ЮЛСКИ мами 2018 - Тема 3

• 60 681
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Не се притеснявай не си само ти .Явно си е нормално.

# 106
И аз съм на 18 и 4 и нищо незнам защото така... Леко притеснена съм.

Момичета, нищо лично против вас, но стига с това безпричинно притеснение. Няколко страници обсъждахме, че при първа бременност се усеща по-късно, а и при всеки е строго индивидуално.
Отворете която и да е статия по темата и ще видите, че до 22-ра седмица може и да не усетите нищо. Всички ходим на консултации, по сериозните въпроси си питайте лекарите. Форумите са за допълнителна информация (не за основна!) и за дъра-бъра между хора с близки интереси.
Излезте малко от форума, радвайте се на живота и всичко, което ви се случва и спрете да си създавате сами проблеми, така вредите и на вас и на децата си.

# 107
Привет, идвам само да ви разсея и да ви споделя, че се наслаждавам на макс на втория си тримесец. Пролетта чука на вратата, цветята цъфтят в градината, почти нямам лоши дни, коремчето расте, няма признаци за бейби брейн, мога да правя дълги разходки без да пъшкам и без досадното усещане, че непрекъснато ми се ходи до тоалетна, спя по 10 часа всяка вечер, какво му трябва на човек. Отпуснете се, не го мислете толкова и се насладете на момента. Хубав ден!

# 108
Наистина момичета, не се вглъбявайте в симптомите! Все пак каквото и да се случи, стреса само ще влоши нещата! Наслаждавайте се на бременността и ходете редовно на консултации за да сте спокойни. През другото време си живейте нормално. Ние не сме болни, а бременни! 😌 Хапвайте здравословна храна; разхождайте се сред природата;  любувайте се на слънчевите лъчи и на любимите си хора! 🌞❤
Бебето ще го усетите, когато му дойде времето. Колкото повече се вманячавате, толкова по-късно ще е! Казахме и преди, че зависи от това коя бременност ви е; от структурата и теглото на майката и от разположението на бебето. Много е относително. Всички ние сме различни и не може да ги усетим по едно и също време!
Хубав ден на всички! 🍀

# 109
Момичета, от известно време забелязах подутина под дясната мишница, няма болка. Честно казано нямам представа кога се е появила, но ме притеснява. В понеделник ще си взема направление от личната за хирург да погледне. На някоя от вас случвало ли се е?

# 110
Момичета,мажа си корема срещу стрии с кокосово масло.До сега се мажех със студено пресовано,сега купих сурово.Каква е разликата ?

# 111
  • Пловдив
И ние петък минахме още една ФМ, всичко си е наред. Бебко расте 9,10 дена напред. С усмивка ме питаха ама с какво го храниш това бебе бе Simple Smile В Неделя бяхме и на специален преглед за сърчице при д-р Евтимова. Малко скучен и дълъг преглед, но за щастие и там всичко е наред. Изписаха ми за желязото Феро-Фолгамма и Биозин мама. Питах няма ли нещо да ми изпишат магнезий, въпреки че нямам никакви контракции. Добавиха ми го в рецептата, но ми казаха само при нужда да го почна. Това е от нас. Сега само оглеждам магазинчетата да видя какво още да купя Simple Smile Добре че ходя на работа и нямам много свободно време, че ще изкупя всичко Simple Smile

# 112
Моето бебе е много ниско. Усещам дискомфорт и болки в корема като се навеждам и дори, когато съм седнала. В офиса почти лежа на стола. Доктора предния път каза, че плацентата ми била ниско, но щяла да се вдигне! Дори ритничетата ги усещам между пубиса и страничния кокал- доста си е ниско. Как ще си върша основните дейности  занапред не знам, дори обувките не мога да си вържа!

# 113
  • София
Моето бебе е много ниско. Усещам дискомфорт и болки в корема като се навеждам и дори, когато съм седнала. В офиса почти лежа на стола. Доктора предния път каза, че плацентата ми била ниско, но щяла да се вдигне! Дори ритничетата ги усещам между пубиса и страничния кокал- доста си е ниско. Как ще си върша основните дейности  занапред не знам, дори обувките не мога да си вържа!

Ако можеш - просто почивай вкъщи и лежи.

# 114
Обръщам се към момичетата от София, които се следят по ЗК: момичета къде се следите и при кой доктор?

Напоследък все повече се убеждавам, че моята лекарка ме претупва, освен това нещата при нея са супер тромави, ако си пусна изследване тя ще ги види едва след месец.

До сега не съм правила опит да й се обадя по телефона, за да попитам нещо, виждала съм реакцията й, когато други и звънят и ми става супер неприятно.

На последния преглед в 19 седмица (второто безплатно УЗД) така набързо огледа бебето, каза че май е момиче, но не била сигурна???? едва хвана сърцебиенето (150 у/мин.) ... Аз изобщо не можах да си видя детето, пък ми се струва, че не й пречи да ми го покаже като хората при положение, че ме вижда през месец ... Ами като си плащам следващия видеозон как ли ще е?

Казах й за болки отпред на корема около пъпа и такива като при цикъл. Ми, не се впечатли, не ме пита колко често, каза пий Но шпа. Аз я попитах за магнезии и каза, ако искам да пия.

Много важно ми беше вече да изляза в болничен, предупредих я още предния път (когато ме регистрира). Първо опита да ми обясни, че не може да ми пусне болничен от днес или от утре, не ми обясни защо. Казах да го пусне от когато иска. После го гледам - от датата на прегледа... За продължение й казах - където и да е и колкото и да струва, не мога да се върна на работа. С тежка драма ми даде талон за ЛКК в една частна клиника. Още не съм звъняла, както тя ме посъветва, но ще видим как ще е. Всеки болничен ще ми струва 50 лева - горната граница за болничен (ще ги давам, само и само да не се върна повече в офиса, по събития, по срещи и т.н. работя с безумно много хора, всеки кашля, киха, налага се да пишка по обществени тоалетни, та си лепнах и някакви гъбички след вируса, повторката му и херпеса на устата...).

Като цяло от 1 час преглед - 40 минути пише амбулаторен лист, 5 минути водеозон (за да хване пулс), думите й ги тегля с ченгел от устата, не й се обяснява, прави физиономии, "ама ти не знаеш ли?" е мн чест въпрос. Ами, някои неща не ги знам, първо дете ми е и не вярвам на всичко, прочетено в нета... Смятам за нормално да питам и задавам въпроси ...

Бях със СПКЯ и инсулинова резистентност преди да забременея. Не ме насочи за хрмони, нито за обременяване с глюкоза, отказа ми направление за ендокринолог. Щом съм забременяла, значи вече нямам поликистоза и ИР ...

Та, накратко си търся нов лекар в София. Дано си намеря, ако ли не ще трябва да си я търпя тази ...

Как минават вашите прегледи? Да не би аз да имам твърде високи очаквания към лекаря си, кажете? Наистина търся вината в мен ...

# 115
Скрит текст:
Обръщам се към момичетата от София, които се следят по ЗК: момичета къде се следите и при кой доктор?

Напоследък все повече се убеждавам, че моята лекарка ме претупва, освен това нещата при нея са супер тромави, ако си пусна изследване тя ще ги види едва след месец.

До сега не съм правила опит да й се обадя по телефона, за да попитам нещо, виждала съм реакцията й, когато други и звънят и ми става супер неприятно.

На последния преглед в 19 седмица (второто безплатно УЗД) така набързо огледа бебето, каза че май е момиче, но не била сигурна???? едва хвана сърцебиенето (150 у/мин.) ... Аз изобщо не можах да си видя детето, пък ми се струва, че не й пречи да ми го покаже като хората при положение, че ме вижда през месец ... Ами като си плащам следващия видеозон как ли ще е?

Казах й за болки отпред на корема около пъпа и такива като при цикъл. Ми, не се впечатли, не ме пита колко често, каза пий Но шпа. Аз я попитах за магнезии и каза, ако искам да пия.

Много важно ми беше вече да изляза в болничен, предупредих я още предния път (когато ме регистрира). Първо опита да ми обясни, че не може да ми пусне болничен от днес или от утре, не ми обясни защо. Казах да го пусне от когато иска. После го гледам - от датата на прегледа... За продължение й казах - където и да е и колкото и да струва, не мога да се върна на работа. С тежка драма ми даде талон за ЛКК в една частна клиника. Още не съм звъняла, както тя ме посъветва, но ще видим как ще е. Всеки болничен ще ми струва 50 лева - горната граница за болничен (ще ги давам, само и само да не се върна повече в офиса, по събития, по срещи и т.н. работя с безумно много хора, всеки кашля, киха, налага се да пишка по обществени тоалетни, та си лепнах и някакви гъбички след вируса, повторката му и херпеса на устата...).

Като цяло от 1 час преглед - 40 минути пише амбулаторен лист, 5 минути водеозон (за да хване пулс), думите й ги тегля с ченгел от устата, не й се обяснява, прави физиономии, "ама ти не знаеш ли?" е мн чест въпрос. Ами, някои неща не ги знам, първо дете ми е и не вярвам на всичко, прочетено в нета... Смятам за нормално да питам и задавам въпроси ...

Бях със СПКЯ и инсулинова резистентност преди да забременея. Не ме насочи за хрмони, нито за обременяване с глюкоза, отказа ми направление за ендокринолог. Щом съм забременяла, значи вече нямам поликистоза и ИР ...

Та, накратко си търся нов лекар в София. Дано си намеря, ако ли не ще трябва да си я търпя тази ...

Как минават вашите прегледи? Да не би аз да имам твърде високи очаквания към лекаря си, кажете? Наистина търся вината в мен ...

Аз съм при д-р Таня Босева,сложна бременност и съм страшно доволна.Мила,добра,обяснява всичко.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 18:31 от AnMary

# 116
Дакота..като те чета..и за миг не бих се замислила и нямаше да стоя при това подобие на доктор.

# 117
Дакота..като те чета..и за миг не бих се замислила и нямаше да стоя при това подобие на доктор.

Подкрепям! За една бременна жена най-важни са думите на лекаря й! Че аз моя само да проговори и съм готова с няколко въпроса да му задам. Човекът съвсем спокойно ми обеснява всичко, питаме с една широка усмивка -как съм. Отношението... то е най-важно, имайки в предвид колко чувствителни сме в момента!

# 118
Момичета, не знам как така искате от доктора да ви предпише нещо и той ви го предписва, въпреки че нямате нужда?!??!!? Ами ако му кажете "Докторе, искам да родя през Май, че много ме кефи този месец. Юли е супер жега и няма да издържа до тогава...?" Той сигурно ще каже " Ами раждай когато искаш" 😮 Що за доктори са това? А вие защо искате да се тровите с хапове, щом не се налага, като знаете, не ви дават компетентен отговор, а "пий ако искаш"? Наистина не разбирам този вид практика! Не го приемайте като критика, все пак всеки сам си решава...но ми стана странно!
Хубава седмица на всички! 🍀

# 119
И ние петък минахме още една ФМ, всичко си е наред. Бебко расте 9,10 дена напред. С усмивка ме питаха ама с какво го храниш това бебе бе Simple Smile В Неделя бяхме и на специален преглед за сърчице при д-р Евтимова. Малко скучен и дълъг преглед, но за щастие и там всичко е наред. Изписаха ми за желязото Феро-Фолгамма и Биозин мама. Питах няма ли нещо да ми изпишат магнезий, въпреки че нямам никакви контракции. Добавиха ми го в рецептата, но ми казаха само при нужда да го почна. Това е от нас. Сега само оглеждам магазинчетата да видя какво още да купя Simple Smile Добре че ходя на работа и нямам много свободно време, че ще изкупя всичко Simple Smile
Прегледа при Евтимова пожелание ли е или някой доктор ви е изпратил? Аз питах на ФМ дали да ходя на доплер, защото мои приятелки ходиха, на мен ми каза, че няма нужда.

Общи условия

Активация на акаунт