка...
Ако ми бяха казали че ще строят 2 години, пак щях да купя апартамент, но самия факт че ме излъгаха, ме кара вече да се съмнявам във всичко.
През последните 6 7 месеца няма почти нищо видимо правено по сградата.
В началото строежа вървеше много бързо, но явно като продадат всичко вкарват парите в други строежи...
А по повод на предходния коментар. Първият им блок допреди няколко седмици нямаше акт 16

Последна редакция: пт, 15 юни 2018, 23:38 от propeler

# 6
 • Мнения: 17
Управителката на Ню Билдинг Пропърти (Десислава) е изключително внимателна, търпелива както и много професионално си свърши работата. Когато за първи път ходихме до офиса на фирмата през юни 2017 в Студентски град, тя отдели повече от 1час да обясни на мен и моя близка приятелка всички подробности за проект 4 (този в Малинова долина) от към технически параметри, срокове на изпълнение и плащания. Отговори на абсолютно всички въпроси без колебание и двусмислие.
Нищо не редно не видяхме, като форма на обвързване ни беше обяснено да внесем капаро от 1000 или 2000 евро което си е най-нормална практика за да резервират апартамента които си харесал. Разгледахме разпредерението на жилищата и понеже бяхме едни от първите успяхме да изберем страхотни жилища които ни устройваха като разположение и квадратура. Впрочем да кажа че явно миналата година имаше голямо търсене на жилища  щом всичко по-добро което гледахме от други фирми беше изкупено, останали бяха или на първи или последен етаж.  И така като избрахме апартаментите си ни изпратиха предварителен договор, всички промени които поискахме бяха обсъдени и приети. Абсолютно коректна фирма и до сега проблем не съм имала.
От гледна точка на това което търсих -имот за инвестиция в дългосрочен план мога да каже че ме устройваше - първо цената беше много добра, после аз прецених че дори да се забавят малко в сроковете за мен не е проблем да изчакам, защото не съм притисната от спешна нужда да живея там. Работя в сферата на управлението на строителни проекти и зная добре че ако се случи да е много студено през зимата е нормално, дори за предпочитане да не се работи. Все пак в студените месеци има дейности които не трябва да се вършат от гледна точка на качеството на изпълнението и безопасността. До колкото ми е известно сроковете за акт 14 на сграда 1и2 горе-долу бяха спазени.
Да, както каза майка ми когато подписвах договора “сградите са в полето”.....но идете сега да видите какво строителство кипи там. Малинова долина ще се развива още и със сигурност ще има необходимата инфраструктура в близките няколко години.
Аз кола имам и за мен отдалечената автобусна спирка не е фактор при взимането на решението да закупя жилище. Исках жилище от което да имам гледка към Витоша и да има зеленина и спокойствие. Другото нещо е че плащах с мои средства и с банков кредит не съм се занимавала.
Естествено при този бум на строителството риска да попаднеш на фирма която да те завлече с парите го има. За сега съм спокойна защото другите им 3 проекта са почти завършени. На фейсбук страницата на фирмата се публикуват клипчета от етапа на строителството пък и на място могат да се следят нещата.
Аз направих моят избор, всеки си решава къде да закупи жилище като изхожда от собствена гледна точка на възможности и потребности.  Дълъг стана поста, но исках да споделя опита си дано е било полезно.

# 7
 • Мнения: 3 684
Малииии, колко новорегистрирани! Фирмата ли закъса?!

# 8
 • Мнения: 17
Мислих си, че това е форум където всеки има право да сподели опита си без значение дали е ново регистриран или не. Напълно реално лице съм само дето не можах да си вляза в стария си профил. Има много фирми и проекти на пазара нека всеки да си прецени. Аз първо с много известна агенция се свързах и няма да казвам как като разбраха че няма да ползвам кредит искаха просто на всяка цена да ми вземат парите предлагайки не до там добри апартаменти с надути цени и винаги се казваше че апартамента е супер и няма да се задържи дълго на пазара така че да го взимам. Както и да е, това с агенциите е друга тема. 

# 9
 • Мнения: 1
Здравейте, тези са най-големите измамници. Проект 1 са го започнали в началото на 2015 година и още няма Акт 16, защото имат проблеми при ДНСК защото не са завършили достатъчно качествено сградата, не са направили вентилация на гаражите. Постоянно им се наводняват мазетата и гаражите, а и плочките по етажите не са им качествени и задържат влага. Така че от повече от три години, както са почнали първата сграда Ню билдинг Пропърти няма нито една с Акт 16 да не говорим, че имат и още 5-6 сгради в студентски град започнати и нито една не е завършена заедно със сградата в Люлин. Така, че по далече от тези!

# 10
 • Мнения: 2
Здравейте, аз съм изключително доволна от "Ню Билдинг Пропърти". Преди около 4 месеца моя приятелка ми ги препоръча. Отидох в офиса им, който се намира в Студентски град. Имах среща с управителката на фирмата (която е изключително мила дама) разказах какво търся за мен и какво за инвестиция, предложи ми проект Студентски град 4. Отговорите на управителката бяха изключително изчерпателни на всички мои въпроси!!! Отдели ми може би над 1 час, първо разгледахме вариантите, след това ме заведе до обекта, влезнахме в строежа, за да видя точно къде ще са разположени въпросните апартаменти. Ходихме и в по-завършените им обекти за да се види изработката по общите части, как се предават апартаментите и т.н. Точно нещо такова исках - зеленина, красота и спокойствие. Казах моите изисквания какви са, тя се съгласи с мен без никакви преговори или измами.

И до момента, не е имало случай в който да имам въпрос и да не ми обърнат внимание. Продължават да си работят по обектите, това е ново строителство, нормално е заради времето да има минимални забавяния, но не смятам, че е фатално. Вижда се, че се работи!!!

# 11
 • Мнения: 3 684
И като е толкова лбезна управителката да не би някой вече да се е нанесъл да живее в тяхна сграда?!  Тя се била съгласила без никакви преговори и измами!!!- вие шарани ли ловите?

# 12
 • Мнения: 2
Привет,
Имах предвид, че всичко, което каза в началото, така остана до края, не ни е подвеждала! Това е моето мнение, всеки има избор, но не оплювайте фирмата излишно!

# 13
 • Мнения: 1
Дълго време търсех апартамент, който да си купя и обзаведа, проверих на Много места, говорих с доста фирми и доста време ми отне да науча за Ню Билдинг. Свързах се с тях и в най общи линии те ме помолиха да отида в офиса им ако имам намерение да купя апартамент, когато отидох ми се извиниха че се е наложило да вземат от свободното ми време, но ми обясниха че разговорът очи в очи е за предпочитане. Когато управителката (десислава) започна да ми разяснява нещата беше изключително любезна и сякаш искаше наистина да ми помогне и да намеря наистина това което искам и търся, за щастие някой апартаменти успях да ги видя, за други нямах възможността и времето, но те се постараха като ми изпращаха снимки и снимаха всяко кътче от апартамента, бяха изключително търпеливи с избора ми, за което благодаря може би не съм един от най решителните хора и като избирам нещо трябва да е най доброто. В края на крайщата реших че ще купя един от апартаментите в малинова долина, все пак там беше спокойно, имах гледка към витоша и бях ограден от зеленина, нещо, което рядко може да се намери. Поискаха ми да внеса капаро, което е нормално, а и сякаш бях щастлив че давам тези пари или може би просто виждах че си заслужаваха, сега като замисля осъзнавам че и малинова долина ще се разраства все повече и цените на които взех апартамента ще станат доста по високи в близко бъдеще ако бях решил да ги взема и от друга фирма, като цяло съм доволен и ги препоръчвам.

# 14
 • Мнения: 3 684
Дълго време търсех апартамент, който да си купя и обзаведа, проверих на Много места, говорих с доста фирми и доста време ми отне да науча за Ню Билдинг. Свързах се с тях и в най общи линии те ме помолиха да отида в офиса им ако имам намерение да купя апартамент, когато отидох ми се извиниха че се е наложило да вземат от свободното ми време, но ми обясниха че разговорът очи в очи е за предпочитане. Когато управителката (десислава) започна да ми разяснява нещата беше изключително любезна и сякаш искаше наистина да ми помогне и да намеря наистина това което искам и търся, за щастие някой апартаменти успях да ги видя, за други нямах възможността и времето, но те се постараха като ми изпращаха снимки и снимаха всяко кътче от апартамента, бяха изключително търпеливи с избора ми, за което благодаря може би не съм един от най решителните хора и като избирам нещо трябва да е най доброто. В края на крайщата реших че ще купя един от апартаментите в малинова долина, все пак там беше спокойно, имах гледка към витоша и бях ограден от зеленина, нещо, което рядко може да се намери. Поискаха ми да внеса капаро, което е нормално, а и сякаш бях щастлив че давам тези пари или може би просто виждах че си заслужаваха, сега като замисля осъзнавам че и малинова долина ще се разраства все повече и цените на които взех апартамента ще станат доста по високи в близко бъдеще ако бях решил да ги взема и от друга фирма, като цяло съм доволен и ги препоръчвам.
А кекс направиха ли ти или на граматика те учиха?

Общи условия

Активация на акаунт