В момента чета... 57

• 86 048
  • 743
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Венка, "Царицата на нощта" не е дамски роман Simple Smile

Щом ти се е причел такъв, който да не е малоумен, аз ти препоръчвам книгите на Радостина Ангелова.

Да, може би е по-скоро историческо-приключенски, но според мен е книга, която по-скоро би се харесала на  дамската аудитория. Но с уговорката, че съм малко над половината, имам още за четене Simple Smile Чакам обсадата на Париж, пък да видим.

Радостина Ангелова от много време се върти в полезрението ми. Първо с "Венски апартамент", а напоследък и с новия й роман. Не съм чела нищо от нея, благодаря за препоръката!

# 181
  • Belgium
Ако решиш, мога да ти дам "Афиши в огледалото" Simple Smile

"Царицата на нощта" е по-скоро наистина приключенска литературна бурлеска. Много е специфичен като роман, нямам идея дали ще те спечели до края. Обсадата на Париж за мен определено беше един от най-добрите епизоди в книгата.

Аз пък днес ще приключа "На ръба на света", направо се гордея със себе си! Laughing

# 182
  • София
Аз май много й се пренавих Rolling Eyes. Кътам си я от месеци и чаках да имам повече свободно време, в което да си чета нещо динамично и бляскаво.
Скрит текст:
Голямата греда ударих с влюбването на Лилиет в пианиста и сценката със секса в гората Thinking

Ели, може и това да е. Аз също не съм оперен корифей Simple Smile.

# 183
  • София
Що така, Лу? Мен доста ме привлича книгата... нещо тежка ли е или просто разочарование, че чак е повост за гордост да я завършиш Simple Smile

# 184
  • Belgium
Ахаах, Венка, да
Скрит текст:
това в гората и на мен ми дойде една идея ту мъч.
Нямах идея, че толкова си ѝ се била навила на "Царицата на нощта". Тя си е в стил Барон Мюнхаузен до края - сериозна гротеска, преувеличение, приключения отвъд ръба на нормалното. Дано ти допадне поне отчасти Simple Smile Аз лично харесах много стила на писане на Алегзандър Чи, а и образът на Лилиет е интересен в много отношения, още повече че е базиран на реална личност. Краят също ме удовлетвори. Ще видим при теб как ще бъде.

Angel_Dust, толкова ми е противоречиво мнението за "На ръба на света", че май ще я оставя без звезди в GR. Тежка е, това е американски постмодернизъм все пак. Пинчън е гигант, пише доста особено. Като плюсове мога да кажа, че адски харесвам чувството му за хумор, което дори не може да се нарече така. По-скоро е зъл сарказъм на хиляда нива Grinning Идеята е чудесна, но мен на равни интервали самата история ме губи. А книгата е 500 страници и се чете бавно. Особено първите 180 страници беше страшна борба. За това писах, че се гордея със себе си Simple Smile Характерното при Пинчън е, че прави препратки на хиляди нива, има струпване на контекст и то много сериозен и ако човек не знае за какво иде реч няма да схване немалка част от книгата. Българският преводач не е сметнал за нужно да обясни доста неща, беше казал, че това е творческо решение. Та, ако не си навътре с технологичния жаргон (моят баща е софтуерен архитект, така че аз нямах проблеми в това отношение) ще видиш зор. Хубаво е да познаваш и американската политика, както и Ню Йорк в дълбочина, защото това са други основни теми на многопластови бъзици в книгата. За мен те реално са най-ценното и ако човек не ги схване се губи сериозна част от чара на Пинчън. И все пак "На ръба на света" ми хареса доста повече от другата му книга, която съм чела "Обявяването на Серия 49".

Сори за чаршафа, ама се вдъхнових Grinning

# 185
Петата книга на Юрт и Русенфелт се превежда в момента и ще бъде последната за Себастиан Бергман, доколкото знам.

# 186
  • София

Лу - не звучи много обнадеждаващо, все пак в някакъв момент със сигурност ще пробвам.

# 187
  • Belgium
Пробвай го, той е знакова фигура в американската литература. Аз лично не мога да предположа на кого ще хареса и на кого не. Толкова е специфичен.

Ако примерно харесваш Дон ДеЛило (той е представител на същото течение), но е по-благ към читателя, има вероятност да се разберете и с Пинчън Simple Smile

# 188
  • Mediterraneo
Довърших Немското дете на Лекберг. Ами ще си дам почивка от нея. След Прокоба, и тази не ме остави твърде очарована. Не знам хронологично така ли са писани книгите, както аз ги чета( по поредицата), но с всяка следваща нивото май пада.
В някакво умопомрачение съм свалила Коледни пожелания и бисквитени целувки от Джени Хейл и пак в такова състояние я започнах Simple Smile Имам нужда от нещо сладникаво и леко в момента, да видим как ще ми се отрази този чиклит.

# 189
  • София
Уф, аз хич не съм удряла греди напоследък с първата на Редондо , а сега с Кинг пък съвсем  Blush Единствено се ядосвам, че нямам възможност по-бързо да я чета!!
И тъй като ме сръфаха в темата за Кинг, ще го кажа тук Wink Мисля ,че книгата много ще допадне на феновете на
...

.....отваряте на ваша отговорност .... Sunglasses

Скрит текст:
"Освен този живот", "Станция Единайсет" и "Пайнс" Grinning

Толкоз от мен. Върви ми към 5*  освен ако нещо не се оплеска в последните 200 страници Sunglasses

# 190
  • Belgium
Опа! Значи на мен би трябвало адски да ми хареса Grinning

Защо са ти ръмжали в темата за Кинг?

# 191
  • София
Защо са ти ръмжали в темата за Кинг?

Че с оприличаването на книгата съм била издавала "детайли" и "подробности" от сюжета Flushed
Накрая се оказа,че потребителката искала да каже да не издавам занапред някакви "детайли" и "подробности" и аз се изнесох с двеста от темата Joy

# 192
  • София
А коя е книгата на Кинг?

# 193
  • София
Happy Mijjj ツ - аз също не видях проблем с това, което беше написала в темата за Кинг, стана ми много странно. То грам спойлер нямаше, ама айде Simple Smile

Лу - и него не съм чела, та не знам. Simple Smile Нищо де - ще тествам, пък най-много да я оставя. И без друго последно време ми паднаха скрупулите да зарязвам книги.

Дидка - http://www.bg-mamma.com/?topic=1001742.90 за Спящите Красавици писа Хепи Simple Smile

# 194
http://www.colibri.bg/knigi/427/iyn-makyuyn-izkuplenie
Иън Макюън - Изкупление, ама много бавно ми върви, много...

Общи условия

Активация на акаунт