Отговори
# 180
Колкото повече напредва тази тема, толкова по-неприятен ми става този младеж и майка му. То още от букета ми е неадекватен ама и тия подробности съвсем ...

# 181
  • София
Ако половинката ми не се казва Едип, всичко е точно Laughing Laughing Laughing

# 182
Човекът живее така и намира това за нормално. Пет години са много време и ако приятелката е смятала, че иска нещо различно, мисля, че е трябвало да действа по-рано. Пет години го е приемала такъв с майка му, с ангажиментите към майка му, накрая ги е прибрала - странно ще бъде ако чак сега каже "искам да бъдеш друг човек".

# 183
  • София
Човекът живее така и намира това за нормално. Пет години са много време и ако приятелката е смятала, че иска нещо различно, мисля, че е трябвало да действа по-рано. Пет години го е приемала такъв с майка му, с ангажиментите към майка му, накрая ги е прибрала - странно ще бъде ако чак сега каже "искам да бъдеш друг човек".
Не е точно така - едно е да не са семейство, да живеят отделно, да нямат общ бюджет и общи харчове и само отстрани да вижда, че издържа майка си и съвсем друго е да я търпи да мързелува в дома й, а мъжът /ако приемем, че ще са семейство/ - да си харчи парите по мама.

# 184
Не е точно така - едно е да не са семейство, да живеят отделно, да нямат общ бюджет и общи харчове и само отстрани да вижда, че издържа майка си и съвсем друго е да я търпи да мързелува в дома й, а мъжът /ако приемем, че ще са семейство/ - да си харчи парите по мама.

E парите остави, тя едва ли яде по 1 прасе на вечеря, не че е невъзможно за гъркиня ... някои мисля че и по-голямо животно няма да им се опре ... но това вечно присъствие на един безделник в къщи, при млада двойка, доста е гадно. Ми те никакъв интимен живот нямат, нито свобода, нищо, вечния безработен Биг Брадър, ще наблюдава и слуша с по едно око и ухо.

# 185

Ами за мен максимумът за една връзка без развитие е 2 години. Това пет години живот по отделно, той с мама, тя - сама... някак вече не виждам основание да се настоява за промяна - спирай парите за майка ти, вече искам да бъдеш друг. Бих го разбрала човека, ако мисли, че тя е съвсем ОК със сегашната ситуация, след като толкова години я е приемала. И най-вероятно той мисли точно така.

# 186
Според мен Ема е права. 1 година, 2 години уж сериозна връзка, айде 3 години пряко сили - мамин не му е хрумнало да заживее с приятелката си, а си живее с мама. Няма никакво развитие връзката им. И изведнъж хоп "Айде да заживеем заедно - тримата". Защо сега? Защото вече трепери да е с авторката и от любов? Не. Защото не може да издържа мама сам. Странно е след толкова чакане тя да се надява изведнъж нещата да грейнат, той съвсем ясно си показва приоритетите и те не са "семейство с приятелката му". Ако бяха, да е зарязал родната стряха и да е заживял с авторката отдавна и без мама.

# 187
  • София
Аз до колкото разбрах, въпросната девойка е съвсем наясно и уведомена, че мама и син са у тях, поради финансови проблеми и невъзможност за квартира. Въпросът е има ли уговорен срок, ама конкретен, а не " абе докато си стъпим на краката", в който да се "оправят нещата", т.е. мамам да се изнесе и по важното - мунчо да вземе решение дали ще остане да живее с момичето или ще излезе и той с мама.

# 188
Нищо чудно да са се наместили удобно и да нямат планове за търсене на друго жилище. Понеже майката кога ще може да си позволи самостоятелна квартира - явно никога.

# 189
Мама не е работила от 6 години. За да се изнесе тя, трябва да й платят квартира някъде. Т.е техните ресурси да намалеят с едно... 300-600 лв според населеното място всеки месец. Щом сега им е трудно, не виждам как ще стане. Аз много дълбоко се съмнявам, че майката сега усилено обикаля по интервюта за работа, да не говорим, че от една възраст нататък малко трудно се намира работа.

# 190
  • Nice
Значи тези двамцата /мама и синче/ 'дет се вика снахата ще сменят, но нравите и поведението си не. Така че приятелката ти би следвало да се запита, не само защо й подарявал цветя на празника за вклюбените (?!?), а защо 5г. мунчо не се е ситил и не му се е приискало да живеят заено, ама като са опрели до безплатна квартира може. Както и защо той 6г. издържа мама, айде 5 да ги броим, а тя лежкуни по цял ден и друг да й плаща масрафите. Това няма да се промени, въпроса е дали прителката ти иска мъж в комплект с мама в апартамента, и дали иска част от семейния бюджет /бъдещ/ да е за мама. Сега живеят заедно, после ще се почне - почивки, НГ и т.н. - в комплект с мама, щото е сама и депресирана.

Подкрепям на 10000%
Играла съм го тоя сценарии.
Не е работа на сина да го играе мъж на майка си щото била самотна и депресирана.
Приятелката ти с право се притеснява.
Мога само да я посъветвам да говори. При мен това подейства. И мнение от други хора.
 Когато странични хора казаха на приятеля ми, че не е нормално майка му да се бута навсякъде с него, се усети и промени нещата.

# 191
И аз като други смятам, че след около 2 год връзка(маааксимум 3), вече трябва да се види накъде духа вятъра. Не разбирам хората, които си губят времето един с друг. 5 години не са никак малко време за един млад човек, тъй като ранните години си минават бързо. В случая още по-обидното е, че след 5 години той пристига с майка си по необходимост, а не защото реално иска да живее с момичето. Доколкото стана ясно, той и преди е прекарвал много време при момичето, но това не може да се сравни със съвместното съжителстване.

Скрит текст:
Ние с мъжа ми сме заедно от 4 години и имаме дете на 1,4г, та не мога да си представя хора като тази двойка, какво толкова правят 5 години, та не се решават дори да заживеят заедно.

# 192
  • Nice
Да дам пример с моята двойка- 5 години учехме.

# 193
Аз пък не смятам за нужно да се 'вземат' по сериозно от рано.
Аз, например, връзка под година-две не съм имала и в тийн-годините. Не всички искаме деца и бумащини от рано.
Разбира се, много зависи и от годините, и от етапа в който са хората, както и от възгледите им. Имам наборки с по две деца вече, а аз такива не искам поне още 3-4 години.

# 194
Аз не казвам, че трябва да се правят деца веднага, а че в един момент трябва да се помисли за съвместно съжителство и общо бъдеще. Иначе си е загуба на време.

Общи условия

Активация на акаунт