В момента чета... 57

• 86 012
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Чета "Сама в Париж" на Джоджо Мойс и не мога да повярвам, че това е книга от авторката на "Момичето, което бях", а и на "Аз преди теб"... Абсолютно изтъркан чиклит, клише от първата буква до към 40% (където съм). Върви към 1 звезда..., а може би и към 0 (т.е. зарязване).

Лесно ще си оправя вкуса след това Чакат ме хубави книги.

# 421
Вчера дочетох "Момчето с раираната пижама" - различен поглед към доста експлоатирана тема, поднесена с подходящ простичък стил на писане. Все пак имаше неща, които леко ме дразнеха - повторения, обяснения, подценяващи читателя. Отделно имам точно 9 годишен син и някои думи и действия ми се струваха неадекватни за тази възраст, но все пак времената са съвсем други..  Въпреки това, бих я предложила на децата си като една от първите книги, които да ги запознаят с тематиката, заедно с "Дневникът на Ане Франк".

Продължавам с "Пентаграма".

# 422
Точно тези две книги- "Аз преди теб" и "Момичето, което бях", ме отказаха от Джоджо Мойс. Hands V
На мен Мацантини ми въздейства.  Но сте прави, че доста преекспонира нещата!
Последното, което прочетох беше "Хладнокръвно" на Труман Капоти. Много ми хареса, абсолютно различно от всичко, което съм чела.
Сега ми се чете нещо леко и неангажиращо.

# 423
  • София
Прочетох Безкрайният план на Исабел Алиенде. Хареса ми, въпреки че ми беше необичайно главният герой този път да е мъж. Не ми допадна особено, че от време на време разказът минаваше в първо лице ед. ч. Иначе си беше типична за Алиенде книга - многословно, сладкодумно и драматично написана с колоритни герои и атмосфера.

Сега съм на Nobels Testamente на Liza Marklund.

# 424
Много харесах Nobels Testamente, миналото лято на морето я четох. Simple Smile И като цяло Лиса Марклунд ми е сред любимите шведски авторки. Има две много интересни и силни книги по действителен случай, в съавторство - Gömda и Asyl (свързани са и се четат в този ред).

# 425
  • София
Много харесах Nobels Testamente, миналото лято на морето я четох. Simple Smile И като цяло Лиса Марклунд ми е сред любимите шведски авторки. Има две много интересни и силни книги по действителен случай, в съавторство - Gömda и Asyl (свързани са и се четат в този ред).

Благодаря за препоръката  bouquet На мен ми е първата нейна книга и началото ми се стори доста динамично.

# 426
  • София
Ся вече наистина се разрових. Ако и вие го направите, ще разбере името на съфорумката и издателството, с което е свързана.

То не рекламира само тя, но другите пишат готини ревюта и ми е кеф да чета книгите след тях. А N. N. само копира картинка  през седмица и заминава.

Айде, ще си мълча вече.

# 427
Маграт, Лиса Марклунд има цяла серия за Аника Бенгтсон, мисля, че първата книга беше Sprängaren - тя е преведена на български, доколкото знам, но под друго заглавие (от английски е преводът, а авторката е написана Лиза Марклунд). Аз всъщност съм й чела повечето книги от тази поредица, но в различни години. Като цяло много я харесвам - и стилът на авторката, и идеята за криминални романи с разследваща журналистка във водещата роля.  И самата героиня ми е много симпатична. Естествено, книгите могат да се четат и поотделно, но както във всяка подобна поредица, е хубаво да проследиш историята на Аника Бенгтсон хронологично - как се среща с мъжа си и т.н.

А съм гледала и филм по Sprängaren, който беше хубав. Вероятно има и по други нейни книги, не съм търсила.

А отделно са книгите с Мария Ериксон - Gömda и Asyl. Всъщност в Paradiset, която е от серията за Аника Бенгтсон, се споменава историята на жената, чийто псевдоним е Мария Ериксон, така че има връзка между двете поредици.

# 428
  • София
Ако знаех, щях да започна от първата. Предпочитам да чета поредиците хронологично. Но нищо, ако Завещанието ми хареса, ще се върна назад и ще я прочета  Simple Smile

# 429
Приключих с " Един пръстен и е твой". Страхотна! ❤❤❤
Сега ще видя и други заглавия от авторката, и ги почвам подред. Както направих с Колийн Хувър. Сега излиза книгата й " Девети ноември" Много се чудя дали да я поръчам или да изчакам ел. вариант. Дали ще го пуснат?

# 430
Аз започнах "3 минути" и много ми допада. Обаче сега видях, че е поредица и са 7 книги и ще трябва да ги търся и другите.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 20:58 от VeryZen

# 431
Тази вечер ще завърша "3 секунди". Харесва ми този трилъри. Предполагам, че ще ми хареса и краят на книгата Simple Smile

# 432
Ся вече наистина се разрових. Ако и вие го направите, ще разбере името на съфорумката и издателството, с което е свързана.

То не рекламира само тя, но другите пишат готини ревюта и ми е кеф да чета книгите след тях. А N. N. само копира картинка  през седмица и заминава.

Айде, ще си мълча вече.
Грета , по твоята логика всички , които публикуват снимка на книга рекламират ? Rolling Eyes

# 433
  • Ямбол
Колко потребители четат книги само от едно определено издателство?
И на мен ми е правило впечатление, че само книгите на Журнал чете.

# 434
"3 секунди" и "3 минути" са до голяма степен отделно от останалите книги на Руслунд и Хелстрьом, защото имат един и същ главен герой, разискват по-специфични неща и не са типични криминални романи, а по-скоро трилъри. Вярно е, че и в двете се появява Еверт Гренс, който е свързващото звено между всички книги на тези автори (той е шведският полицай, който води разследванията), но акцентът специално в тези двете е друг. У нас е издадена и "Номер 8", която, поне доколкото видях, също е малко по-различна - написана е на английски, въобще не намирам да се продава шведско издание, макар че и там мярнах името на Гренс (нея не съм я чела). Но се радвам, че ви харесват. Simple Smile Аз съм голяма фенка на Пийт Хофман.

Общи условия

Активация на акаунт