Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 775
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви момичета. Човек трябва да вярва, че всичко ще е наред. Въпреки всичко смея да кажа, че на фона на вдичко имаме само една пневмония и два ларингита, като по сериозно заболяване. Като единия беше механичен- ларингса беше наранен от тръбата при интубирането, тъй като имаме изследвания под пълна упойка. Тогава го излекуваха без АБ- пулмикорт и урбазон венозно.
 Дани, докато си в болницата питай зс бронховаксом ако не си давала. Идва пролет, но защо не направите един курс. Аз давах миналата година от него- три месеца ни сопол, ни нищо. Тази година давам рибомунил, но много боледува. Въпреки това смятам, че заради него не слиза надолу каквото е. Защото пневмонията ми я направи за 48 часа навремето. Честно да кажа най- съм доволна от тия неща.
А между другото има и ваксини ьа превенция от пневмония- превенар и синфлорикс, но са по- скъпи. Доживеем ли до есента ще слагам от тях- някоя от двете де. Но разпитайте и вие вашите лекари, та да обменим опит

# 181
Това е най-хубавото, да останеш сам в стая в болницата. Винаги сме били с някой и миналата зима майката на другото беше толкова болна, то едни кашлици, едни сополи..влезнахме с ангина и си тръгнахме с бронхит.
Мария няма температура, но кашля сериозно. Както и аз. Друго мнение въобще няма да търся, нашия педиатър е сравнително добър. Не че съм го водила при друг.

# 182
  • София
Препоръчвам Бронховаксом, давам вече трета година. Но не се ли започва септември - октомври някъде Thinking

# 183
Препоръчвам Бронховаксом, давам вече трета година. Но не се ли започва септември - октомври някъде Thinking

По принцип да, но заради бронхити и пневмонии го изписват и по- късно. Ние го почнахме декември миналата зима. А гледам във фейса в една група го предписват и сега. Ние трябваше да пием рибомунила до май, но направихме 5 месеца и го спирам. Но ми е едно виновно затова. Днес съм направо нон стоп тук, а имам две перални за гладене. Лека момичета

# 184
Бронховаксома на някой не влиае добре,на моят примерно не влиае добре,точно него пи като направи поредните пневмонии.
То даваме за имунитет,но всички тези химии другите и антибиотици дето даваме провалят всичко.
А и тези Нексиум и Мотилиум за стомаха при нас изобщо не са безобидни и са силни и натоварващи лекарства за един детски организъм.Дори и в листовките им пише че не се дават на деца.На две от трите Нексиум,Мотилиум,Квамател,не се сещам на кои точно.Обаче ги изписват и на бебенца ,мотилиума специално.

Дани да как да го пусна след такова боледуване и 2аб и то в този период дето още има масово болни.Поликниниката отново бе фул днес.А той е често боледуващо дете и лято и зима боледува.Изобщо в годината да има само месец два макс три,в които да не се разболява и то не поредни.Така е от преди яслата.А вече е 8 годишен.

# 185
Затова Лайт ти казах да потърсиш причината.
Четох, че след пневмония на дробовете им трябвало една година да се възтановят.

# 186
  • София
Лино, за трахеитната болка е хубаво да не се напъваш да приказваш и е хубаво да си слагаш шал и топла дреха пред гърдите. Аз си правя инхалации на топла пАра с вода и морска сол на котлона, пия антипиретици и пия антихистамин (около 10 дни по 1 хапче). Ако се появят спазмите, включвам пулмикорта за няколко дни, защото при мен става трагедия иначе. Салбутамол ползвам и две години след срок на годност, действа си. Трахеитът минава за няколко дни, за разлика от синузита, който много трудно лекувам; ако започнеш да вдигаш Т - вероятно е станала бактериална инфекция. Ако можеш, почивай си повечко.

# 187
Включвам се с въпрос. Баткото ни е хремав и киха. В къщи е с маска и стои в неговата стая. Но малкия постоянно притичва при него. Тази вечер кихна два, три пъти. Имам осцилококцинум и мисля да му дам, но не съм сигурна колко, и само профилактичната доза, или през шест часа, както е в листвката за първи симптоми. Моля за мнение! Също така и цяла тубичка или половин, на 2,7г.е.

# 188
Аз давам профилактично цяла тубичка веднъж седмично. Мисля, че може цяла, но не толкова често. Пробвайте и с витамин ц.

# 189
Зеест къде си да кажеш за компреса:-)

# 190
  • shumen
Аз бронховаксом пих и пак направих две поредни пневмонии.На детето не съм пробвала.Сега ми казаха за Саменто и мисля да питам педи за него,а и докторите тука.
Лино,то и при нас сега така стана.На едното детенце майка му прихвана от него и беше по болна.Добре,че ги изписаха днеска,че моето все там се завираше.
На мен сега ми казаха,че ако утре ни направят снимка може да ни изпишат и в Сряда.

# 191
Здравейте!Детето ми от днес започна да кашля.Гласа и падна и вече от 30мин кашля лаещо.Предполагам,че е ларингит.Какво мога да и дам до утре докато стигнем до лекаря.Фенистил капки?Проспан?

# 192
Елена, благодаря! Освен осцилококцинум му дадох и вит.С. Дано се разминем.
Дани, аз лятото давах Саменто на малкия, като че ли добре се отрази. Лекар ни го препоръча след боледуване.
Sweet, противоалергично задължително, на нас са ни изписвали Димекс. Ако имаш инхалатор, инхалации с физиологичен р-р. Добре се повлиява кашлицата от свеж въздух, ако можеш остави открехнат прозорец.
Лино, аз съм правила компрес с мед (2-3лъжици), растителна мазнина (1л.) и брашно(колкото да стане като тесто), слага се на гърдите,без областта на сърцето. Слагам сместта на надупчена салфетка и я лепвам.

# 193
  • На брега на реката
Кво, кво? Лино, кой компрес. Аз правя само един, този с една съставка - мед. Затоплям го леко само ако е захаросан, за да се разтопи. Иначе ми стига да е течен, мажа на гърдичките и гърба, като избягвам сърцето, слагам една салфетка, за да не разтича навсякъде и обличам. Правя и на гърлото - пак същата процедура с течен мед, слагам обаче отгоре памук, найлон и завързвам шалче. На сутринта кожата е "изпила" цялото количество мед.
Аз поръчах разни работи от една българска аптека. Можеше само таблетки, без сиропи. Та искам- не искам, ще кара на Марсианци. Не можах да избера друго в такава форма, което да е с биотин и бета глюкан, а напоследък те са ми фаворитите. Сега съм й взела някакво тукашно, с цинк и бета глюкан, докато пристигне бг пратката.
Днес като говорих с госпожата на малката, сподели, че предната седмица здраво били окапали децата. Явно просто са си обменили вируса.
Sweet dream, хладен и влажен въздух, ксизал и инхалация с пулмикорт. Това е било стандартното лечение на малката при трахеит/ларингит. Важното е да се облекчи лигавицата, за да не стане спазъм. Но като цяло избягваш насилствено затопляне на помещението, въздухът не трябва да изсъхва, дори да е хладно няколко нощи, ще го преживеете. За пулмикорта препоръчвам да се консултираш с лекар за доза и дали е подходящо. 

# 194
Ами до сега не е правила спазми.Но пък и преди лаещите кашлици са започвали към 5 сутринта и веднага тичам на лекар.А сега ни предстои цяла нощ и много ме е страх.В стаята е хладно и спи на високо в момента.Но като се закашля и е страшно.Все едно режеш ламарина и дишането през устата е "сухо".Направо ме е страх да си легна.

Общи условия

Активация на акаунт