В момента чета... 57

• 86 040
  • 743
  •   1
Отговори
# 240
Лиляна, да знаеш, че "Зеленият път" е доста тежка за четене. Първата половина е по-лека и не стяга за гърлото, но след това нещата се преобръщат на 180 градуса. Спомням си, че едвам се навих да я чета, защото избягвам да чета наистина тежките истории, но заради Стивън Кинг се жертвах. Не съжалявам и за миг, че го направих, но няма да си я причиня за втори път със сигурност.
камъче, аз съм чела "Колибата" и съм я оценила с 3 звезди в Goodreads. Не можа да ме трогне по никакъв начин, имаше моменти, които ми бяха доста скучни и досадни, но като цяло очаквах да е много по-зле в предвид секирата, която са ѝ ударили не малко хора. Дай ѝ шанс, пък ако не те грабне, я остави.
Аз в почивните дни мисля да дам газ на "Ние, удавниците" на Карстен Йенсен, че вечерно време ми се приспиваше и не можех да я захвана.

# 241
  • София
Тъкмо затварям последната страница на "З минути" на Руслунд и Хелстрьом - много странен стил имат тези двамата, но пишат много интересно и динамично. Голямо напрежение, голямо преследване, дебнене, шпионаж, наркотици, политици..., много ми допадна!

# 242
  • София
Аз пък тъкмо приключих "Спящите красавици"- окончателна оценка 3.5*/5*
Крайна оценка - 3.5*. Щеше да е пълни 5*, ако не бяха последните 200 бла-бла страници в стил #metoo movement, които ме отегчиха, измориха и в крайна сметка ми стояха нелепо на фона на силното начало и среда на книгата. Защото неофеминистките размиисли в стил "мъжете са коренът на всяко зло" ми звучат инфантилно и смешно, но са актуални напоследък на фона на холивудските трагикомедии а ла Харви Уайнстийн. Та и сем.Кингови са се постарали да не останат по-назад от модната вълна .... Blush

# 243
О, Вени, много се радвам, че са ти харесали "3 минути". Simple Smile А "3 секунди" чела ли си?

Аз започнах все пак "The Wee Free Men" на Тери Прачет и май ще ми хареса. Всъщност английският на Прачет е удоволствие за четене, а мисля, че в тази книга и хуморът ще ми допадне повече. Тези 2 или 3, които съм чела, не бяха май точно мой тип книги, но за тази има надежда.

# 244
  • София
О, Вени, много се радвам, че са ти харесали "3 минути". Simple Smile А "3 секунди" чела ли си?
О, да! И ако не бъркам, обърнах внимание на тези автори заради твои препоръки Simple Smile. Както каза приятелката, която ми зае книгата "Сега чакаме да напишат "3 часа" Grin

Почвам сега "Спящите красавици", да видя какво са натворили Кинговците баща и син.

# 245
И аз чакам "3 часа".

# 246
След Мураками се върнах отново на Кунц, но този път ще е мъчна работата. Харесвам предишните му две книги, но "Ключът към полунощ" се очертава да е доста тегава. Днес едва не ме приспа от скука, а съм едва на 111 страница Tired От чист инат ще го добутам до последната страница, пък може да потръгне по някое време, иначе се очертава първата греда от доста време насам.

# 247
  • някъде
Току що свърших "Момичето, което бях" на Дж.Мойс- много, много ми хареса! Дори бих започнала отново да я чета.
Взех "Бьорнстад" на Бакман.

# 248
Тъкмо затварям последната страница на "З минути" на Руслунд и Хелстрьом - много странен стил имат тези двамата, но пишат много интересно и динамично. Голямо напрежение, голямо преследване, дебнене, шпионаж, наркотици, политици..., много ми допадна!
Вени, има ли ги електронно?

# 249
"Три минути" е прекалено нова, но мога да те снабдя с "Три секунди" и "Номер 8".

# 250
"Три минути" е прекалено нова, но мога да те снабдя с "Три секунди" и "Номер 8".
Благодаря! reanora@abv.bg

# 251
Готово Peace Приятно четене и дано ти харесат.

# 252
  • Mediterraneo
Прочетох Престъпен ум на Картър- отново страхотен психологически трилър, абсолютно ставам фен на Картър!
Започнах Няма покой за мъртвите- 26 автори пишат по 1-2 глави от романа. Звучи интересно, минах вече 3-4 глави, засега не мога да си съставя мнение. Все по- интересна става, дано не си личат твърде много отделните автори, а да върви така гладко и нататък. Някой с отзиви за нея?

# 253
  • София
Прочетох Престъпен ум на Картър- отново страхотен психологически трилър, абсолютно ставам фен на Картър!
В края на март излиза нов негов роман.

Реа, виждам, че Балкай те е консултирала Yum.

# 254
Балкай, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт