В момента чета... 57

• 85 924
  • 743
  •   2
Отговори
# 615
Дано! Благодаря.  Simple Smile

# 616
И аз приключих трилогията на Редондо снощи. Измори ме - най-общо казано.
От "Невидимият пазител" вече почти нямам спомен, освен че рано се досетих за убиеца. След като я приключих, не мислех да продължавам с другите две, но все пак любопитството ми надделя. Втората - "Зовът на костите", зарязах след първите сто страници. След седмица пак прословутото ми любопитство ме провокира да я довърша. И се радвам, че го направих, защото последните страници бяха добри. Макар че Шерлок Холмс в мен пак проговори и това, което се случи в третата книга, го предположих още във втората. Simple Smile Миж, снощи се рових в профила ти, за да намеря скрития ти текст.
Много голям спойлер, не отваряйте, ако ще четете тепърва книгата:
Скрит текст:
Абсолютно съм съгласна с теб - и мен ме подразниха същите неща. Много неубедителна ми беше Амая като млада майка. А това с Маркина беше толкова нелепо и скалъпено, че червената лампичка ми светна и бях сигурна, че не му е читава работата. Simple Smile
"Дар за бурята" също ми беше много тегава и всъщност тя ме измъчи най-много. Но от един момент нататък ме грабна и в крайна сметка за мен е най-добрата от трите. Последните двеста страници бяха много силни.
Долорес Редондо е страхотен автор и с удоволствие  бих прочела нейни самостоятелни романи. Моят проблем е сюжетът - не обичам да чета за мистични същества, за духове, нечисти сили, поверия и т.н. Отегчават ме и губя интерес. А за Амая Саласар не искам да чувам в близката година. Simple Smile

# 617
  • София
Систем, от една порода сме с теб общо взето, само от време на време имаме леки концептуални различия Wink

Иначе от "Колибри" не планират издаването на нови книги на Редондо в скоро време.

Чета "Червена мъгла". Безумен превод от норвежки, връщам се по няколко пъти да разбера смисъла на някои абзаци!

# 618
Понеже тук сте по-активни реших да питам, някой чел ли е или чувал ли е за книгата "Алиса и петък вечер"?

# 619
Давам 5 звезди на "Тангото на старата гвардия". Simple Smile Напълно заслужени. Наистина красив стил (не можах да го оценя въобще по същия начин в "Кралицата на Юга", макар във "Фалко" личеше, но там пък ме дразнеше самата история и персонажът някак си...). Много елегантност и финес има в тази книга - и в описаните епохи, и в отношенията, и в самите герои. Пълни душата.

Мислех да започна "100-годишният старец...", но май ще поизчакам малко и ще си чета "Устоите на земята" (освен ако не ме хване съклет да чета само една книга).

Последна редакция: пн, 16 апр 2018, 10:17 от Cioccolata

# 620
  • София
Дочетох си Standing in the Rainbow на Фани Флаг. Поразтеглена ми дойде тази книга, а и аз я поразтеглих още повече във времето, та стана направо безкрайна... Харесаха ми обичайните неща, които харесвам у авторката - хуманизма, позитивността и лекотата. 3 звезди в ГР.

Започнах "Зулейха отваря очи" на Гузел Яхина докато все още съм на руска вълна и под влияние на "Медея и нейните деца" на Улицкая. Рано ми е още за мнение, само 25% съм прочела.

Успоредно чета и "Ние, удавниците" на Карстен Йенсен. Тук съм с много висока летва на очакванията, дано я прескочат.

# 621
Петя, ще чакам мнение за "Ние, удавниците".
Аз приключих едно екзотично приключение в пустинята, наречено "Мираж" на Дъглас Кенеди. Усещах атмосферата на Мароко през цялото време, а романът ме държеше в напрежение. Очаквах да е доста по-зле, а той ме изненада приятно. Определено ще чета и други книги на Кенеди, няма да ми е единствената среща с него.

# 622
  • София
За мое огромно съжаление се налага официално да обявя първата си "греда" за тази година т.е. първата си изоставена книга - "Кървава мъгла" на Томас Енгер.
Най-жалкото в случая е, че сюжетът е страхотен, рейтингът й е 3,98 в ГР, но е просто невъзможно да бъде четена в българския превод на Василена Старирадева (ще запомня името на тази некадърна преводачка и ще заобикалям нейните преводачески напъни отдалеч!!!). Пълна какофония от натрупани глаголни времена, връщах се по два-три пъти да чета някои абзаци, за да схвана смисъла, герои като например Перниле Еди-коя си веднъж е "тя", после изведнъж става "той" (политически коректен може би джендър-френдли превод, не знам...??), но всичко това ме измори неимоверно и я зарязвам до средата. Дори не искам и да разбера кой е убиецът, до такава степен ми се отрови желанието да я чета.
Няма да слагам и оценка, защото подозирам, че книгата е добра (чела съм първите две от поредицата за Хенинг Юл в превод на   Неда Димова-Бренстрьом и си бяха съвсем ОК), но тук става дума за зверско осакатяване на книга от страна на въпросната Василена Старирадева до степен на невъзможност тя да бъде четена без получаване на пристъпи на мигрена или световъртеж!
Слагам черна точка и на изд."Персей" , които са си спестили очевидно и от коректорски хонорари.
И само една огромна червена точка на милата ми съфорумка, която ми я прати за прочит Heart

Последна редакция: вт, 17 апр 2018, 16:00 от Happy Mijjj ツ

# 623
Миж, много жалко, че така е съсипана тази книга... Явно въобще не са погледнали текста, а направо са печатали, което мен много ме озадачава, но знам, че се практикува сравнително често. Пиши на "Персей", сигурно ще имат предвид за в бъдеще, след като преди това са работили с Неда, а после са сменили преводача (явно Неда не е имала възможност да превежда този път).

# 624
  • Belgium
Давам 5 звезди на "Тангото на старата гвардия". Simple Smile Напълно заслужени. Наистина красив стил (не можах да го оценя въобще по същия начин в "Кралицата на Юга", макар във "Фалко" личеше, но там пък ме дразнеше самата история и персонажът някак си...). Много елегантност и финес има в тази книга - и в описаните епохи, и в отношенията, и в самите герои. Пълни душата.

Cioccolata, от сърце се радвам, че така добре сте се разбрали с "Тангото на старата гвардия". Обичам я тази книга. Реверте има дарбата да пише страшно различно в различните си романи и затова има доста разнообразна гама читатели. Едни харесват едно у него, други - друго. "Тангото" обаче наистина показва класата му Sparkling Heart

Аз тъкмо приключих In The Midst of Winter на Исабел Алиенде. Хареса ми средно, към 3.5 звезди е според мен. Личи си сладкодумието ѝ, но някакси е попретупала сюжета като на места го е натоварила с адски много драма, а на други препуска през нещата само и само да стигне до финала. Като цяло не е от най-силните ѝ книги, но ми беше приятно да я чета, върви бързо, само 350 страници е и държи интереса. На феновете на Алиенде със сигурност ще допадне.

Довечера почвам най-новата на Джулиан Барнс "Единствената история".

# 625
Аз си я чета Исабел Алиенде по една книга през няколко месеца, да имам за по-дълго. Simple Smile Тя е и доста продуктивна, разбира се, но гледам също да редувам испаноезичните автори, а и да "пробвам" нови. Но съм планирала и тази за по-нататък. Сега последно четох "Инес, моя душа".

# 626
  • Wonderland
Завърших "Майсторът на играчки от Краков" на Рейчъл Ромеро. Книгата е прекрасна. Прилича на приказка, която е едновременно реална и вълшебна. Корицата също е много красива Heart Eyes

Сега смятам да започна "Зад затворени врати" на Б. А. Парис

# 627

Някой чел ли е книгата?  Аз в момента съм по средата и съм  със смесени чувства.

# 628
  • София
На мен изключително много ми хареса "Пазителките на гълъбиците". Защо са ти смесени чувствата?

# 629
След трилогията Пайнс, не мога да намеря нещо подходящо за четене. Започвам една, втора, трета... и ги зарязвам Sad

Общи условия

Активация на акаунт