В момента чета... 57

• 85 962
  • 743
  •   1
Отговори
# 585
  • Чукарландия
В крайна сметка реших и започнах "Чуй ме" - М Мацантини. Съвсем в началото съм, засега ми харесва, дано така да продължи. Hug

# 586
  • София
А в третата книга на Редондо разплита ли се цялата история? Втората ми стоеше незавършена. Не ми стана ясно какви да мотивите на престъпника, нито защо има зъб точно на Амая. Въобще, уж завършен случай, но предизвика в мен повече въпроси отколкото даде отговори.

Основната история се изяснява, но остават доста нишки, които са пренебрегнати и аз лично имам въпроси Simple Smile Не знам, дали ги е сметнала за незначителни или наистина са вратичка за някакви продължения.

Скрит текст:
Примерно американската връзка си е пълна възможност за нови мистерии...

# 587
  • София
Точно тази линия визирах и аз Simple Smile

# 588
  • София
В крайна сметка реших и започнах "Чуй ме" - М Мацантини. Съвсем в началото съм, засега ми харесва, дано така да продължи. Hug

Бела, ще ми е много интересно как ще ти се отрази Мацантини. За мен началото на "Чуй ме" е силно. Дотук съм с теб. Да видим нататък как ще е. Wink

Иначе аз тия дни имах супер късмет и четох все хубави книги.

Прочетох "Тайното писание" на Себастиан Бари - много приятно написана книга, силно ирландска, но и тежка, защото се отнася до такъв етап от историята. 3,5 / 5

"Изкушение" на Дъглас Кенеди е написана майсторски. Въпреки че тематиката е популярна, доброто перо просто се разпознава. Типично мъжки стил на писане, с определена доза цинизъм и определена доза вулгарности, провокативна книга, която ми хареса. 4 / 5

"Медея и нейните деца" на Улицкая е тежка, дълбока книга. Малко не ми достигна за 5 звезди. Може би в известна степен преводът не ми допадна. На полу-руски си звучи книгата на места, а не на гладък български. Това още повече подсилва силното руско звучене. Но ако човек успее да се абстрахира от това, книгата е впечатляваща.

# 589
  • Чукарландия

Бела, ще ми е много интересно как ще ти се отрази Мацантини. За мен началото на "Чуй ме" е силно. Дотук съм с теб. Да видим нататък как ще е. Wink

Ох, Пете, не тръгвам с големи очаквания, след прочетените отзиви за книгата, затова се надявам пък да остана приятно изненадана. Hug

# 590
  • Belgium
Прочетох "Реши се. Жените, работата и волята за лидерство" от Шерил Сандбърг, главен оперативен директор на Фейсбук. Не е лоша книга, има доста статистика и примери за все още слабото присъствие на жените на висши ръководни постове, както и личните начини на Сандбърг да съвместява толкова отговорна и натоварена работа със семейните задължения. Исках да дам 4 звезди, но постоянното изписване на Силиконова вместо Силициева долина ме вбеси и смъкнах на 3.

Довечера мисля да започна In The Midst of Winter, последния роман на Исабел Алиенде.

# 591
   Завърших  втората книга от поредицата Пайнс и сега съм в ступор. Това само нашите издателства ли го правят - да преведат само част от поредица? Моля, ако някой има третата част The Last Town в електронен вариант, ако е възможно да ми я изпрати.
   Вие как бихте се чувствали, ако трябваше да живеете в такива условия?

# 592
  • София
Да, за съжаление това е често срещано с поредиците, когато не управдаят очакванията им за продажби прекратяват издаването. Сума ти поредици има такива, а Бард са направо медалисти в категорията по зарязване Simple Smile
http://libgen.io/foreignfiction/ads.php?md5=576b9764cf9d2cdce0aaef2ab74e0591 ето я третата на английски в епъб.

Аз прочетох Леденият дракон - прекрасна малка приказка, страхотни илюстрации - истинско удоволствие Simple Smile

# 593
Angel Dust, много благодаря.

# 594
  • София
А, не са само "Бард"! А "Сиела" със "Саксонски хроники"???? Айде да не си припомням, че пак ще припаля от четвърт! Imp
То бива некадърност , то бива всичко, но ти да не съумееш да използваш хитовия сериал "Викинги", за да си направиш реклама на книгите, това не го разбирам!
Мога само да съжалявам,че Корнуел не е в ресора на Блажев. Ако беше, сигурна съм,че това нямаше да се случи. Уве, Баби....щеше да ги отвее Корнуел.

# 595
  • София
Ооо не е само Бард, общо взето всички са, но на Бард най-много съм им набрала, така да се каже Simple Smile

# 596
Миж, попаднах на коментар на Блажев във фейсбук, че третата книга от "Саксонски хроники" се превежда, така че май не е зарязана окончателно.

# 597
  • София
Да, Ич, четох това, ама докато не излезе не хващам вяра....

# 598
  • София
Прочетох последната книга на Лий Чайлд за Джак Ричър "Точно в полунощ". Нещо ми беше скучновата, въпреки че знаете какви са романите му - имаше много действие. Обаче колкото и да нямам проблем с еднотипни поредици, явно тази взе да ми омръзва.

Подхванала съм сега един роман на Агата Кристи - "Часовниците". И нейните са в известна степен еднотипни, но за толкова години откакто я чета и препрочитам, никога не ми е омръзвала Simple Smile.

# 599
  • София
Е, Венка, нормално да ти писне Simple Smile Аз само като видях в ГР, че е #22 от поредицата, лошо ми стана Joy
Иначе аз бутам някак си "Всичко мое" на Ане Холт. Мъча я отпреди празниците. Много ми е тегава , а диалозите между главните герои - откровено скучни. Вече разбирам защо ЕМАС са решили да не издават повече книги от тази норвежка авторка.

Общи условия

Активация на акаунт