Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 762
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Колкото дена си поискаш....толкова ще ти дадат като продължение.
Аз май минавах на ЛКК за продължението...лл издава талон за лкк и с него и епикризата се винава лкк. Само документите минават де, ние не сме се явявали...баща ми занесе и взе документите просто.

# 136
Лайт извинявай прочетох те, но не разбрах, че е въпрос. Ами гранично значи, че според педиатъра много жесток вирус също може да вдигне ЦРП толкова много. От преди още знам ми е казвал, че с малко напън до 60 може да мине за вирус. Сега не го каза точно това, но аз съм го запомнила. Сега каза, че грип може да го покачи толкова. А се е случвало както писах на 42 да даде АБ. Давал е АБ и на ЦРП 60 лятото с ангината, то пък се беше вдигнало толкова за няма и 24 часа....Ето че процедира различно според състоянието. Последния ни спастичен бронхит беше с ЦРП 26 в спешното и отсякоха вирус. Тогава понеже вдигна температура и я свали след 2 часа и те предположиха, че кортикостероидния сироп е подтиснал температурата, нали като цяло подтиска имунната система и те искаха да изключат бактерия.
Детето снощи се изпоти сам, днес стана и хапна, но главата и корема още го болят. Накашля леко. Ръцете са ледени и може би има още темп.Ще измеря после, но поне стои прав.
Тета при нас с повръщането си имаше темп и главоболие от самото начало. Беше си рязко започване. Той още като се събуди и докато стане и повърне и после легна. На втория ден обаче аз такова нещо и при ангините не бях виждала. Такова безсилие, ръчичката да не можеше да вдигне, даже не можеше да ми отговори. Само ме гледаше и едно незабележимо поклащане на глава само правеше.
Мен ме тресе, много ми е студено. Не взех мерки и тази сутрин имам няква тежест в гърдите и гърлото. Главата ми тежи и подкашлям.
Педиатъра ми е казвал за пневмонии само с болки в корема та сега тоз корем при моето ме притеснява.
Нарочно обаче реших да не го товаря организма и няма да давам пробиотик сега. Купих вчера натурален вит Ц от ацерола и днес му дадох. Ако нямаше проблем с корема и сок от лимон щах да пробутам. Също мед, лимон и джинсжифил е много добро при вируси.

# 137
  • shumen
Да след 10 или 14 ден трябва да се мине ЛКК.
Лино,дано е по добре детенце.
При нас чак сега минаха визитация.Питах и поне още два дни каза докторката сме тука.Продължаваме си същото лечение засега.

# 138
  • гр.Пловдив
И аз да се оплача ,че вече трети ден не действа антибиотика Фромилид ,много висока Т ,едва я сваляме за по няколко часа и наново ...тотална загуба на апетит,мощно потене и изтощение:mask:

В четвъртък като го водих при педи  на слушалка не чу нищо ,само зачервено гърло и очи ,каза да го пие и в понеделник на снимка,ако няма пневмония  но няма подобрение  да сме подготвени за ....шарка !!!

# 139
A защо ви е изписан АБ?От кога детето е с темп.?При шарката май няма толкова висока температура,а и би трябвало вече да са избили пъпки.

# 140
  • shumen
Теди,при нас точно така излезе пневмонията.Много кашляше,Т вдигаше 9 дни и носа му беше много запушен.

# 141
Каква шарка? При варицела не се дава аб.

В сайта на Цибалаб пише, че при неусложнен грип или мононуклеоза црп може да се вдигне до 100 мг/л.
Обаче пак не разбирам как само по него съдят без пкк. Той не е специфичен показател.
В Бг пък има-няма над 18-30 задължително го смятат за бактериална инфекция и изписват аб независимо от картината и левкоцитите.

# 142
  • shumen
При шарка и аз знам не се дава АБ.

# 143
мен продължава да ме втриса, отпуска ме малко и после пак. Стоя с две блузи, жилетка и яке, главата адски ме боли, очите също, краката също, но най ме притеснява нази тежест в горната част между гърдите и гърлото

# 144
За изследвания ние винаги пускаме ПКК с диференциално броене + ЦРП /а последния път и утайка пусна доктора/ . Аз се ориентирам по левкоцити, гранулоцити + ЦРП. Ако и трите са над нормата - няма съмнение, че сме за АБ. То при нас с тези налепи няма и как да се обърка, но целта на изследването е да се хване ангината в началото, преди налепите.
Лино, не виждам логика да се пуска само ЦРП, щом не се смята за специфичен показател от педиатъра. ОК, може при грип да е възможно толкова високо да е, но не трябва ли да се пусне и друг показател за контрола - за да е сигурно, че е вирусно. За мен това си е рисково поведение, но важното е, че ти му имаш доверие на доктора /това за мен това е част от лечението/ Преценила съм, че рискът от един Аб е по-нисък от риска от увреждане от протакано лечение, продължителни високи температури, продължителен прием на антипиретици. Друго беше с каката - ларж. Това гърчовете си мислех, че по хорските деца ходи само и не се впечатлявах изобщо от всякави градуси. А сега съм спец по термометри, спец по забъркване на антипиретични смеси...
Момичета, хваща ме голям страх като ви чета. Повече от месец сме вкъщи и утре смятах да го пускам вече малкия на градина. Госпожата каза, че ще започват подготовка за мартенските празници. Хубаво, ама ... какво става? Защо чета все по- неприятни неща тук?

# 145
  • гр.Пловдив
A защо ви е изписан АБ?От кога детето е с темп.?При шарката май няма толкова висока температура,а и би трябвало вече да са избили пъпки.

Изписан е заради кашлица,висока Т ,зачервено гърло и обща отпадналост,обаче НЯМА хрема и запушен нос,на слушалки всичко е чисто,съвсем леко отхрачва ,без да кашля интензивно .

Миналата година 2 пъти лежахме от пневмония и педи веднага чу на слушалки и ни прати на снимка ,сега утре ще отидем и ще си покаже,но тя изказа съмнение за шарка заради кръвясалите очи и много силната Т

# 146
Колко е темп.?И пак не ми е ясно,защо АБ?При моето дете при темп.винаги кръвясват очите.Може и с грип да сте.Тази година май грип преболедува всеки втори.
П.п.фромилидът е АБ лекуващ точно пневмонии.Мисля,че ако има евентуално такава,пиете правилният АБ.

# 147
  • На брега на реката
Научете си да си искате ПКК ДКК и ЦРП. Ако им свиди на Лл, 17лв и си ги пускате сами. Колко аб-та ще си спестите. Предпочитам рев до небесата и боцнатите пръстче, отколкото ненужен АБ.

# 148
То, понякога и да си искаш пак пускат каквото решат. Аз се научих и с лаборанти да се карам, че искам да го бодат от вената
Лайт, с това спестяване на писане обикновено страдаме ние. Така миналата година заради неадекватно написана етапна епикриза от джипито ни ощетиха в процентите с ТЕЛК.

# 149
Точно,ако реша за ТЕЛК и е в мой ущърб това нейно спестяване и мързел

Аз пускам напоследак сама кръв при по засуканите заболявания.И досега не ми се е случвало високо ЦРП с левкоцити в граница.Високо ли е ЦРП и левкоцитите са високи,гранулоцитите също ,лимфоцитите са ниски.Абе класика за бактериална инф. ЦРП бе спаднало обаче на 9 тия ден Зинат а левкоцитите също но бяха още над 10.5
Не виждам логика да се пуска само ЦРП 

Дани,5 пълни дни е пътеката и на 6 тия правят снимка,ако решат според състоянието и ако е ок изписват.При нас тъй беше.Ок да е снимката значи да е в обратно развитие находката  и се долекувате в къщи.

Днес го изкарах моя да подиша и пак бързо се измори,но поне не баш за 20 мин.Още лежии от 14 часа.

Купих му коластра и рибено масло .Сега ще ги давам заедно 15 дни да се вдигне малко и после само рибеното масло.
Опсс коластрата дали може заради непоносимостта към мл протеин пф че съм .Многоо разсеяна съм станала

Общи условия

Активация на акаунт