ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 3

• 60 683
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
Момичета, не знам как така искате от доктора да ви предпише нещо и той ви го предписва, въпреки че нямате нужда?!??!!? Ами ако му кажете "Докторе, искам да родя през Май, че много ме кефи този месец. Юли е супер жега и няма да издържа до тогава...?" Той сигурно ще каже " Ами раждай когато искаш" 😮 Що за доктори са това? А вие защо искате да се тровите с хапове, щом не се налага, като знаете, не ви дават компетентен отговор, а "пий ако искаш"? Наистина не разбирам този вид практика! Не го приемайте като критика, все пак всеки сам си решава...но ми стана странно!
Хубава седмица на всички! 🍀

Погрешно си ме разбрала или лошо съм се изразила Simple Smile Аз съм последният човек, който по желание ще пие лекарства.

Втрещи ме незаинтересоваността и с болките, които не мога да окачествя като пренебрежими. Имам много висок праг на търпимост, но си бяха силни.

Лекарката не само, че не поиска да изпише лекарство, но дори не попита колко често или колко силни са били, случвало ли се е по-рано. Нищо!

Аз чета много медицинска литература, защото не вярвам на всичко в интернет, предпочитам да отида в библиотеката, където освен книги има и медицински журнали и списания. Та, там добре е описано кои болки какви са, какво се препоръчва не само като лекарства, а като поведение. Ами тази жена просто примигна и каза "пии но шпа". Ама кога, колко - не е ясно.

Магнезият се приема при всякакви мускулни спазми и крампи, набавянето му с храната при дефицит е почти невъзможно, в количества, които да достигат нужните за деня, след преработката от организма.

Аз не бих си го самоизписала, преди да я попитам, а тя реагира сякаш никога не е чувала за това.

Ами, пия си по един магне рич през ден и нямам болки и стяган, втвърдяване на корема. Това е една от причините да се усъмня не в качествата й, а в желанието й за работа. За мен това си беше неглижиране на възможен проблем.

Познавайки себе си ще кажа едно - за да стигна до там разплакана да събудя половинката и да го карам да ходи да купува но шпа и магнезии в 1 през нощта, значи не е било нещо елементарно и неболезнено ...

# 121
Заради неглижирането от страна на лекари по ЗК ходя в частна клиника, плащам си всеки преглед, но знам че ми се обръща внимание...В София Щерев и Надежда са много добри специалисти и мисля, че 50 лв на месец е поносима цена за спокойствие....

# 122
  • Стара Загора
Аз всеки месец ходя на ЖК , всеки път ми прави ехография и пари за това не са ми вземани , само БХС си платих. А доколкото разбирам ми се полагат 3 безплатни ехографии / над 35г. съм/.
И Дакота какви са тези 50лв. за болничен , днес си взех четвъртия пореден болничен , никога не съм давала пари , а лекарската комисия я минавам много лесно в държавна поликлиника.

# 123
  • София
Заради неглижирането от страна на лекари по ЗК ходя в частна клиника, плащам си всеки преглед, но знам че ми се обръща внимание...В София Щерев и Надежда са много добри специалисти и мисля, че 50 лв на месец е поносима цена за спокойствие....

И аз направих същото... Голям противник съм на ЗК и държавните болници, та прецених, че е по-добре да си “жертвам” внасяните осигуровки и да отида в частна болница.

# 124
Мацки, от чисто любопитство ви питам. Колко мислите, че ще ви струва тотал бременността ви??? Като ви чета, оставам с впечатлението, че вие постояно сте на прегледи, изследания, вземате някакви лекарства, добавки, мазила и т.н. Целият ви свят се завърта около тази бременност, кога ви остават сили и енергия за всичко оставало?

# 125
При някои е наложително!
Момичета при някоя от вас да се е завърнало гаденето и повръщането след като е било спряло?Направо незнам какво се случва вече.

# 126
За мен добрият лекар си е добър навсякъде - без значение дали е в частна или държавна клиника. Цаката е да попаднеш на него.

Аз ходя в държавна поликлиника, като при тази АГ започнах да ходя, когато забременях, именно защото предният ми АГ (при който ходих години наред) ми постави условие - или раждаш при мен (разбирай частна клиника, минимум 2000 лв.) или си избирай друг да ти води консултациите. Съжалявам, но не обичам да се гледа на мен и на детето ми като на портфейл, казвала съм си мнението по този въпрос вече. И всъщност изобщо не съжалявам. Получавам си доброто отношение, внимание, консултации и т.н.

Много е важно също коя какво очаква. Лично аз предпочитам нещата да са так-так, без много обяснения и излишни приказки. И без много вманиачаване и прекалена загриженост тогава, когато не е необходимо. Веднага давам пример за последното:

На ранната фетална отивам в часната клиника при един от най-добрите доктори и специалист по 4D. Нося си и резултатите от БХС, които са много добри, само имах един леко завишен протеин. Прегледа мина добре, каза че всичко е в нормите и детето се развива прекрасно. Но за въпросния завишен протеин ми препоръча да си направя "свободно ДНК" (някакво изследване, за което за 1 път чух), което струва около 2000 лв и слушах около 15 минути за това. За съжаление по едно време се почувствах по онзи неприятен начин, когато усещаш, че някой се опитва да ти набута нещо. Както и да, изслушах го, прегледът приключи и след няколко дни имах преглед при моята АГ. Казах й къде съм ходила, тя потвърди, че въпросният доктор е много добър на 4D и й показах резултатите от БХС и въпросният завишен протеин. Пита ме какво са ме посъветвали медиците и лекарят, който ми правеше ФМ и в момента в който й казах, че ми е препоръчал едно изследване, тя ме прекъсна с въпроса: "Онова, което струва 2000 лв ли?" Simple Smile Поговорихме още малко и накрая ми каза: Виж какво, изследванията са ти хубави, всичко ти е наред, не виждам никакво място за притеснение.

И така.. В някои случаи това, че даваш много пари ти гарантира единствено това, че... просто даваш много пари Simple Smile

Но! Ако наистина това ви кара да се чувствате добре, няма лошо Wink

# 127
@усмивка@ и аз това си мислех днес. Имах около две седмици добър период и пак започна. Само по обяд за сега и е само гадене.
Още не съм започнала с допълнителните платени прегледи. Предния път започнах да ходя при лекаря, при когото реших да раждам, хем аз да го познавам, а и той мен де.

# 128
Мацки, от чисто любопитство ви питам. Колко мислите, че ще ви струва тотал бременността ви??? Като ви чета, оставам с впечатлението, че вие постояно сте на прегледи, изследания, вземате някакви лекарства, добавки, мазила и т.н. Целият ви свят се завърта около тази бременност, кога ви остават сили и енергия за всичко оставало?

Следя се по ЗК, до тук съм платила 1 ФМ, предстои още една - 200 лева, общо.
В началото, преди да ме регистрират на ЖК (в 14г.с) ходих на 2 прегледа при моята гинеколожка - 60 лева.
Магнерич 9.90 лева.
Но шпа 3-4 лева
Какаово масло - 4 лева
Не пия витамини
Ще раждам в държавна болница и не смятам да плащам за избор на екип по ред причини.

Всеки ден работя по 9 часа, макар и от вкъщи, защото нямам родители и с мъжа ми разчитаме на собствените си заплати за всичко. Най-обичам някой друг да ми прави сметка на парите и на това как се следя.
Всяка майка иска най-доброто, което може да си позволи за детето си. Това ще го видите и тук, и при количките и на още много места.
Аз лично мога толкова, засега.

А вие колко ще похарчите, защото явно карате бременността си на магия, не ходите на лекар, не си правите изследвания и не пиете лекарства и добавки?

# 129
Моят свят не се върти само около бременността, работя за чужда компания по 8 часа на ден, но за прегледите не ми се свиди да си платя, след като съм бременна след инвитро и това само по себе си е скъпа и трудна процедура...както писах прегледът ми е 50 лв и е 1 път в месеца, платих за ранна фетална 100 лв и ще платя още 1 за 120. Кремове и мазила не ползвам досега, кожата ми е еластична и стрии нямам.За раждането мисля за държавна болница с избор на екип и отделна стая, което е около 1000 лв. Това е засега☺

# 130

Следя се по ЗК, до тук съм платила 1 ФМ, предстои още една - 200 лева, общо.
В началото, преди да ме регистрират на ЖК (в 14г.с) ходих на 2 прегледа при моята гинеколожка - 60 лева.
Магнерич 9.90 лева.
Но шпа 3-4 лева
Какаово масло - 4 лева
Не пия витамини
Ще раждам в държавна болница и не смятам да плащам за избор на екип по ред причини.

Всеки ден работя по 9 часа, макар и от вкъщи, защото нямам родители и с мъжа ми разчитаме на собствените си заплати за всичко. Най-обичам някой друг да ми прави сметка на парите и на това как се следя.
Всяка майка иска най-доброто, което може да си позволи за детето си. Това ще го видите и тук, и при количките и на още много места.
Аз лично мога толкова, засега.

А вие колко ще похарчите, защото явно карате бременността си на магия, не ходите на лекар, не си правите изследвания и не пиете лекарства и добавки?

Не искам да се заяждам, защото явно отговорът ти не е насочен към мен, но съгласи се, че понякога от много "искане на най-доброто" се правят дори неща, които са излишни, дори вредни и създаващи напрежение.
Ще дам един пример, който на някой може да му се стори краен, но си е много показателен. Колега на баща ми, човек с много финансови възможности, започна да страда от системно главоболие. И се започна едно ходене по лекари, клиники, специалисти и т.н. Един му изпише едно, друг - друго, хапчета, антибиотици и накрая се докара до бъбречна недостатъчност. Иначе му мина главата. Лека му пръст на човека, но същият този случай, ако беше на някой, който няма тези възможности, щеше до сега да си пие аналгина/аулина и да си живее..

По времето когато майка ми е раждала не е имало нито 4Д, нито БХС, нито специални витамини, но ето че е родила 2 напълно здрави деца.
Честно казано и аз съм на мнение, че малко се прекалява с тези постоянно тревоги, прегледи, хапчета и т.н., без даже някои да си дават сметка, че това нон-стоп напрежение е в пъти по-вредно от това да пропуснеш днес да си пиеш витамина.

Всеки си знае в крайна сметка и не разбирам защо така се засегна?

# 131
  • Варна
Радвам се на момичетата с безпроблемни бременности, но за съжаление при мен не е така. И аз съм си мислела, че ще поповръщам малко през първите 3 месеца и после пей сърце ... да ама не Sad
2 години ходя по мъките , за да мога да забременея,поне успях естествено. Първата ми Б завърши рано с кюртаж, а тази започна с адските болки и контракции от самото начало.
От началото съм на биозинмама, утрогестан, ношпа. В 8гс честито имам и тромбофилия и така всеки ден до края на фраксипарин, Болките и притесненията ми не спират и се налага през 2 седмици за нещо да ходя при АГ. Изписа ми и фемибион 2, после имах еш коли и честито нови лекарства, после още едни... Днес бях пак на преглед и ми изписа и магнезий и каза да си свиквам с болките, защото съм била оперирана и така щяло да бъде. Онзи ден ходих по спешност в частна болница за 5 мин 75лв, днес при моето АГ 72 лв преглед и вземане на секрет.... не ми се полага по каса щото не можело всеки месец... и си ги плащам . Но пък съм си доволна от АГ.
Оооооо и шийката ми е къса и в 20гс може и да се окаже, че съм за серклаж !
Пооплаках се... Grinning
Значи, ако не бяха болките... нито ми се е гадело, нито съм повръщала. Не съм качила нито едно кило, ама кожата на корема ми се цепи ли , цепи... мажа с всичко квот прочета Laughing
Толкова се дразня, че даваме по толкова пари, но определено малкото човече вътре е най-важното .
За пояснение.. само фраксипарина за целия период ще ми е 900 лв. Утрогестана, магнезия... не искам и да мисля.
От другата седмица спирам работа, но пък на пук на всичко отивам на планина за няколко дена !

Момичета, радвайте се на безпроблемите си бременности Wink
Аз съм супер философски настроена и съм казала, че лесно майка не се става и каквото и да е ще изтърпя. Изтеглила съм късата клечка от към женски гадории и все пък съм положително настроена !
Оооо и секцио по показания ще бъда Grinning Grinning

# 132
  • На зелено
Първа ФМ беше около 200 евро. Има допълнителни лаб.изсл-я *Витамин Д, Листерия, кръвна захар, Ултразвук на всеки месец и още няколко* излизаха около 300 евро още. Прегледите се правят всеки месец безплатно, спешен случай първо по телефона и след това ти казват точно кога може да си отиде. Такъв случай, като притеснена съм и още отида *на частно* - няма *или поне аз не знам*. Заради болезнено сухата ми кожа, трябва да се мажа х2 на ден и досега съм дала около 70 евро за най-различни мазила. Кремовете и олиото се харчат със скоростта на светлината и като гледам на месец ще трябва да се подновяват. Поне засега си мисля, че съм намерила това, което действа успокояващо и хидратиращо. Дано експериментите, респ. разходите в тази насока не нарастват. Болницата, където ще раждам, раждането е безплатно, 10 евро на нощувка+храна, а ако се реша на семейна стая *аз и съпругът ми+храна за него* е по 200 евро на вечер. Подобни стаи са малко и освен, ако не е планирано раждане, вероятността е малка за свободна такава. А медикаментите, честно казано-не ги смятам. Някои от тях ми се възстановяват от здравната каса, но само чрез рецепта. А АГ-то такива просто не ми дава за фолиева и магнезий.
Избирайки неща за мен, за бебето и за дома ми, за мен най-важно е съотношението качество-цена-споделени мнения в нета. Не обичам демонстрациите, изхвърлянето с марки, цени и модели, както и робуването на налагани тенденции. Имам достатъчно време за покупки, в нета има предостатъчно мнения по различни форуми, чета, сравнявам цени ! и избирам. Ако поръчам нещо чисто ново и не ми харесва, връщам го.
Нямам наблизо раждали познати или роднини, всичко трябва сами да си купим и ако като *зелени* родители се поддадем на "на всичко най-добро, което може да си позволим", то ще се затрупам най-вероятно с един куп прехвалени, често скъпи и ненужни бебешки артикули/вещи, дрехи и мебели.

# 133
Момичета,вашите бебета активни ли са?Моето днес не се е спряло.На какво се дължи?То не беше хълцане,ритане ниско долу.

# 134
  • Варна
Карамелка, те половината се жалват, че не са усетили нищо , така че едва ли ще има много активност по въпроса ти Grinning Grinning
Аз не смея да казвам усещам или не,защото май пропуснах пърхането на пеперуди и минах направо на едни леки ритничета, които определено са нещо различно като усещане досега. Ноооо все си мисля, че може и да са си червата ми.

Общи условия

Активация на акаунт