ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 3

• 60 672
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
аз имах болки (разпъване) около пъпа,които минаваха в ляво.толкова ме болеше,че не можех на моменти да се изправя.
Беше за около седмица.Лекарката каза,че бебо в добре и ми изреди причини: дълго седене,запек,разпъване на мускулатурата.....
Сега съм в 17г.с и нв усещам подобно неща.
Според мен бъди спокойна и се консултирай с лекар.Всеки организъм реагира различно на промените .
b][/b]
Момичета много съм притеснена, от известно време имам едни странни болки в областта на пъпа от ляво слизащи надолу, остри и прорязващи са за кратко. От седмица насам обаче станаха всекидневно и доста по на често. Във вторник съм на преглед, но дотогава не знам да се притеснявам ли, нормално ли е...вие имате ли някакви болки и бодежи или нещо подобно. Аз съм в 16+5 г.с.

# 91
За магнезия, още не съм го започнала и аз. Миналия път го започнах много рано . Спомням си, че беше след преглед при кардиолог и след това започнаха и болките в корема, та почти до края. За статистиката и аз преносих.
И аз още не съм усетила движения, за които да съм сигурна, че са от бебчето. С предна плацента съм и ми казаха на последния преглед, че е нормално да усещам вече следващата седмица. С баткото беше толкова ясно първото му ритниче,бях на работа и не можех да спра да се усмихвам.

# 92
  • На зелено
Наталия, успех, бъди силна за теб и бебо! Flowers Hibiscus

Днес бях на поредният дерматоличен преглед за кожните обриви и няма да се взимат др.мерки. Накрая на прегледът дойде гл.светило, защото по-малкото се чудеше какво точно е това и заключи, че има проблем, но ще си го търпя, защото бебе с проблеми бил по-лошият вариант. Т.е. ако спра това, което пия (vita verlan -с основни съставки фолиева и йод). Каза, че лекарствата следва да се спрат само, ако имам проблеми с дишането и трябва да посетя спешното. Anguished
То е ясно, че е по-добре на мен да ми е зле, отколкото на бебо, но малко бях шокирана от този отговор. Най-тъпото е, че се приема, че има проблем, но причините за него не се изследват. Щом са направени основните изследвания по схема и няма съмнителни резултати, казват, че всичко е ОК и се дължи на бремеността. Та така...оплаках се.

Относно дърпането/тегленето/опъването, и при мен от тази седмица *16+2* е доста силно и осезаемо. АГ-то ми каза още веднъж, че за този период това е нормално и ме попита, дали редовно пия магнезий. Зачетох се и по приложенията, където са обяснени етапите на развитие и промени, и от тази седмица казват, че коремчетата започват вече осезаемо да растат.

# 93
Виждам,че доста от вас пият магнезий.
Правя си изследвания всеки месец (по мое желание) освен на левкоцити и т.н (имам анемия) и на витамини.Всичко е в норма и наблюдаващата Аг каза,че ще започна с витамините след 6-ти месец,защото бебо ще започне интензивно да расте. Според вас бъркам ли,че не пия витамини сега?

# 94
  • Варна
Нещо съм се притеснила аз с този магнезий. Бях попитала АГ към 12 седмица за магнезия и тя беше казала, че се започва след 16, защото до тогава нямало смисъл тъй като плацентата няма нервни окончания и ей такива неща.
После бях в 15гс и тя нищо не каза за магнезий, само да си пия ношпа при нужда ! Малко се озадачих, защото от 5гс до 8гс бях с много контракции на матката и силни болки,  имам и малко преди това един кюртаж... и някак си очаквах да ми го изпише.
Другата седмица ще пътувам 500 км с кола.... мисля да ида и да я питам "Алоо, жено няма ли да ми изпишеш магнезий , за да съм ок по пътя, че гледам другите пият" . Само ,че ако й кажа, че нещо не се чувствам добре от време на време, а пък ще пътувам... много тъпо от моя страна къде съм се грабнала да ходя Grinning
Tа се чудя как да подходя и сама да си поискам магнезий, че от време на време усещам някакви вече не разпъвания, а по скоро дори стягания.

И още един въпрос.... миналата седмица ми излезе микробилогията и беше чистичка ! Само, че аз съм с такова силно течение, че от време на време сякаш усещам, че все едно ахаааа нещо ще излезе там отдолу... едно влажнооо ми е и всеки път усещам като изтича  Sad Снощи имах и едни болки тип менструални и ходих през 5 минути до wc, защото се шашках, че ми потича кръв... точно същото усещане като ми идва цикъла. Рових се и дори мернах статия за изтичане на околоплодни води ?!?!?!
Някой друг с такива силни вл. течения и странни усещания там долу ?

# 95
Miss_V и моето течение е доста засилено.На моята МБ също всичко си е наред,но течението си седи,по цял ден само бърша тея гащи, а след малко пак бяло петно...абе неприятна работа Persevere На ММ също му прави впечатление,особено при секс си се забелязва доста обилно и течението и това , че съм доста по влажна вътре от преди...Незнам,попитах АГ,прегледа ме,каза че е засилено наистина ,но щом МБ е добра и няма парене,сърбеж или миризма всичко е наред.Взех да се замислям,дали да не си купя от тези ежедневните превръзки..поне да успявам да си запазвам бельото чисто докато съм на работа.

# 96
  • Русе
Освен острата болка, която ме пробожда и аз съм със много засилено бяло течение, също пусках микробиология и беше чиста....АГ-то ми каза че било на хормонална основа, но ако съм искала да слагам свещички, но не ги взех тъй като са на антибиотична основа и след като нямам гъби за какво да ги слагам. Мисля и аз да взема ежедневни превръзки вече, че никак не е приятно така по бельото....
Дано тия пробождания да са от разтягането на матката както казвате и също ще попитам доки дали да не ми изпише някакъв магнезий, че карам само на нош па, но не мисля че точно за тия пробождания има кой знае какъв ефект.

# 97
  • Варна
DreamingGirl, на мен АГ като ми взема последния секрет предположи, че ще е чист и че й изглежда, че липсват лактобацили. И тя отрази, че е много количеството. Наистина излезе чиста микробилогията и ми изписа  лактобацили - лактажин вагинално по 1 таблетка през 7-10 дена (за 4 седмици) . Една седмица се ослушвах , ама довечера слагам първата !
Аз от ежедевни превръзки си докарах преди няколко седмици ешерохия коли  ( казаха ми, че е най-лесно да прехвърля по този начин бактерии от едното място в другото) .Така че умната с ежедневните превръзки Wink

# 98
  • София
И при мен го има, правих МБ - чиста като сълза - нищо няма. Било съвсем нормално при бременност, стига да не сърби и пари - "Обилното бяло течение по време на ранната бременност се дължи на повишените нива на естроген и повишаване на притока на кръв към областта на вагината".
Щом нямате гъби или други гадини - не се тревожете. Това е предпазен механизъм.

# 99
Miss_V и моето течение е доста засилено.
... Взех да се замислям,дали да не си купя от тези ежедневните превръзки..поне да успявам да си запазвам бельото чисто докато съм на работа.

Освен острата болка, която ме пробожда и аз съм със много засилено бяло течение, също пусках микробиология и беше чиста....АГ-то ми каза че било на хормонална основа, но ако съм искала да слагам свещички, но не ги взех тъй като са на антибиотична основа и след като нямам гъби за какво да ги слагам. Мисля и аз да взема ежедневни превръзки вече, че никак не е приятно така по бельото....
Дано тия пробождания да са от разтягането на матката както казвате и също ще попитам доки дали да не ми изпише някакъв магнезий, че карам само на нош па, но не мисля че точно за тия пробождания има кой знае какъв ефект.

Аз също имам течение, но не бих сложила превръзка в никакъв случай!
Наскоро четох някъде, че не е препоръчително, защото може да докара инфекции. Бършете и толкоз Wink

# 100
Здравейте момичета, относно течението на мен АГ ми каза че така трябва да бъде. Щом МБ е чиста и няма дискомфорт като парене и сърбеж няма проблем.
Сега за магнезия. Аз имах изписан и ми бе казано да го започна от 18 седмица 2х1. Аз обаче понеже в началото на пети месец имах страшно главоболие, започнах да си пия по половинка сутрин и вечер някои дни. Миналата седмица обаче-17-та ненадейно вдигнах високо кръвно, при все че нямам един качен кг от началото на бременността и като цяло не съм с наднормено тегло. Обадих се на акушерката, защото много се притесних и тя ми каза незабавно да започна да пия по 6 таблетки дневно магнезий. Каза ми, че когато влезнат бременни с високо кръвно в патологичното им биели венозно магнезий. Та...тогава изпих две таблетки и се смъкна. Само да добавя, че    вечерта преди да го вдигна имах много силни менструални болки, които не се повлияваха от но шпа. На следващия ден болките продължаваха, придружени с пристигане на корема. Няколко дни пих по 3х2, но сега пак го намалих, за да ми подейства в случай на нужда по голямата доза.

# 101
Усетихте ли вече бебетата си?

# 102
Аз съм 18+2 и още не съм го усетила май Sad . Един ден усетих няколко пъти един след друг нещо като бълбукане или вибриране ,не мога да го опиша, и това беше.Незнам дали беше бебо или аз си го въобразих..А така ми се иска да го усетя вече юнака..

# 103
Аз се чудя има жени който казват ,че в 14-15 сед усещат.Дали наистина е възможно 🤔🤔🤔

# 104
И аз съм на 18 и 4 и нищо незнам защото така... Леко притеснена съм.

Общи условия

Активация на акаунт