В момента чета... 57

• 86 033
  • 743
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Аз пък приключих с Лабиринтът на духовете - абсолютно заслужено 5/5*, даже и повече бих дала. Хич даже не ми попречи дребния шрифт, последните 300 страници ги глътнах за 2 дни само след работа. То ако не беше дребен шрифта, щеше да удари 1000 страници. Smile Бях позабравила първите 3 части, но Сафон така умело ги припомня, че хем не ти става досадно, хем всичко разбираш. Сега ще си дам няколко дни почивка, защото след такава хубава книга, обикновено не мога да започна нищо и нищо не ми харесва.

# 316
"Вдовици в четвъртък" съм ги запланувала и аз, но ще дебна кога ще се появяват електронно.

# 317
  • Ямбол
Чета “Властелинът на пръстените” на таблета и “Аркадия” на хартия. От време на време разпускам с някоя манга, нещо леко и ненатоварващо Simple Smile

# 318
Започнах "Тангото на старата гвардия". Simple Smile

# 319
Прочетох "Седемте гряха" Елизабет Лоуел. Не ми хареса особено, прекалено много подробности и на моменти губех нишката. Краят също беше претупан.

Продължавам с тази: . Дано да е по - интересна.

# 320
  • София
Започнах "Четвъртата маймуна" Blush
Усещам, че ще се спогодим с тази книга Blush

# 321
Приключих с '' Човек на име Уве '' . Много ми хареса. Дори в началото малко да ме дразнеше твърде подробното описание на всяко едно действие (диша, издиша, поглежда на ляво с дясното око (например) и т. н., книгата е много истинска. В края на всяка една глава нещо ме стискаше за гърлото. Има много комични моменти, но и много силни, които ме просълзяваха. Според мен си заслужава да бъде прочетена.
Сега започнах '' Баба праща поздрави и се извинява'' на същия автор, но съм в самото начало.
Определено '' Уве''  ми хареса много повече от '' Любов'' на Елиф Шафак.

# 322
Чета една българска книга, която е издадена съвсем наскоро, но все още няма почти никаква популярност.

Авторката е на 76 години и издава книгата си с подкрепата на ФБ -Литуратурен клуб "Многоточие", но в общи линии се самоиздава.

Поради тази причина липсва всякаква рекламна кампания и за книгата знаем само членовете на този ФБ клуб.
Самата книга човек може да закупи от авторката. 

Купих си книгата с предубеждение. Целта ми беше главно да подкрепя авторката.
Нали знаете, човек подхожда с някакво предубеждение към самоиздадени книги. Друго си е редактор да е одобрил.

В действителност останах много, много приятно изненадана.
Самата история, както и начинът, по който е поднесена по абсолютно нищо не отстъпва на нормално издадените книги. Напротив - впечатляваща е, тежка история, която предполагам, че на много читатели ще им се стори близка. Стилът на писане много ми допадна. Чете се леко и непринудено, въпреки нелеката тема.

Все още не съм я приключила, но ме грабна от самото начало. Не вярвам да ме пусне до края.
Моето мнение за тази книга е отлично.  Peace

# 323
  • София
Лу, толкова хубаво ревю си написала за поредната си среща с Ишигуро! Много ми беше приятно да го прочета (особено защото напълно споделям чувтсвата ти към писането на автора)!

Аз наскоро завърших "Катерина ди Медичи" на на Ж. Калогридис, хареса ми. Малко наивна, малко непоследователна, малко неубедителна, не особено достоверна, но много приятна за четене. 3 звезди в ГР.

Сега съм на финалната права на "Бежанци" на Весела Ляхова. Ще пиша по-подрибно ревю, ако имам настроение като я завърша. С две думи към момента - има и неща, които ми харесват, и такива, които - не толкова. Колосален труд е положила авторката, важен момент от историята засяга, не съжалявам, че чета книгата, въпреки че не съм във възторг.

Започнах "Чуй ме" на Маргарет Мацантини. Много дълго отлагана първа среща с авторката. Стилът й ми харесва, но тематиката е тежка и чета бавно.

# 324
  • София
Уве е по-добра от бабата според мен, а Бьорнстад е още по-хубава.

# 325
  • Mediterraneo
Аз отчитам грешка, че се запознах с автора точно с Баба-та... Едва ли ще се счупя скоро да прехвърля и Уве!

# 326
Тарталета, проблемът не е в Бабата, а в стила на автора. Нали той те побъркваше? Не, че не се случи същото и с мен де.

# 327
  • Mediterraneo
Да, да, стилът е. И доколкото разбирам, Уве е същата работа, то и няма как да е друго. Та, свалила съм я, но дали и кога ще й дойде моментът, не се знае...

# 328
Аз пък нямам никакво намерение да си причинявам Уве. Щом като характер си приличат с Брит-Мари, ясно е колко ще го изтърпя.
Аз се завърнах към творчеството на Дан Симънс след повече от година пауза. Исках да чета "Песента на Кали", но се оказа, че я нямам, та се задоволявам с "Кухият човек". Останаха ми още 100 страници и няма да е изненадващо, ако след затварянето на последната страница ѝ лепна 5 звезди в Goodreads.

# 329
  • Mediterraneo
О, Песента на Кали никак не ми хареса! Някак предвидима и скучна вървеше. Не си спомням твърде, но знам, че останах разочарована със сигурност, защото наистина очаквах повече.

Общи условия

Активация на акаунт