В момента чета... 94

• 28 444
  • 466
  •   4
Отговори
„Читателят живее хиляди животи, преди да умре. Този, който не чете, живее само един.“
Джордж Р. Р. Мартин

ВАЖНО!
Желателно е, когато споделяте впечатление от дадена книга, да внимавате как го правите. Това предупреждение не цели въобще да ви откаже от споделяне или питания, напротив! Но често, все още под въздействието на емоцията от прочетена книга, се прибързва в споделянето. Нека коментирането на ключови моменти, развръзка, убиец и въобще всичко, свързано със съдържанието, което би разкрило важна информация, да бъде поставяно в скрит текст!

За целта вмъкнете текста, който искате да скриете, между скобите [спойлер][/спойлер], на латиница – spoiler.

Код:
[spoiler]текст[/spoiler]

Уважавайте правото на непрочелите все още книгата да ѝ се насладят максимално, когато решат!

Как да поставите картинка в мнение:

– когато желаете да покажете корица на книга, която четете, е необходимо да копирате и сложите адреса на картинката между отварящ и затварящ таг за изображение, т.е. между img и /img, поставени в скоби – [имг] [/имг].

Код:
[img]http://....................jpg[/img]

– За намаляване на изображението ползвайте img height=250 или img height=300, след това адреса и накрая /img, съответно пак със скоби, ето и пример:

Код:
[img  height=250]http://....................jpg[/img]
(с един интервал между img  и height)

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 19:23 от Как' Сийка

# 1
Благодаря за новата тема, Как' Сийка! Hug

Записвам се с любимия ми Юси Алдер-Улсен и "Килия 437". Започнах я днес и съм съвсем в началото, но определено ще ми оправи вкуса след недоразумението "Майчин инстинкт" Blush

# 2
Благодаря за новата тема! Още чета "Уорлегън" - в предишната тема бях писала "Демелза", но по грешка - сигурно защото на корицата е брошката на Демелза.
Чета и някои на Тери Пратчет, но не от любимите ми за стражите, а такива, които не съм чела отдавна. В момента е "Маскарад" - една от най-малко любимите ми негови книги, защото темата е опера (не ми е особено интересна), а сюжетът е вдъхновен от Фантомът на операта (което пък ми е още по-безинтересно). Но си я припомням и ги чета бързо, така че няма проблем.
Мисля да пропусна "Карпе югулум", защото мразя начина по който са описани вампирите в тази книга - май съм я чела само веднъж (затова пък заглавието е готино).

# 3
Благодаря за новата тема!

Записвам се със “Заветите” на Маргарет Атууд. Преди това изслушах набързо “Разказът на прислужницата” да си я припомня и да видя как са превели някои неща на български, че я бях чела на английски и позабравила вече.

# 4
  • някъде другаде
Благодара за новата тема. В момета чета "Нишка".

# 5
Започнах “Пътуването на слона” на Жозе Сарамаго. По спомен съм я чела преди, но много ми харесва отново, самият му начин на писане ме очарова. Все пак “Приумиците на смъртта” и “Слепота” са по- добри за мен. Друго не съм чела от него, но не знам дали ще мога веднага след “слона”. Просто ми трябва определено настроение за тази литература.

# 6
Привет! Не съм се разписвала много напоследък, но си продължавам с пътешествията из Космера - чета третия Летопис на Брандън Сандерсън "Заклеващия" и удоволствието ми продължава. Изключително потопена се чувствам в неговия свят, много съм доволна и от реда, в който избрах да го чета - хващам някакви easter eggs от предишните книги... Като гледам, още 5-6 седмици ще ми отнеме да дочета четирите части, дано Артлайн скоро да издадат последната, че да не чакам много. След това или ще си почина малко от Сандерсън, ако имам нужда или продължавам с тайните му проекти. 🤪

Купих си "Непокорните" и аз, беше импулсивна покупка, влязох в книжарницата ей така, уж да видя какво ново... До края на годината все ще ѝ дам шанс. 🤐😄

# 7
Благодарности за темата Flowers Hibiscus
Понеже коментирах последно прочетената в старата тема, тук ще се запиша с "Белези от рая" от Добри Станчов (Дого Танкарт), която тъкмо отварям с очакване да е нещо много хубаво. Лятото прочетох "Добруджанският феникс" от неговата сестра Стефка Станчева, чието действие се развива в същия край и по същото време. И двамата са вдъхновени от местни личности и легенди, както и от житейския път на предците си, преживели румънската окупация и изселване. Ако наистина е много хубава, както ми изглежда, ще си купя и "Клето злато".

# 8
  • Галифрей
Благодаря за новата тема! Тази година съм се зарекла да чета повече книги ❤❤ 📖📕

Сега чета някаква стара книга “ Снежният човек” от Владимир Зеленгоров. Фантастика е.

# 9
  • в сърцето на един мъж...
Благодаря за темата!
Аз се лутам между "Пътувам сама" и "Преди да те видя" на Емили Хоутън. Втората определено е по-интересна за сега. Двама души, преживяли тежък инцидент се озовават в една и съща болнична стая.

# 10
  • някъде другаде
Благодарности за темата Flowers Hibiscus
Понеже коментирах последно прочетената в старата тема, тук ще се запиша с "Белези от рая" от Добри Станчов (Дого Танкарт), която тъкмо отварям с очакване да е нещо много хубаво. Лятото прочетох "Добруджанският феникс" от неговата сестра Стефка Станчева, чието действие се развива в същия край и по същото време. И двамата са вдъхновени от местни личности и легенди, както и от житейския път на предците си, преживели румънската окупация и изселване. Ако наистина е много хубава, както ми изглежда, ще си купя и "Клето злато".
На сестра му книгата харесали ти? Сподели мнението си , като прочетеш и тази. Обичам да чета книги на български автори.

# 11
Прочетох Тайните убежища и Съвършени останки. Леле, наистина много добри. Особено първата, не бях чела нещо толкова шантаво до сега. Направо ме “шашардиса”. 😂
Днес поръчах другите две части на Хелън Фийлдс и Терапията на Фитцек.

Белези от Рая имам също, може да я започна, докато чакам другите. 😀
Всички виновни на Робърт Дъгони, обаче повече ме привлича от наличните ми.

Искам да ви попитам за мнение за Мейзи Добс, имам първата отдавна, но все нещо ме спира да я започна.

# 12
*Тони*,
беше ми харесала "Добруджанският феникс", макар че имах малки забележки по изказа и стила, но и книгата е дебют на Стефка Станчева като писатвл.
Ето какво съм написала като отзив тогава:
Скрит текст:
Прочетох "Добруджанският феникс" от Стефка Станчева - това е романизираната биография на Яни Хаджиянев - писател, журналист и общественик, роден в Каварна и живял и развивал издателската си дейност в Добрич, насочена най-вече към опазване на българската книжовност, дух и самосъзнание в годините на румънската окупация в Добруджа. Животът му е много интересен и наситен със събития и през цялото време, докато четях, се питах защо не знам нищо за този човек, защо не познавам творчеството му, при положение че е бил признат от съвременниците си, член на съюза на писателите и личен приятел с Дора Габе и Е. Багряна. Това е така, защото с идването на новата власт през 1944 г., подобно на други будни и доказали се интелектуалци и общественици, е бил отведен по списък и изчезва безследно. Скалъпва му се обвинение във фашистки подбуди, забранява се издаването на творчеството му и е обречен на забрава. Съпругата му, убедена, че е бил убит, дълго е търсила информация за съдбата му, молила е ù върнат тялото му, но така и никога не получава отговор на молбите си и до днес няма информация за последните му дни. Радвам се, че авторката е решила да го възкреси, написвайки книга за живота му, защото има смисъл да помним тези личности, с които можем да се гордеем. Любопитен факт е, че Стефка Станчева е сестра на Добри Станчов, известен още като Дого Танкарт, който също е написал роман за Добруджа "Белези от рая" и мисля да прочета и него.

# 13
И аз благодаря за темата! Любима ми е!
Чета трета последна част на Анри Троая "Ейглетерови". Много ми хареса. Типична сага, на който му се чете подобен тип литература.

# 14
Тумбел Нехранимайски, много харесвам Вещиците на Ан Райс, повече от Вампирските хроники. Определено си заслужава да се изчете поредицата.

Общи условия

Активация на акаунт