Уморява ли ви майчинството?

• 75 673
  • 908
  •   1
Отговори
# 600
  • Куциндрел
Всеки човек има право да си изразява патологията както намери за добре.  Joy Joy Joy
Иначе едно хоби спокойно може да се съчетава с гледането на дете. Сега няма да можеш да се отдаваш по 100% винаги на хобито си, но при мерак може да крадеш време. Laughing

# 601
Не е въпроса да се вживяваш или да спортуваш заедно с детето. Идеята е ако е записано в тенис клуб например и има 1 час тренировка, а в същото време има тренировка или група за възрастни, то вместо майката да стои и да чака може да играе в същия клуб. Но ... разбира се, ако е толквоа железна може стоически да чака заниманията на детето, после да се погрижи за него, после юруш по своите. В смисъл ... хм ще си има пък свои си хобита. НЯма да прави аква фитнес докато детето плува, ами ще иде на фитнес по нощите. Успех.
Ceca Аз само дадох конструктивно предложение за оптимиране и оползотворяване на времето. За други хобита кради временце Simple Smile Аз нещо не мога да го направя, защото докато отганизирам нещата та да открадна и се изморявам зверски от усилията и не ми се прави хоби.

# 602
"Сега обаче ако ще учим малкият, ще трябва да се науча и аз."

Защо? ако синът ти реши да става парашутист, и ти ли ще се наредиш за скокове?

Малко ми идва зловещо това мама да е залепена за детето и да го следи във всяко занимание, а и да го приема и за свое хоби.

А, иначе според мен и това водене на дете на занимания за 30 мин. до час също си е безумие.

# 603
Имам 3 много активни с извънучилищни занимания деца, буквално всеки ден някой е някъде. Моите хобита вървят паралелно с техните, начин се намира, има ли желание. Докато малката е на хандбал, аз плувам, докато чакам някой от таекуондо, скицирам модели или правя детайли, докато чакам да свърши урока по инструмент- чета.

Не мога да повярвам, че някой няма да заведе детето си да спортува, защото собственито му хобита са му приоритет.

Бандиера, не мисля като теб. Децата на Сирената са си съвсем реални, за съжаление. Деца, на които майка им гледа отстрани с досада и нетърпение да мине детството им, като някоя болест или проблем.
Аз разбирам да се минимизират излишните безсмислени дейности по детеотглеждането, правя го и аз. Но пълно неглижиране на потребности е буквално вредно.

# 604
Сбъдваща мечти абсолютно е невъзможно тези деца да са при нея. По мои преценки тя не излиза от в къщи, т.е. има някакъв проблем. Аз мисля, че децата не са при нея. Дали са при бащи, баби , лели или друго отглеждане, но практически нее възможно при нея да има мъж и деца и тя да е отговорна за тях. Това е моята преценка. Сега всеки си има аршин да мери.

Справка следващото мнение . То не пасва на нищо от предните и мнения по темата ... с подвързийки, хартийки, панделк ии лентички, кротко игране в защитена среда, собствени хобита, смяна на гардероби и пр. Ортогонално е.
Не детството, а ранното детство. И да, чакам да минат някои години, защото реално нищо хубаво не може да се прави. Тоест може, но винаги с напрежение "днес ще реши ли да киселее и избухва и да ми взриви плановете и изпие енергията". Сори, при все още нестабилни деца няма аз да задавам тон за бодри и весели игри и да гледам как всички останали хич не ги е еня за моя ентусиазъм, сценарии и планове. Като са гадинки, ще чакам докато им уврат главите и тогава ще си получат това, което заслужават.

Иначе съм прекалено изморена да се грижа кой кога и как е на кеф. В крайна сметка трябва и сами да си овладеят емоциите и да дойде правилният момент, защото вкарването на хиляда дейности за нестабилно още дете е по-скоро вредно и е до родителска амбиция, не до "потребности".

# 605
Не детството, а ранното детство. И да, чакам да минат някои години, защото реално нищо хубаво не може да се прави. Тоест може, но винаги с напрежение "днес ще реши ли да киселее и избухва и да ми взриви плановете и изпие енергията". Сори, при все още нестабилни деца няма аз да задавам тон за бодри и весели игри и да гледам как всички останали хич не ги е еня за моя ентусиазъм, сценарии и планове. Като са гадинки, ще чакам докато им уврат главите и тогава ще си получат това, което заслужават.

Иначе съм прекалено изморена да се грижа кой кога и как е на кеф. В крайна сметка трябва и сами да си овладеят емоциите и да дойде правилният момент, защото вкарването на хиляда дейности за нестабилно още дете е по-скоро вредно и е до родителска амбиция, не до "потребности".

# 606
Продължават да ти се чудя що си се размножила три пъти. Ясно е, че децата не те кефят и нещата ги правиш по принуда. Що ти е било нужно да си го причиняваш, че и на тях. С малките ти е криво, че кривеят, с голямото не ти е право че трябва да се занимаваш с работи за училището от време на време. Толкова абсурдно звучиш, че се замислям дали пък не се забавляваш с аудиториата дрънкайки небивалици, а в реалният живот да си съвсем различна.

# 607

Ceca Аз само дадох конструктивно предложение за оптимиране и оползотворяване на времето. За други хобита кради временце Simple Smile

Според мен е супер идея, честно казано и ще го имам предвид. Друг е въпросът, че за нас още е рано за спортове, ние първо да се научим да акаме в гърне както се казва.

Сирена и ти си права, но по принцип аз не съм станала парашутист, не от липса на желание, а просто нямане на време, заради други хобита и спортове. Като цяло почти няма спорт, който не бих искала да пробвам. Иначе смятам, че е важно наистина човек да не се "жертва" за децата. Хубаво е да има баланс. Лично аз наистина не виждам лошо да науча повече спортове, за да може да съчетавам полезното с приятното, нито пък виждам лошо да запиша сина си на спортове, които ние с баща му практикуваме. Но уви това за нас е много далече все още Sad засега мечтата ми е с баща му заедно да спортуваме, както когато бяхме гаджета и неродители, и сега избираме бейби джогър.  
Но наистина смятам, че е проблем, ако само детето се развива, а родителите му кръжат около него и не полагат усилие за своите умения, здраве, развитие. Най-добре е да се съчетават нещата, все пак родителите са трябва да предложат и ролеви модели. Не мисля, че е хубаво да е елегантен малкият и една майка повлекана, каквато съм в момента.

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 11:25 от andstillirise

# 608
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Още повече ако детето не те "кефи" например. Излишна загуба на време, нали? И защо си изморена, като всичко е минимализирано и оптимизирано?

# 609
Ма разбира се! Щом Сирената не е лепната за децата си и не ги развява по 6 различни активности седмично, значи или ги няма тези деца, или някой друг ги гледа. Що пък да не ги е научила на самостоятелност и сега да е седнала да си пие кафето, а те да се занимават със собствените си интереси?

Моята кума има 3 деца. Безкрайно я харесвам и уважавам като майка. Обаче всяко от децата й ходи на поне 2 вида спорт и събота и неделя кума с едните - на едно състезание, кумата с другото - на друго. Ми те не се виждат... Отделно сега като ни бяха на гости дъщеря й ми помагаше да готвим. Много й харесваше. Оказа се, че никога нищо не е правила с мама, защото няма време - или е в училище, или е на извънучилищни занимания. На 10 години е. Ами за мен това би било изгубено време, което сме можели да имаме заедно

# 610
Децата имат потребности не само от храна, вода, сън и игра с кубчета, но и от движение, въздух и общуване. Последните 3 ги пренебрегваш много яко, Сирено.
Има пряка връзка между  тревожността и липсата на достатъчно движение. Планове имала... имаш мързел и оправдания.

Чакаш да мине ранното детство, нищоправейки. После идва късното детство и за дъщерите си ще казваш същото, както и за сина си: "Той не си пада по спорта". Желанието за движение и социалните умения се възпитават още сега, в ранното детсво. Иначе ще произведеш три асоциални мързела, същите като себе си. Иначе в оправданията си велика, признавам ти го. Продължавай с плановете и сценариите, докато ценните години на децата отлитат.

# 611
  • Куциндрел
Размножила се е три пъти, защото си е намерила друг мъж и поне едно дете е трябвало да му роди. Може с третото да са работили за момче, ама...

# 612
Именно, част от обучението на децата е да гледат пример. А какъв пример ще видят с луднала, хвърчаща майка и родители, които са се превърнали в логистичен център? Дори когато нищо не правя, пак давам много на децата си - някои невидими неща като усещане за смисленост, нормалност, близост.

Защото се замислям как те някой ден ще станат родители и не искам да приемат модела, в който мама и тате са на последно място, децата са примадони, които гонят високите постижения и всички са в тяхна услуга.

Та така, има си различни стилове на живот. Може ако искаш да хвърчиш цял ден и да им поръчваш топъл шоколад в заведение, а може и да си го направим в кухнята с около 50 секунди активна подготовка.

# 613
Да, и аз не смятам, че родителят трябва да е на последно място. Все пак и той е нечие дете. Заради това се появяват теми "изморява ли ви майчинството". Но пък някои неща се учат най-добре на ранна възраст. Никога дете не може добре да се научи да плува на късни години, или музикален инструмент,  езици. За балет да не говорим.. Това се учи на ранни години, а после си е богатство за цял живот.

# 614
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Естествено, че родителя не трябва да е на последно място. И естествено, че всеки се изморява понякога, дори и да е на първо място. Ако цял ден не правите нищо, накрая пак ще сте уморени. Просто някои разсъждения звучат меко казано странно...И отношения към детето също.

Общи условия

Активация на акаунт