В момента чета... 94

• 24 337
  • 413
  •   2
Отговори
# 45
  • София
Да се запиша, че тъкмо се появи подстрекателят за остров Луис и сега за Бастан 😂, довършвам втората част и няма да казвам колко обиколки на района направих в Гугъл мапс. Лееекинко ме дразни инспекторката, но поредицата е екстра.
За харесалите "Дъщерята на Смирна", мога да препоръчам "Измирските магьоснички" на Мара Меймариди.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 12:09 от yovanka

# 46
  • Чукарландия
Благодаря за новата тема, Как' Сийка! 🌹

Отдавна не съм писала, само ви чета и се наслаждавам. Прочетох "Червените орхидеи на Шанхай" - Жюлиет Морийо, която още ме държи за гърлото... Толкова ужас, толкова изтезания...
Прочетох и "Стаено зло" - Лиз Нюджънт. Първа среща с авторката, но определено ще прочета и другите ѝ книги.
В момента чета "Съвършена плячка" - Хелън Фийлдс, втората книга за инспектор Каланак, харесва ми, не се оплаквам, но малко ми е разводнена. Паралелно с нея започнах първа книга "Майка Австралия" от трилогията на Аарон Флетчър. Засега много, много ми харесва. Семейна сага е. В Читанка я има трилогията. Интересното е, че в Goodreads ги няма книгите с българските заглавия. Все едно не са издавани на български език.

# 47
В момента чета Мери Лин Брахт- Бяла хризантема. Ужас ,който не мога да опиша с думи. Силна книга ,интересно написана. Много тежка. Точно в този момент не съм много за точно такава книга ,но искам да я прочета.

Моля някой да препоръча книга ,която е интересна и полезна за хора в депресия.
Книга ,която по лек и прост начин да помогне за положително мислене.
Книга за вдъхновение ,и себеопознаване.
И по възможност да бъде изтеглена.
Благодаря предварително!

# 48
  • София
Майка Австралия я издаваха в ония мътни години в началото на деветдесетте, може би затова я няма в ГР. Тогава много издаваха разни саги, голям хит, освен Австралия, бяха и "Хаваи" на Джеймс Мичънър и "Лекари" на Ерик Сийгъл.

Сега теглих третата част на Бастан, има още една за Амая Салазар, но само на руски и украински. Не е издавана в България, така ли?

# 49
Mavina1380, книгите на Едит Егер ми се струват по някакъв начин вдъхновяващи. Относно твоя въпрос се сетих и за едно заглавие на книга, която не съм чела, но съм срещала чудесни отзиви за нея - “ Депресията ме обича” на Веселина Седларска, може да погледнеш какво пише за нея и да прецениш.

Продължавам да чета фентъзи, като освен започнатите поредици намирам време да препрочитам по малко от “Властелинът на пръстените”, истински разкош.

# 50
fenyx ,много благодаря!

# 51
Издавана е третата книга за Бастан на български език. "Дар за бурята" е заглавието, тук я има.
Аз завърших третата си книга на Марк Леви, "Друга представа за щастието". Тия дни нямах време да чета и я поотложих малко, но удоволствието ми не намаля. Определено имах нужда от съспенс, който да ме извади от книжната дупка. Радвам се, че Колибри не са го зарязали окончателно. Освен "Това се случи през нощта", ще потърся и изданията на Унискорп.

# 52
  • София
Издавана е третата книга за Бастан на български език. "Дар за бурята" е заглавието, тук я има.
Аз завърших третата си книга на Марк Леви, "Друга представа за щастието". Тия дни нямах време да чета и я поотложих малко, но удоволствието ми не намаля. Определено имах нужда от съспенс, който да ме извади от книжната дупка. Радвам се, че Колибри не са го зарязали окончателно. Освен "Това се случи през нощта", ще потърся и изданията на Унискорп.
Третата е ясно, изтеглих я. В сайта има и друга с Амая Салазар, действието се развива по време на обучението ѝ в във ФБР. Но на български не я намирам.
Скрит текст:

# 53
Това са единствените, издавани на български език, няма други.

# 54
yovanka, тази книга е предисторията на Амая и онзи нейния приятел от ФБ, дето ѝ помагаше в разследванията.
Не е издавана на български.

# 55
Но си имам повод за гордост (хм, е, не е чак хвалба - това е темата на цялата ми проф.кариера на пишещ и говорещ по радио Simple Smile) и къде да споделя в аванс, освен тук.
Близо 10 г. след първата БГ Рок Антология и след поне 3-4-5 години събиране и ровене из стари истински вестници (40 издания с над 2000 открити публикации, използвани - над 600), предстои да ми излезе продължението на "Цветята от края на 80-те".
Имам първата книга, с голямо удоволствие и носталгия я прочетох. Ще очаквам продължението.

# 56
Благодаря за новата тема Flowers Hibiscus Аз продължавам да си чета "Далече от Луизиана" на Лус Габас. Тези дни нямах много време за четене и затова напредвам бавно. На около една трета от книгата съм, но успях да се потопя в атмосферата й и засега много ми харесва.

# 57
  • в сърцето на един мъж...
Аз днес ей така между другото прочетох първата от поредицата на Карин Фосум, "Окото на Ева". Още не знам поредицата дали ми харесва и ще продължа ли, но поне за сега е сравнително интересно.

# 58
  • София
Здравейте,
присъединявам се
Чета Обвинена в убийство, лесно се чете,има обрати.
Четейки вашите коментари набелязах следващата
Кървавият протокал.
Лежерен петък на всички!

# 59
Аз днес ей така между другото прочетох първата от поредицата на Карин Фосум, "Окото на Ева". Още не знам поредицата дали ми харесва и ще продължа ли, но поне за сега е сравнително интересно.

Карин Фосум е интересна авторка, която така и не набра особена популярност.
Първите ѝ книги не ме впечатлиха особено, но следващите ѝ са съвсем не лоши..

Аз продължавам с последната на Юси. След нея ред чака "Кралят на планината" на Андерш де ла Моте.
А пък преди малко импулсивно си резервирах "Четирите вятъра" на Кристин Хана, за която книга четох страхотни ревюта в ГР от хора, чиито мнения много ценя. Да видим...

Общи условия

Активация на акаунт