Боледуване на децата ни - тема 60

• 41 597
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • На брега на реката
Трети клас е, Лайт. Но учат по много странна система. Днес може да е деление с остатък, който пишат по различен начин от България, утре да е събиране до сто, на следващия ден да са дроби, часове и т.н. Особено с тоя остатък се бях видяла в чудо. Че и на майка звънях, а тя ми мигаше и се чудиши, но го разгадах де. Ох абе не е леко, нито на училище, нито да си нон стоп вкъщи болен, нито да си родител, който гледа болно дете и учи с него. Дано се размие във времето и да се случва все по-рядко.

# 496
При вас е много по-сложно заради чуждата система. Все пак друго си е родителят да е минал веднъж през системата, по която учи детето. Бях гледала някакъв метод на умножение в немските училища. Уж по-лесен, а трябваше много да се напрегна да го приложа и се отказах да "улеснявам" детето. Там например на много места учат да пишат по слух, което за мен е една огромна глупост. При нашите първокласници е съвсем различно.
Дани, не знам как може да се разкарваш до градината за материал в трета група Grinning Купи една книжка Мисли бързо, бъди пръв на изд. Фют и му давай от там да се занимава.

# 497
Чудех се дали да се включа, факт е че децата боледуват различно едни и същи вируси и родителите нямат никаква вина или заслуга за това. Дали е тип имунна система, гени, гледане, не знам. Затова тези чиите деца карат нещата по-леко няма да разберат другите. Както казва нашата педиатърка до дете е... Мое отдавнашно мнение е че детските градини са бациларници и на някои деца просто не им понасят. В училище като са малко по-големи децата като че ли не лепят съвсем всичко и някои неща ги карат по-леко но пак си боледуват. Това не изключва социалната и образователна функция на тези места, но ползите понякога избледняват на фона на търчането по лекари, нервите и сумите за лекарства, просто и родителят и детето имат нужда от почивка, ако това се повтаря често, няма нужда от излишен героизъм.

# 498
Момичета, училището у нас отдавна не е каквото трябва да бъде. Не говорим за абсурдните задачи.... За мен най- важната му мисия е да научи децата да мислят и да оъстояват мнението си, но напротив...
Преди повече от 10 години завърших математическа гимназия и после ме приеха филология без частни уроци, защото поощряваха мисленето и развитието на личността в различни посоки, а сега образованието и учителския авторитет са сринати до нула

# 499
  • На брега на реката
Елена, много съм съгласна. Но част от причините са златните писани мамини яйца, разсъжденията, че училището е ненужно, че детето има право да прави каквото иска, а учителят да кима одобрително с глава, както и факта, че много родители разчитат, че в училище ще им възпитат децата, а са изпуснали първите 7 години вкъщи. Не визирам никого от тук списващите.
 Отдавна липсва екипната игра родител-учител-дете и ако това не се промени, няма нищо положително да се случва и с образователната ни система.

# 500

Отдавна липсва екипната игра родител-учител-дете и ако това не се промени, няма нищо положително да се случва и с образователната ни система.

Аз не мисля че нещата са се променили, просто ние сега сме родители, а не деца. Като деца учителят е бил за нас авторитет. Като родители се считаме за равностойни с учителя и имаме очкавания и претенции към неговите професионални  качества, тъй като той пряко се намесва в отглеждането на децата ни. През призмата на спомените ни се струва че преди сякаш учителят е бил по-голям аторитет за всички, но съм
 сигурна че и нашите по-образовани родители са били критични към учителите едно време. Важното е детето да не разбира за тази критичност в родителя, и родителят да се опитва да има повече доверие в знанията и уменията на учителите, но е хубаво че учителят също има коректив, защото за съжеление не винаги учителите са обективни при оценяването на децата.

# 501
Елена то да беше само сега...Аз пък бях в елитна езикова гимназия...имахме много добри, отговорни и обичащи работата си учители, но се брояха на пръстите на ръката ми. Другите бяха смях. Благодарение на такива учители имахме/имаме класа сериозни пропуски по някои предмети. Въобще част от образованието ни беше смях. Но името на гимназията ни отваряше врати в чужбина.
Да не почвам пък темата отсъствия и извинения....всички си затваряха очите, на класния не му пукаше въобще кой колко отсъства. Първи час се провеждаше в кафето. Няма да забравя как донесе една найлонова торба пълна с извинителни бележки и ни я метна пред чиновете....

# 502
  • гр.София
Айде, темата съвсем я направихте на мазало. Никой със сравнително здраво дете неможе да погледне от страната на майка, която постоянно или много често е с болно дете. Обаче честно казано,аз не видях Рали да е обидила Лайт с нещо. Понякога, наистина сме способни да си внушаваме неща. И това е от притеснение разбира се. По децата ни. Лично аз смятам, че Лайт е много всеотдайна майка, много грижовна и също така много притеснена. Когато споделяш, съвсем нормално е и да получиш мнението на другите. И не винаги това мнение ще ти хареса.  Това е "рискът" на общуването. Лайт, не приемай нещата толкова навътре. Това е една гледна точка от многото.  Ти влезе в егати обяснителния режим, кому е нужно.
Айде да се оправят децата и стига с тия училища и отсъствия.

# 503
  • shumen
Дъждец,книжки имаме много и най-различни,но вече ги знае наизуст.А това,че ходя до градината не ми пречи,защото аз го правя един път в седмицата,а и ако ми е на път.А и от книжките като дам не знам какво са взели и докъде са стигнали,а така госпожата ми казва с какво да се занимаване и наблягаме.
Лайт,дано е здрав занапред и си ходи на училище без проблем.
Силве,твоята как е?
Лисе,как е Габи?Оздравя ли вече?

# 504
Дани,благодаря!

Мария,айде и ти с това внушаване!Виждам си детето като не е добре и е болно и не само аз! А и близките и лекарите. Ако бе така водейки го на лекар щяха да ми казват нищо му няма,а това не ставата така или и лекарите са луди и те и изписват лекарства и сериозни на здраво дете !! Абе дори е абсурдно да се обяснявам дори за това .
Това ми стана обидноо  и прекалено изказване!

И другото ,че ми се прави едва ли не обвинение, че много го държа в къщи като че ли без основателна причина го правя! Ами като все  боледува и то не леко какво да правя ! Писала съм предостатъчно в предните постове относно това.

Разбира се че ще се обяснявам в своя защита:) Особено като ми се говорят нелепи неща ,безумно нелепи ! Абсурдни!

# 505
Моля ви хора, спрете вече- има деца и деца. Този форум е своеобразно място за споделяне, а не да се заяждаме.
Хайде представете си ситуацията- почти постоянно кашлящо дете в класа- първо то няма да разбере нищо от уроко, второ тези около него. И аз да бях нямаше да си пусна детето болно- ако се наложи пък ще повтори годината.Винаги е имало болнави и по- слабо посещаващи деца училище.
Не винаги нещата се случват както на нас ни се иска. 

# 506
Елена то и аз помолих още вчера следобед да се спре да се коментира.

Точно така,то повтаряне няма,но като трябва ще се яви на изпити .Какъв е проблема,той ще се справи.
Мисля съвсем едакватно го държа в къщи като е болен след като не боледува леко.И не винаги го задържам след боледуване.Дори и в последните дни антибиотик съм го пускала -началото на ноември някъде мисля беше.Писала съм го и тук.И като го оправя и той след между 3-4 дни до 10 дни отново е болен.И ето че ноември след като го излекувах и пратих веднага кажи речи на училище и след само 3 дни го повтори ларингита и то по лош и със бронхоспазъм вече.

А сега все пак изкара грип с бакт инф и бронхит и два антибиотика.Е мога ли веднага след оздравяването да го пусна след като е болнав и без това, а след грип и антибиотици още повече отслабва имунитета и да го пусна веднага и то в грипав сезон с много болни ,че да го повтори и да се разболее и по-зле ! Затова и го задържах поне седмица след боледуването,по точно 9 дни ,съвсем нормално и непрекалено.Днес щеше да е вече на училище,ако не бяха обявили дървена ваканция.

Та така ,тук от писания не всеки ще ме разбере.Дето се вика влез в обувките на човек и тогава съди.
А едва ли може се следи цялостната история и да се помни всичко от всеки ,а и никой не е длъжен разбира се, и често може да се добият грешни впечатления.Но да се правят изводи че си внушавам и че прекалявам с отсъствията са неправилни!
Ето Лино каза, че ми дала насоки които не съм направила и съм се била примирила.Но тя просто не е видяла или е забравила,че аз писах още януари за мнението на УНГ за сливиците.
Та кой чел не чел и понякога стават недоразумения.
А за тия болки в краката и за сърцето също съм писала тук преди времее.Не са новости.
А Рали, ако не чете редовно и изведнъж съм ги изброила и нещо й се видяло пресилено явно.

Пак дълго стана!Аз вече наистина спирам вече!Просто все ме провокира някой пост!
Моля  отново да драснем една голяма точка по тази тема Simple Smile 

# 507
Виж,  Лайт, не знам защо си се почувствала обидена от поста ми, разбира се, че не това съм целяла. И благодаря на Зест, Хоуп, Лино и Мария, че са разбрали за какво иде реч. Приеми го просто като една странична гледна точка. Да, на мен ситуацията ви отстрани точно така ми изглежда, това виждам аз.
Абсурдно е да сравнявате отсъствия в ДГ с такива в училище. И да подценявате по подобен начин ролята на учителя и училището като цяло. Тета няколко пъти повтори ,,аз драма не виждам'' - е, ами аз виждам, или само твоята гледна точка е винаги вярната? И ми е интересно -и на детето си ли така би казала? Да се чуди човек защо ни е това училище тогава...
И спирам, понеже май е трудно да се четат по-различни мнения от потупване по рамото.
Лайт, дано скоро излезете от този омагьосан кръг и детето да оздравее от всички болежки.

# 508
Дани,благодаря,добре е вече.
Вчера беше на училище,но заради снега са в дървена ваканция сега.

# 509
  • Северозапада
Чакайте да ви върна към темата. София е със стомашен вирус 🙈. Тя такова чудо не е хващала и лятос на морето, а сега посред зима. Поне ще ми спести отриването на колата тази седмица, че при нас още вали. 😆

Общи условия

Активация на акаунт