СофтУни Светлина

• 92 216
  • 463
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Не знам коя специалност сте си избрали , но според сина ми програмирането е немислимо да се учи без да владееш английски. Сега осъзнава, че ако е знаел английски , когато го записах на Телерик/4 клас/ щеше да му е много по- лесно. От там се отказа сам, защото не разбираше нищо.
Бих ви посъветвала да го запишете на ускорен курс през лятото, да мине нивата до В1. Има курсове за по месец ниво. Препоръчвам ИЧС.

# 346
Да, имаме малко време за реакция, 6. клас е сега. Обмислям по-скоро индивидуални занимания. После, разбира се, ще продължи с наваксване в движение. Още не сме избрали специалност, но без английски не може..

# 347
  • София
Здравейте,

Пиша с молба за актуални впечатления от обучението по специалности Приложен програмист и Анимация, видео и дигитални изкуства. Синът ми  е 7 клас и има желание да учи в това училище. Все още се колебае между двете специалности, затова не сме и полънили формата за кандидастване. Бихте ли дали и коментар за двете бази. В разговор с представител на училището, ни беше казано, че имаме право на избор между двете бази, т.е ние посочваме в коя база да се обучава сина ни.

# 348
  • София
Здравейге,
Почти съм убедена, че грешите относно избора между двете бази. Базата на гара Искър е капацитирана на 100%, дори разделиха по-големите класни стаи на две по-малки стаи. На родителската среща ни казаха, че новите випуски ще бъдат в Младост.

# 349
  • София
Здравейге,
Почти съм убедена, че грешите относно избора между двете бази. Базата на гара Искър е капацитирана на 100%, дори разделиха по-големите класни стаи на две по-малки стаи. На родителската среща ни казаха, че новите випуски ще бъдат в Младост.

А впечатления от базата в Младост имате ли ? Въобще какви са условията и отговарят ли за училищна среда.

# 350
  • София
Залите са нови и не се ползвани досега, освен малките от софтуни кидс. Ново и широко е.

# 351
  • Sofiа
meri_ig, както вече са ти казали базата в Младост е нова и в нея към момента все още няма ученици от училището. И аз също като Ника знам, че новият випуск ще учи в нея. Не си спомням дали на РС са ни го казвали или от детето го знам.
Аз имам впечатление само от специалност "приложен програмист". Учат доста! За другата специалност нищо не знам - когато детето кандидатства, такава специалност още нямаше.

Последна редакция: ср, 23 фев 2022, 21:34 от Valery

# 352
  • София
Моят син твърди, че в другите специалности не се учи много, в сравнение с ПП.

# 353
  • Sofiq
Здравейте, писала съм за ПП по-назад, но да потвърдя. Това е може би най-трудната  специалност (не знам новата Киберсигурност как ще е като сложност, но предполагам че тя ще съответства донякъде на специалността Компютърни мрежи, която се изучава в ТУЕС ).
 Информатиката, след 8 клас, си е доста сериозна специализация, понеже изисква специфичен начин на мислене и умения.
От училището ми бяха споделили, че заради случаи с отказали се и преместили се впоследствие ученици от паралелката ПП, именно заради труден материал и натоварване, обмислят въвеждане на допълнителен приемен тест за тази специалност.
Според мен, такъв тест е редно да има в края на седми клас за всички ученици, които се колебаят в професионален план. Например, в математическите гимназии също има профил информатика и много ученици избират този профил, без идея да си имат какво ги чака.

Моят съвет е, ако детето има изявени таланти, да следва тях и да ги развива.
Пробвайте и с платформата Знам.бе - там има тестове за професионално ориентиране. Също, може да пробва някой курс  или онлайн уроци по основи на програмиране. В краен случай, помолете за ориентация в самото училище и попитайте за Ден на отворените врати. 

Успех с избора !

# 354
Какви са впечатленията ви от учителите по програмиране?

# 355
  • София
Какви са впечатленията ви от учителите по програмиране?

Много са добри. Почти всички са жени.

# 356
Здравейте,

Пиша с молба за актуални впечатления от обучението по специалности Приложен програмист и Анимация, видео и дигитални изкуства. Синът ми  е 7 клас и има желание да учи в това училище. Все още се колебае между двете специалности, затова не сме и полънили формата за кандидастване. Бихте ли дали и коментар за двете бази. В разговор с представител на училището, ни беше казано, че имаме право на избор между двете бази, т.е ние посочваме в коя база да се обучава сина ни.
Може до побързате, защото казаха че има 10 места за Младост(приложен програмист) Ние кандидатствахме теста беше горе-долу лесен. Има математика, български език и логически задачи с пресмятане. Есето беше на тема: Ако имам свръх сили какви ще бъдат те и защо? Как аз ще помагам на хората с тях? Ако искате повече информация ми пишете на лично.

# 357
  • Sofiq
Здравейте,

Може до побързате, защото казаха че има 10 места за Младост(приложен програмист) Ние кандидатствахме теста беше горе-долу лесен. Има математика, български език и логически задачи с пресмятане. Есето беше на тема: Ако имам свръх сили какви ще бъдат те и защо? Как аз ще помагам на хората с тях? Ако искате повече информация ми пишете на лично.
Само десет места са останали от общо двете паралелки ?
Уоу, впечатлена съм - сумата за отказ е достатъчно голяма, за да откаже записвания без сериозни намерения за продължаване в училището. При такъв интерес, десетте места ще се изчерпят доста бързо.
Късмет на всички кандидати !

А относно учителите по програмиране, на моя осмокласник преподава мъж, учител и младежът си го харесва доста. Аз до момента за лош учител в това училище не съм чула.
Имам забележки за липсата на учебник по руски, но май това е единствената ми забележка по отношение на учителите.
От това, което съм видяла, учителите са изискващи, не подаряват оценки и държат на срокове на предаване и авторство, както и на на дисциплина в класа. Онлайн обучението също беше на ниво. Има и обратна връзка. Но почти не ми се е налагало да търся такава, понеже всичко е организирано и ясно.
Имаме ФБ група на родителите 8,9 и 10 клас и там почти няма какво да разискваме по организационни въпроси.

# 358
  • София
Здравейте, моят син кандидаства за специалност "Приложен програмист". Приеха го и ще трябва да подписваме договор. Прави впечатление, че въпреки възможността за разсрочено плащане, третата вноска е платима до декември на текущата учебна година. Таксата тази година никак не е малка. В договора е записано, че имат право едностранно да я актуализират в разумни граници. Може ли някой да даде обратна връзка с каква сума се е актуализирала таксата на годишна база през предходните години.

# 359
  • Sofia
Колко е таксата за бъдещите осмокласници?

Общи условия

Активация на акаунт