В момента чета... 57

• 85 621
  • 743
  •   1
Отговори
# 60
Прочетох "Стрелецът" на Стивън Кинг. Отдавна се каня на "Тъмната кула", но все с каненето си оставах. Обещах си тази да ѝ обърна внимание тази година и първата книга вече е прочетена. Доста различно "звучи" тук Стивън Кинг, но това не е непременно лошо. Бях се настроила за евентуална греда, едно на ръка, че не съм фен на фентъзито, и второ, че водят тази част най-слабата от всички. В предвид това изненадата е доста приятна. Чудесно въведение и прекрасна възможност да се "запозная" с част от героите и събитията. Нямам търпение да разбера какво ще стане по-нататък.

# 61
И аз ще се възползвам от тази идея.
Още сега!
Стискайте палци,момичета!
Стискам. Нали ще докладваш после? Wink

# 62
  • Ямбол

Следя коментарите ви за "Лисицата". Търся да се хвана за нещо, че да подновя четенето ѝ. Обърнах света, за да я намеря, а изобщо не можа да ме грабне. Confused

Хич не се занимавай да подновяваш четенето й, ако питаш мен! На 60% съм и отдавна я чета на инат. Не разбирам защо тази книга попада две години подред в номинираните книги тук... Ще я дочета аз, но съжалявам, че я започнах направо!
На мен ми хареса и също съм я номинирала.

Сега чета "Ако утрото настъпи", Сидни Шелдън. Отдавна ѝ се канех и тъкмо ми се четеше трилър. А то се оказа доста добра и напрегната история.

# 63
Започнах да чета "Без Хоуп".Понеже нали се указа, че Грозна и Жестока любов са една и съща книга,  но с различни имена и корици.

# 64
Грозна любов е фен превод, а Жестока любов е официалното издание на български.

В момента чета "Когато съдбите се преплитат", за съжаление почти нямам време за четене и напредвам с по глава на ден.

# 65
Преполових "Невидимият пазител" и направо съм във възторг колко "моя" книга е! Blush
Просто съдържа всичко, което ценя в добрия роман - криминална интрига, семейни отношения, ретроспективни връщания, мрачна атмосфера, динамично действие...и всичко преплетено с разни баски суеверия и полуезически митове.
Много ми допада, много! Blush

# 66
  • Mediterraneo
Прочетох Лисицата. Още осмислям загуба на време ли беше цялото четене или не, поне не цялото. Идеята като че ли ми допада, но тези абсурдни напъни на автора да се покаже като ерудиран в редица области, сякаш опорочават доброто й изпълнение.

Сега се върнах към добрата стара Камила Лекберг с Прокоба( тя ми е наред от поредицата).

Лили, харесвам Шелдън! Почти всичко, което съм чела, ми е харесвало много.

# 67
  • София
Преполових "Невидимият пазител" и направо съм във възторг колко "моя" книга е! Blush
Просто съдържа всичко, което ценя в добрия роман - криминална интрига, семейни отношения, ретроспективни връщания, мрачна атмосфера, динамично действие...и всичко преплетено с разни баски суеверия и полуезически митове.
Много ми допада, много! Blush

Прочетох трилогията за Бастан миналата година и ми се стори много увлекателна. Май във всяка книга открих по нещо преувеличено/недостоверно/нелогично, обаче въпреки недостатъците направо бях заживяла с нея. Трябва да се огледам за нещо ново на Долорес Редондо.

Аз започнах поредното шведско криминале - Till offer åt molok на Åsa Larsson.

# 68
И аз харесах много трилогията на Долорес Редондо. Напълно е възможно да има преувеличени неща, но аз като че ли чета доста безкритично, поне в повечето случаи, и надделяват емоциите ми.

Сега много ми харесва "Тъгата на самурая" на Виктор дел Арбол - не е типичен трилър, макар че има интрига, а и от самото начало се загатва за обвинение в убийство, а е по-скоро психологическа драма, разказът скача между различни периоди от историята на Испания в ХХ век, тръгва от края на Гражданската война.

# 69
  • София
А тази трилогия намира ли ви се в ел.вариант?

# 70
  • Пловдив
"Ако утрото настъпи" на Шелдън е една от най-любимите ми книги. Динамична, добре написана история, която препрочитах няколко пъти.
Всъщност харесвам всички книги на Сидни Шелдън.

# 71
А тази трилогия намира ли ви се в ел.вариант?

Мисля че я има в МБ, аз я чета на хартия

# 72
  • София
Angel_Dust, чакам отзиви за "Костенурки до безкрая". Имам я на хартия и се чудя кога да я вместя.

Подминах средата и силно се съмнявам, че до края ще променя чувствително мнението си за книгата, но до тук единственото, което мога да кажа за нея е - чете се. Не е достатъчно зле, че да я зарежа, тънка е, ще я дочета, но със сигурност ще подминавам Грийн занапред. И даже не е да кажеш, че такъв тип литература по принцип не харесвам, но някак историята ми е скучна, героите са ми абсолютно никакви, не ме докосва, разчувства - нищо. Даже тръпката - какво ли ще стане накрая я няма... Междувременно дори изпитах нуждата да се разсеям с друга пуканка.

Последна редакция: чт, 22 фев 2018, 07:51 от Angel_Dust

# 73
  • Перник
 Здравейте, рядко пиша, защото взимам и чета от библиотеката книгите, които обсъждате тук.
След като се насладих на Иво Андрич и "За любовта и жените", изгълтах на един дъх и "Любовен живот" на Цруя Шалев.Сега обаче бавно напредвам с "Вакантен пост" на Дж.К.Роулинг, но се очертава да ми хареса.

# 74
  • София
Аз бях приятно изненадана от "Вакантен пост". В последствие попаднах и на филм по някое от HBO-тата май.

Общи условия

Активация на акаунт