Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 771
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Едва ли е шарка, актуалният вирус е с Т около 40 градуса, която трудно спада и АБ няма да помогне за самата вирусна инфекция, естествено.
Моето май вече се пооправи, няма вече Т, тази година и без някакви гадни бронхити ги кара засега, пупу. Малко още покашля, ама вече е съвсем слаба работа, а и си кърти храчки, то нормално да има още секрети.
ЦРПто с най-гадната бактериална инфекция, която е имала, беше 20, та не знам как само по това може да се съди. Аз лично не бих разчитала. СУЕ беше 50, левкоцитите 17 и нещо, моноцитите и те високи, това за статистиките. С усложнения гноен отит пък беше с ЦРП 1 и нещо защото е силно локализирана инфекция, левкоцитите обаче пак бяха високи и вдигаше много висока Т.

# 151
Моето днес прави някакви изпълнения почти цял ден е с 37,5. Не давам нищо, но и ако утре е тайа вторник влизаме в болницата.
А за ТЕЛК нямам думи . Подадох за влошено състояние и утре ме викат сама за доуточняване.  Ще ми падне пердето накрая и ще ги попилея.

# 152
  • shumen
Лайт, благодаря.И аз така разбрах,че 5 пълно дни е пътеката и на 6 правят снимка и ако всичко е ок изписват.
Днеска и аз го изкарах малко,но бързо се умори.За има няма 100 метра взе да мрънка да го нося,да сме се прибрали.
Елена,дано Ви се размине болницата.
Светле,радвам се,че е по добре детето.
Теди,дано не е пневмония при Вас.

# 153
Момичета моля ви се и без това ми е притеснено, не знам защо така процедира лекаря с ЦРП...така ми каза, какъв избор имам? Да се тръшкам да му изпише АБ? Не мога да пусна ПКК, тук не е като в БГ, отиваш и на воля си пускаш каквото си поискаш. А и са можех нали пак с лекар трябва да го обсъдя.

# 154
ЛИНО,споко аз те разбирам и тук е така.И црп тук е с норма 8,до 30 вирус,до 50 неопределено,пък после бактериална.Но и при 23 са изписвали АБ,а пък сега при грипа на 3ти ден,каза вирус и изобщо не го е мерила.

# 155
  • София
Лино, довери се на вашия лекар. Моят ЛЛ е перде и ЦРП 50 въобще не го отразява за бактериална, но гледа други симптоми - дишане, гърло, налепи, левкоцити, ... За твоята болка - звучи ми познато, аз често карам трахеит с подобни болки. Вероятно е вирусно, често минава за няколко дни, взимам противоалергично.

# 156
  • На брега на реката
Лино, не си вкарвай такива мисли в главата. Аз пък наистина смятам, че реагира доста адекватно и сдържано лекаря ви, дори и при стрептококите, за които ти така си се изпопритеснила. Ето, дори и ЦРП показва, че не е страшно, за лекаря ви няма огнище на бактериална инфекция. Моля те, отдъхни си вече. По всичко както го описваш, си прилича на нашия стабилен вирус, който протече по сходен на вашето боледуване.

# 157
  • shumen
Лино,успокой се.Стига се вкарва във филми.
Моето тая вечер такъв цирк спретна набързо.Само с влизането на сестрата като взе да реве и да надвс

# 158
  • shumen
Лино,успокой се.Стига се вкарва във филми.
Моето тая вечер такъв цирк спретна набързо.Само с влизането на сестрата като взе да реве и да надава вой сякаш го колят.Сега се чудя кръв как ще му вземат при изписването.

# 159
Лино,нали е по-добре детето,ще се оправи и това ще мине.

Елена,защо така болница за 37.5 ? Вие друг проблем ли имахте ?

Дани,наплашват се децата,моят ноември нали лежахме в болницата и от тогава е стресиран и плаче от вената като взимат кръв.А преди това и тук дори го похвалвах че гък не казва дори и от вената да му взимат.А сега с тоя бронхит три пъти вземахме и плаче. Вика все ми точат кръвта .Викам ми като си все болничак и се налага.

# 160
Да, Лайт. Имаме тежък сърдечен порок. Всяка температура е опасна да не направим ендокардит. А освен това и хронична бактериална инфекция, която не може да се определи от къде идва. Лекарката каза, че понеже тъканите в гърлото - сливици и тем подобни са бедни на кислород, може да да се причинява и от най - безобидни бактерии.
Дани, нз колко сте големи, но аз все казвам на моето момче, че е за хубаво да оздравява. Нашите АБ обикновено са на перфузор и той стои по час и отготе така.  Научи се сам да дава ръката за антибиотика, но и нашите сестри са печени- едната му казва, че броят влакче- за милилитрите, другата му показва игри нс телефона и така. За кръвта и ние плачем, но аз все му повтарям колко е смел и колко са добри лелите. Даже имаме напредък. Тръгва със сестрите дето го бодат без мен. А сутрин на визитация пееше Кекс.
 Момичета, бързо оздравяване на всички. Аз сега отивам до ТЕЛК. Пожелайте ми успех, защото малчо пие скъпи лекарства, а немобе все да ни ощетятават децата.

# 161
  • shumen
Лайт,моя е наплашен от предните лежания.Поне през абоката не ревеше,а снощи беше цирк по изключение се бъзика сестрата.Тази сутрин не я усети и не гъкна,но ще видим на обяд.
Елена,моя е на 5,6 почти.То снощи какво ли не говорихме със сестрата,ама кой ли ни чу.
Аз да питам кой ще ни издаде извинителни бележки сега като имаме лежано в болницата,а преди това сме лекувани от педи-една от нея и една от болницата ли?
За Телка желая успех и стискам палци.

# 162
Бележка съм вземала от болницата аз. Нали ще ходите пак на контрола и след изписването...водите се техни пациенти около месец след като ви изпишат.
Може и от лл...ако така или иначе ще ходиш при нея...

# 163
Бързо оздравяване на милите душички.
Ние пак сме с болно гърло.
Няма ли някакви нагревки нещо за гърло ?

# 164
  • Варна
От болницата издават бележка само за дните, в които сте там и евентуално за някакъв период след това. Но за боледуването преди това трябва да вземеш от педиатъра.

Общи условия

Активация на акаунт