Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 774
  • 740
  •   1
Отговори
# 165
  • shumen
Тете,ако няма проблем не мисля да го водя в бацилите.Миналият път ми казаха само,ако има нужда.
Лисе,не съм чула за нагревки за гърло.Оправяйте се бързо.

# 166
На нас като лежахме в болницата с двете пневмонии и бронхиолитите и мононуклиозата,за гастрита ни издаваха бележка за периода докато сме там. А като лежа ноември за сътресението ни издадоха освен за периода в който бяхме там,ни дадоха и за седмица след това.Но ми казаха може и за повече ако искам.Та питай Дани там.Иначе от ЛЛ винаги може.Ние една бележка я удължаваме по два три пъти и после нова.

Елена,лоша работа,при вас!
Успех на ТЕЛКА.

Аз ще ходя при алерголожката да изпише Пулмикорта на турбохалер,а не на ампули и Салбутамол ни бил по каса инхалера обаче.
Искам да я питам дали да не опитаме със Флексотид инхалер. Как пак забравих оня ден да го вметна.Той на фона на Пулмикорт ми направи бронхита и декември спазъма .Верно го почвам като почне кашлицата но ноември и декември бе на пулмикорт почти без прекъсване но пак напрай спазъм.Нейната идея сега е изобщо да не го спираме уж така по ефект да има.Ама аз мисля той е наситен вече с тоя пулмикорт,а флексотида като друг кортикостероид мисля е по добре да се опита.
Каквато е сприхава една такава нз дори ми е тегаво като ходим при нея и ся да я моля за Флексотид . Но е по логично за мен така

# 167
  • shumen
Лайт,благодаря.Ще питам за бележките тука тогава.
Ние чакаме да минат визитация.Да видим какво ще кажат.

# 168
Болницата ни се размина. Казаха вирусно и му изписаха цинк да се подпомогне имунитета.  Днес пак вдигна 37,4, но ще го видя още ден, два и ако пак продължава в болницата. Но тъпото е, че спря изорекса и веднага се разболя. Миналат година декември пак така. Давах 10 дена изопринозин спрях го и айде пак болен. Направо ми писва от тия химии- колкото по- малко искам да ги двам, толкова повече ми се налага.

# 169
Елена съчувствам ти. Толкова ми е писнало от тия болести, болници, спешни кабинети, дежурни лекари, контроли...при нас през първата година след раждането се налагаше през месец да влизаме в болница за изследвания. На колко е твоето дете?
Моето е по-добре, в смисъл няма температура, закуси и играе макар и още доста отпаднал, но една страшна кашлица се яви. Пръсках вентолин и го успокои малко, но още си кашля. Ще видя мога ли да изчакам до утре за преглед, че и мен ми е много зле.
Аш какво правиш при тази болка? И да те питам за салбутамола, че знам, че ползваш колко му е трайността дали знаеш. Нашия е отворен септември, но никъде не пише след отваряне има ли срок. Ползвах го де.
Зест за компреса с мед щях да питам отпред на гърдите с кърпа ли го правиш? Исках да си правя вчера и не знам как. Иначе на малкия правя с мед и сода, но на гърба. Мен обаче нали ме боли отпред.

# 170
  • shumen
Елена, радвам се,че Ви се е разминала болницата.При нас също така става.Давам Имунохелт и като го спра се разболява.
Лино, радвам се,че е по добре детето.
На нас ни казаха утре контролни изследвания и снимка и ако всичко е ОК ни изписват.Другите две дечица ги изписаха днеска и останахме сами.

# 171
Дани,дано всичко е наред при вас  Hug и после яко пазене  Hug

# 172
Лино, моето е на 3 год и 7 месеца. Растем си по болниците, но скоро ще свърши се надявам. Трябват ни малко килограми за втората сърдечна операция и да му пооправят кръвообрашението. Надявам се сега да ми е зора и лек следоперативен период като първия път.
Дани, гледах го аз този имунохелт, но много малко цинк има в него и си давам биозин кидс, а днес ни изписаха и чист цинк. Чудя се за сиропа на д-р Марио имунокидс, но ще видя.
Благодаря ви момичета.
Дани, скорошно излизане.
Лайт, ходи ли до алерголожката?
 А днес полудях, разходиха ме до ТЕЛК, че объркали. Писали изтичащ, а аз кандидатствах за влошено състояние. На никой не му се работи в тая държава. Сега чакам ново писмо. Само да живне детенце и да тръгна на работа няма да се занимавам изобщо с тия глупости.

# 173
Елена и моят много химия много нещоо изпи за 6-7 години- през които все боледува честоо....Сега и като се застъпват лекарства за боледуванията с тез за стомаха и стават многоо.Само за стомаха 3 броя,сега за бронхита 2антибиотика ,сироп ,ксизал и пулмикорт и вентолин.Ензимите и пробиотиците и витамините отделно,тях ги броя за добри химии но пак са си химии.
Моят пи цял месец Изопринозин ,то е същото като Изорекса,но пак се разболя и то грип с бакт инф и усложнение бронхит,хем удвоих Изопринозина при първите симптоми но си се разви болестта.

Салбутамол инхалер също ползва моето до сега и аз се чудя колко му е трайността.На разтвора за инхалации на инхалатора е 1 месец след отваряне,то си го пише.Но за инхалера не видях.
То така или иначе вс месец ще ни е по каса,ама да знам ся отвореното колко да ползвам.Не ми дойде на ума да питам днес.
Сега дори го зех безплатно Салбутамола и Пулмикорта турбохалер.Сутринта направих пулмикорта на инхалатора,но от довечера ще е вече на турбохалера.Май месец ще го намалим и юни спираме.

Питах алерголожката за Флексотид,но каза че Пулмикорта е по-добрият кортикостероид.Викам е на фона на него ми прави спазъм и сега бронхита и тя каза Не винаги пулмикорта можел да предовртати обостряне.Е за какво го даваме тогава питам аз ...без него ще е по зле и бронхита ни можело и пневмония да е.

Поликниниката е още пълна с болни,кога ще отмине тази виросолява вълна нз.
Мед сестра ми вика боже господи това дете ще завърши ли годината.Не мога го пусна след тия антибиотици и след бронхит и грип.

# 174
  • София
Лино, успокой се, и аз това казвам, че докторът със сигурност му преценява и общото състояние, а не е само по ЦРП да съди, просто не може само по стойността му да се съди и няма такова нещо - до еди колко си е вирус, над толкова не е, всеки път е различно. Моето сега като ми кара грипните щамове наред, да не мислите пък, че пускам изобщо някакви изследвания, идея си нямам сега кръвните как са ѝ, ми тя е ясна картинката, вирус след вирус ми ги хваща. Тя също започна снощи да кашля Sad и то някак изведнъж започна, а точно се радвах, че добре се оправя и този път, още са чисти гърдите, но май ще я започвам с инхалациите довечера. Аз уж нищо особено не изкарах от тези нейните, но и на мен една такава ми смъди носоглътката и се будя няколко пъти през нощта с кашлица от това дразнене, та предполагам, че в момента и при нея е същото.

# 175
Аз отдавна спрях да броя лекарствата. От 2 месечен и половина е на някаква терапия. Пием и аспирин протект, спиронолактон и ревацио( силденафил- чиста виагра). Последното е много скъпо, а   в Англия го водят животоспасяващо. До колкото разбрах силденафила е също имуносупресор. Общо взето от едната страна наливам химия за имунитета, от друга го руша с лекарствата. Направо се чудя какво са видели от живота тия малки душички, та все нещо има- пневмонии, бронхити, астми и тем подобни болести.
   А като ги гледам в махалата- голи, боси, сополиви и по- здрави от нашите дето им треперим. Направо ме хваща яд. А като ги гледам в болницата, че хич не им дреме- кючеци, мохабети- полудявам.
Отнесох се, а пишех за лекарства. Добрите химии не ги броя и аз изобщо. Най- кривото е, че заради терапия с кордарон получи тироидит и сега ще пие еутирокс до живот. Мислех, че се спира, но уви- не.
Между другото, преди малко гледах в преди обед, има и го в нета, за една мадама излекувала астма и атопичен дерматит на децата си с хомеопатия. Ако намеря интервюто щв го кача тук.
Много мои познати ходиха и на ирисова диагностика и са доволни. Аз все още се чудя, но все повече залитам към алтернативната медицина, защото конвенционалната явно е безсилна, за сега поне за нас

# 176
  • shumen
Лисе,Елена,благодаря.Надявам се всичко да е наред и да ни изпишат.Ооф,после как ще го пазя не знам.Мисля да го задържа у дома докато мога и после хич не ми се иска,но няма как ще трябва да го пусна на градина.
Лайт,ооф и вашата не е лесна.Но как да го пуснеш на училище след грип и бронхит веднага.
Елена,при нас миналата година на фона на Имуномикс ми направи бронхеолит и след един месец ни повтори с ларингит и пневмония.Педи тогава предположи,че е спрял да му действа и затова се разболява.

# 177
  • гр.София
Ох Елена и вашия път не е никак лек. Пижелавам на теб и детенцето ти много здраве и да не помните тия болнични престои.
Ти пък Дани, какво на фона на Имуномикс, тва е един прост сироп от черен бъз и ехинацея. Нито е силна химия, нито гарантира някакво велико действие като се пие. Виж вече много ме е яд, колко майки дават Изорекс и Изопринозин и децата през това време се разболяват. Това вече е гадно, защото не са от най-безобидните стимуланти.
Лино и аз мисля да се довериш на лекаря . Ако нещо те усъмни тук в близките дни търси и друго мнение. Иначе как е днес?

# 178
  • София
Елена, дано всичко това остане зад гърба ви. Много е понесло детето.
Дани, пожелавам утре всичко да е наред и ви изпишат здрави.
На всички болни - бързо оздравяване.

# 179
  • shumen
Мария,така е.Моя каквото и да пие за имунитета спра ли го и се почва с болестите.
Миамим, благодаря.Дано ни изпишат утре вече,че сега като разбра, че оставаме сами как рева милия,едва го успокоих.

Общи условия

Активация на акаунт