Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 757
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Днеска тъкмо обсъждахме с една приятелка противогрипната ваксина.Каза,че в тях се ваксинират и са доволни.
Тук ми изписваха диазепам таблетки детски при мн.висока темп.,като превенция против гърч.Тя гърч не е правила,но високи темп.постоянно,че и трудно спадаха.

# 121
  • shumen
Моме,как е Марти?
Мария,твоя как е?
Моето днеска Т не е вдигало или поне не висока,защото не съм го усетила.След обяд направо побесняха,едва ги удържахме вътре.
Сега съм в дилема като ни изпишат понеже ще ми дадат май болнични само за болничния престой на кого да го оставя,а аз да отида при педи да ми даде още няколко дни.Поне тука така ми казаха.

# 122
Аз че се обвинявам, обвинявам се, но гледам да е в градивна посока - да си взема поука и следващия път да не повторя грешката. ФГ над 2 минути възможен ли е?  newsm78  За свещичките - педи ми дава зелена рецепта за таблетки, и с нея отивам в аптека, която ми изготвя свещички. В Сф също има една аптека, която го предлага като услуга.
Аз сега и друго си мисля - как ще го пусна на градина? Знам, че колкото и време да го задържа вкъщи, отиде ли там, на петия ден ще е болен. И после? Като вдигне пак темп? Не знам - сега, след прекаран такъв гърч, мозъкът по-податлив ли е на повторение, т.е. трябва ли му "по-малко"?
Днес е в пъти по-добре откъм темп. - вдигаше докъм 37,8. Хремата и кашлицата са без промяна, но те и не бяха особено силни.

# 123
  • shumen
Моме, аз и без гърч със страх ще го пусна.Не искам след няма и месец пак да го повтори и да се върнем в болницата.

# 124
Абе ние тука си говорим че грип са изкарали децата,ама като не е доказано.Има и парагрипни вируси и други гадни вируси които дават високи Т и усложнения.

И мен са ми гадни боледуванията от гърло,ангина заради високите Т.Ето дори сега с тази вис Т дето ми вдигаше и трудно сваляща се си мислих ангина,дори писах тук ,а то бронхит излезе,ама и гърлото се беше влошило.
Ама и бронхитите хич не ми харесват де .За мен са и по-опасните подмолно си протичат без Т дори или с лека.То на сегашният дето ми вдига 3 денонощия около и до 39 аз затова се попретисних.
Питах алерголожката какво е крепитации,дето ги пише на листа ни и тя каза това са хрипове в алвиолите.И като чух питам е значи е било нещо в повече от бронхит,тя не отречее да каже аааа не не,но каза не мога се ангажирам с диагноза

Както и да е,важното е че е добре вече на слушалки.
Снимката показа бронхит и перибронхит- възпаление на тъканите около бронхите значи перибронхит.Спряхме антибиотиците.Той вторият Азатрила уж имал действие още няколко дни действие след спирането му

Лино,хич не ме отрази хах,попитах те какво значи 56 гранично ЦРП, че до към 50 и нещо при вас го водят вирус ли ?
Нашето беше 50 сега с бронхита и питам от любопитство.За нас тука си е бактериално,а и левкоцитите му бяха високи.
Иначе при нас в БГ границата е 6

Моят пък не се поти при свалянето на Т от лекарства.Вече в края на трескавият период се поти много обилно и тогава знам ,че или ще спре да вдига вече или ако вдига ще е малко вече и ще спре . И сега така беше 72 часа с Т 39 и не падаше изцяло и грам не се потешее.Накрая се изпоти два пъти обилно и на другият ден вдигаше вече скромно 37.6 и после на следващият спря

# 125
  • shumen
Лайт,моя сега много се поти.Не знам дали не е от инжекциите това или е от болестта.
Аз тъкмо казах,че е по добре и тази сутрин ми редува кихавици с кашляне и носа му запушен и подсмърча.

# 126
От самата пневмония също се потят и от инжекциите също,мисля бяха споменали тогава ние като бяхме.

То в болница сред болни, има голяма вероятност и друг да се лепне.Ние така откарахме с мононуклиозата 12 дни, понеже таман се поправи от нея пък лепна ротавирус.

Аз се чудя какво да му давам да го вдигна малко имунитета след тия антибиотици и бронхита.давам Леатон витамини от  както бяхме във Варна януари и пробиотици.Изопринозина няма да го давам повече.Но се чудя какво да давам.Почти всичко сме изредили.

Аз утре пак ще ида май при алерголожката, преди да ида при личната да изпише Пулмикорта.Ще искам да му го смени на Пулмикорт турбо халер.Тя спомена оня ден, ама аз в момента не загрях , че така ще е по-лесно и бързо с турбохалера, отколкото да ми бръмчи инхалатора два пъти дневно по 10 мин и да приготвям разтвори и т.н.
Често докато сме при докторката и някой неща не ги асимилирам веднага,а от после Laughing

# 127
  • shumen
Лайт,ние така миналата година след ларингита си отвисяхмя 10 дни.На 6 ден уж щяха да ни изписват,а той взе да повръща и ни задържаха.
За засилване аз пак почвам Имунохелта и съм купила и едни дъвчащи витамини на Гриин Мастер с коластра.

# 128
Плаша се като ви чета. Гадни болести, тежки, с високи Т.
Почвам да вярвам на педи, че грипа тази година протича така-със стомашни проблеми /като при Лино/, с невнезапно начало...в смисъл високата Т идва после...като ви чета, при повечето /Момето, Светлето и др/ като че ли прилича на грип . Лайт е права, че без изследване за грип не може да сме сигурни, но клиничната картина много прилича на грип сякаш.
Чак си мисля вече дали и при нас не е било грипен щам...с това остро начало, Т 38 и нещо, тежко дишане и втрисане...но да го е срещал този щам преди 3 години и за това да е минал леко сега....разсъждавам си просто...

Бързо оздравяване желая!!!!

# 129
Тет,втрисането също е показателно.При моят не винаги го втриса при качване на температурата дори и такава висока.Тоест не при всеки бацил.При гнойната ангина лятото го втрисаше и сега с бронхита, който може би е следствие на грип. И двете с Т около и до 39.
При нас нямаше сега стомашен израз слава богу,въпреки че е със стомашен проблем.Но пък е на лекарства за него,та може да има значение,Мотилиума е за повръщане,гадене и т.н

Но пък го удари белодробно и в краката мускулите.Туй пък забравих да го кажа на алерголожката,то не че има значение по нейната част.

При него почна със задух и после вечерта кашляше и после два дни само гърлото и после едната нощ 37.7 и на другият ден кашлици и кихавици и от следващата нощ почна с по високата Т и така 3 денонощия и бронхита.Та не е ептен от раз да почне както при грипа.Хрема пък грам нямаше,но тия дни носа нощем сякаш не е съвсем таман,на моменти диша шумно и трудно от него.Има някой друго закашляне все още, но не го броя за кашлица вече.
Аз пък забравих на алерголожката да кажа за задуха в самото начало.То едно ли е за казване я.
Обаче в листа писала само че заболял от вироза и му се обострила астмата и не писала че е бронхит и не писа че ноември декември беше с 5 седмична кашлица от ларингит и накрая бронхиален спазъм и пак вентолин.Така се изкривява информацията,която според мен е важна,защото според листа излиза че е с едно обостряне за тия 3 месеца,а те са две.

# 130
Мързи ги да пищат....

# 131
  • shumen
Тете,много си права.Мързи ги да пишат.
Ние чакаме да минат визитация.Да видим какво ще кажат днеска.Т не е вдигал,но пък тия кихавици и кашляния ме притесняват.

# 132
Дани...питай ги каквото те интересува.

# 133
Включвам се и аз по чуденето, кога е най-удачно да се върне на градина.
Миналия петък започна да вдига температура, 3 денонощия беше кошмар: разстройство, лаеща кашлица и 39,2, която не се сваля от нищо- само хексалгина помогна. Последваха инхалации с пулмикорт, от това кашлицата не се успокои и педиатърката поиска рентгенова снимка, въпреки че на слушалките не чуваше нищо. Каза, че вирусът се развива без да се чува на слушалки в началото и беше права - видя се начални промени на пневмонично огнище и сега 10 дни вкъщи с клацид.
Та се чудя след като спре приема на антибиотик, колко време още да е вкъщи...две ли, три ли седмици? Thinking

# 134
  • shumen
Пухелин,при нас също не се чуваше на слушалка.Педи ни изпрати на снимка и излезе вирусна пневмония.Сега ще го държа у нас като ни изпишат докато ми даде педи болничен.
Тете, ще питам сега като дойдат.

Общи условия

Активация на акаунт