В момента чета... 57

• 86 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Така си е, Миж, нищо странно няма. Но пък нали се оплаквахме от издателства, които спират в нищото поредици. Тези поне си издават всичко и пени се пени, ще чета Sweat Smile.
Агата Кристи, Лий Чайлд с Джак Ричър и Пол Дохърти със сър Хю са сред авторите, чиито поредици съм изчела от кора до кора (в българските им варианти).

На Ане Холт съм чела "Мъждене" - страхотен потенциал имаше в сюжета, но не беше използван и не ми допадна като другите скандинавци.

# 601
  • София
Избутах я "Всичко мое" - финална оценка 2.5*/5*.
Сюжет с потенциал и замисъл, за съжаление реализацията не ми допадна много. Все пак сложих 3* в ГР само заради финала.
И въпреки че не мога да определя тази книга като "греда", мисля,че няма да посегна скоро към тази авторка Simple Smile

Сега мисля да поостана още малко в Норвегия с тази книга Simple Smile

# 602
Ох, това за Ане Холт и "Всичко мое" си е удар под кръста. Купих си я миналата година на терминал 2 на летище София с голям ентусиазъм и имам голямо намерение да я чета, но след този коментар най-вероятно ще снижа очакванията. Ще чакам мнение и за "Кървава мъгла". На Томас Енгер имам "Мнима смърт", дано поне той си заслужава.
По път си чета "Пръстът, който те сочи" на Иън Пиърс. Изненадвам се колко бързо върви като се има в предвид, че никак не обичам историческите романи. А пък това си е сериозна тухла от 720 страници. Има време да ме отегчи до смърт, дано не се стига до там.

# 603
  • София

Балкай - ще чакам и твоето мнение за Пръстът... когато я свършиш Simple Smile Не съм се отказала от нея, въпреки, че не знам в какъв момент точно ще я почна, със сигурност няма да е преди да си завърша трлогията - Барутният маг... а може и доста по-натам, още и се колебая и се оглеждам за възможно най-много мнения.

# 604
  • София
Ич, не мога да кажа, че "Всичко мое" е зле като роман. Просто нещо не й достигаше, за да кажа, че е достоен представител на скандинавската трилър вълна.
Чела съм "Мнима смърт", беше ми харесала и съм й дала 4* Simple Smile

# 605
Дали "Майките" на Теодора Димова я има он-лайн?

# 606
  • София
Чета Артемида на Анди Уеър. Не ми харесва толкова, колкото Марсианецът. Disappointed

# 607
Чета "Под обсада" от Том Кланси и за втори път се вбесявам от преводач, явно влюбен в думата "курдисан", но имащ грешна представа какво всъщност означава тя. Понеже ми е за втори път срещата с абсолютно нелепото използване на тази дума, издирих преводача. Естествено същия - Емилия Масларова  ooooh!.

# 608
  • София
Прочетох Nobels testamente на Liza Marklund. Горе долу ми хареса. Стана ми интересна главната героиня и сигурно ще прочета и другите книги от поредицата за да видя дали ще изрита съпруга-задник Simple Smile

Започнах Вдовици в четвъртък на Клаудия Пинейро и засега ми се струва много по-добра от Твоя.

# 609
  • Belgium
Чета Артемида на Анди Уеър. Не ми харесва толкова, колкото Марсианецът. Disappointed

Дидка, действително "Артемида" е по-слаба от "Марсианецът". Главната героиня ми беше досадно-дразнеща, а Анди Уеър определено трябва да се научи как се пише от женска гледна точка. Или да се придържа към главни герои мъже, защото с тях определено му се получава Simple Smile

Продължавам си с In The Midst of Winter на Алиенде. Към момента ми допада, отметнала съм около 100-тина страници (от 350), появи се дори криминална загадка Simple Smile

# 610
На мен Аника Бенгтсон ми е сред любимите герои от подобни поредици. Първата книга е Sprängaren, там се вижда коя е тя, откъде идва, какво е преживяла, мисля, че и там се запознаваше с мъжа си.

Аз започнах "Устоите на земята" и чета с интерес, много обичам книги за Средновековието, макар че тази е доста дълга. Много бавно се върви към завръзка, но книгата не е скучна в никакъв случай.

А "Тангото на старата гвардия" ще го приключвам и него скоро, но напоследък е на заден план.

# 611
Приключих с трилогията за Бастан. Радвам се, че ги прочетох една след друга. Ако имаше промеждутък между тях, щях да забравя доста подробности.
Третата книга наистина е нсй-интригуваща, въпреки че ме остави със смесени чувства.
Всъщност Редондо има ли написани и други книги?
Сега не знам какво ще подхвана. Може би трябва да сменя жанра и известно време да не чета за трупове и убийства.

# 612
Редондо има други, включително с едната спечели награда, но мисля, че не са преведени на български.

# 613
И аз на Редондо. Снощи завърших първата книга. Добър сюжет и добре написана история, обаче...

Скрит текст:
Леко ме разочарова образът на убиеца. Малко фалшив и нелогичен ми дойде. По-яко щеше да е, ако радетелят на девствеността и чистотата беше свещеникът. Имаше сякаш леки намеци в тази насока. А и се споменаваше за някакъв зъл свещеник – щеше да е идеалният убиец. Може и авторката да е имала такива намерения, но да я е дострашало да не я линчуват – испанците са доста религиозни...

Както и да е, хареса ми като цяло. Интересно преплитане на реалност и мистика, без да прекалява.

# 614
Как'Сийка, навързват се после нещата и всичко се изяснява.
В първата книга единствено се подразних на групичката хлапета, която се появи за малко. Няколко страници бяха само, но ми се сториха абсолютно нереални образите им.
В третата книга единствено самата Амая ме дразнеше зверски.

Общи условия

Активация на акаунт