В момента чета... 57

• 86 048
  • 743
  •   1
Отговори
# 195
Лу, то има ли човек в тази тема, освен аз и ти, който е чел нещо на ДеЛило? Laughing

# 196
http://www.colibri.bg/knigi/427/iyn-makyuyn-izkuplenie
Иън Макюън - Изкупление, ама много бавно ми върви, много...
Аз също я прочетох наскоро.  И на мен ми вървеше бавно-бавно, но я прочетох. Не е кой знае какво, но става.

# 197
  • Ямбол
Започнах "Английският пациент", но след трилъра на Шелдън, някак сухарска ми идва. В началото съм още, но още 10% ако върви така, ще я зарежа.

# 198
Започнах "Английският пациент", но след трилъра на Шелдън, някак сухарска ми идва. В началото съм още, но още 10% ако върви така, ще я зарежа.
ще се разгърне, дай й шанс.

# 199
Снощи започнах "Гордост и предразсъдъци". Много съм слушала за нея, много я хвалят и реших да я прочета.

# 200
  • София
Аз започнах поредицата за Инспектор Конрад Сейер на Карин Фосум  с "Окото на Ева". Не съм впечатлена, но май и отзивите за първата от поредицата бяха , че не е нещо особено. Но все пак искам да я чета хронологично. Не съм сигурна дали не е от превода, но на доста места в началото имаше неясноти и не разбирах за кой става въпрос, връщах се назад, но пак не ми ставаше ясно. 
Скрит текст:
Към средата стана по-интересно, но отново не съм сигурна дали героинята (Ева) си спомня какво се е случило или разказва на инспектора.
Може би съм вдигнала летвата твърде високо с Дейв Гърни и особено с Хари Хуле Simple Smile

# 201
  • Пловдив
Аз чета Играта на ангела - Карлос Руис Сафон. Много ми харесва този автор, ама много. Толкова сладкодумно разказва, чете ми се на един дъх, но нямам време. Имам чувството, че всичко му е изпипано почти до съвършенство. Няма нещо, което да ме дразни или да не ми достига.

Да ви попитам - някой има ли в електронен вариант Славеят и Зовът на костите? Пуснала съм заявки в Mailbooks, но никакъв отговор.

# 202
lili_78, прати ми имейл, ще ти ги пусна. Wink

Аз продължавам с Ю Несбьо - "Червеношийката".

# 203
  • София
Започнах "Бежанци" на Весела Ляхова. Харесва ми и върви бързо (малко по-бързо, отколкото ми се иска дори).

Сега прочетох, че сте говорили за Радостина Ангелова. Имам "Виенски апартамент" и мога да ти я дам, Венка.

# 204
  • София
Лу да си призная - Аркадия, кога я почнах, май цяла седмица мина, едвам съм я добутала до 1/4 от книгата, харесва ми стилът на автора, точно моят жанр е и въпреки това ми е някаква мъка да я чета, постоянно се разсейвам, прочетох разни други бози около нея, загледах 2 нови сериала Simple Smile Хващам я и вниманието ми бяга във всички възможни посоки и едвам си завършвам главата.
И все ума ми се въртеше и залиташе към Пинчън.
Е, днес реших, че като толкова ме чопли, няма защо да я отлагам - глътнах на екс първите 5 глави и едвам се откъснах, това изобщо не е моят тип книга, признавам си - обаче ме увлече, хем всъщност  още са си уводни глави и нищо не се случва да видим дали няма по някое време да ме пусне, но до тук ми допада... доста Simple Smile

# 205
Гмуркам се в дълбокото с "Ние, удавниците" на Карстен Йенсен. Не ме търсете в следващите 836 страници.

# 206
  • София
И аз се гмуркам в дълбокото с Лабиринтът на духовете на Сафон - 730 стр. с ужаасно дребен шрифт. То и Хавра беше 700 стр. ама с едър шрифт и я глътнах за 3 дни. Бързо се чете, но не ми харесаа кой знае колко.

# 207
Аз останах много впечатлена от Виктор дел Арбол. Избрах "Тъгата на самурая" по анотацията, не знам защо нещо ме отблъсна от "Живи рани", но мисля да прочета и нея по-нататък. "Тъгата на самурая" е много тежка история - за убийства, атентати, борба за власт, насилие над жени, унищожаване на семейства и на лични съдби, жестокост, отмъщение, разкаяние... Историята започва през 1941 г. в Испания, когато точно е приключила Гражданската война и Франко официално е взел властта (този период напоследък ме привлича много, не мога да си го обясня), но разказът прескача между различни места и периоди (само в ХХ век, но в една рамка от общо 40 години - до 1981-а). Жанрово книгата може да се окачестви може би най-точно като трилър, има престъпления, разследвания, постепенно се наместват парчетата от пъзела. И накрая оставаш с едно много тежко и тъжно усещане заради това огромно страдание на няколко поколения.
Скрит текст:
А и в крайна сметка най-големият злодей остава ненаказан.
Но много добре разказано, на много места ми напомняше на стила на Сафон. Абе, доволна съм и смятам да чета още книги от Виктор дел Арбол.

# 208
Снощи приключих с '' Любов'' на Елиф Шафак. Не мога да кажа, че опроверга очакванията ми. Не беше от книгите, които исках да чета и чета с нетърпение , докато разбера какво се случва. И главната героиня не успях да разбера и оправдая, а съм заклета романтика, за която Любовта е водеща. Не знам, може би наистина имах друга нагласа и очаквания. Или пък може би я подхванах в неподходящо време.

# 209
  • Belgium
Angel_Dust, ама много се радвам да прочета това  Simple Smile Аз дори все още не знам какви звезди да дам на Пинчън в ГР. Но съм доволна, че прочетох книгата определено. Явно и ти като мен харесваш спецификата му на изразяване. За случването в книгата нищо няма да ти казвам, да не те спойлвам. Но не очаквай нищо традиционно.

За "Аракдия" те разбирам. И на мен ми беше противоречива, а в средата ми вървеше адски бавно. В крайна сметка обаче ми допадна без да съм във възторг. Сега мисля да почна "Пръстът, който те сочи". Подариха ми я откакто излезе и само я подбутвам. Да видим тя как ще ми се отрази, че е 700+ страници.

Иначе в момента чета "Последна любов в Цариград" на Милорад Павич. Абсолютна изтрещялщина Grinning

Общи условия

Активация на акаунт