В момента чета... 57

• 86 048
  • 743
  •   1
Отговори
# 255
  • Ямбол
И аз съм от феновете на Картър, но не смея да го чета на често, защото се страхувам от еднотипност. През няколко месеца ми е все така интересен, като позабравя някои детайли, ако може да се забрави такъв брутализъм.

# 256
  • Mediterraneo
И аз така го чета, през интервали. Не защото се страхувам, че нещо ще ме разочарова, а да имам все още нещо негово за четене😁

# 257
  • София
И аз много го харесвам Картър, но е истина, че пише по установен шаблон. Няма лошо, разбира се, щом е печеливш и щом ни харесва Simple Smile

# 258
И аз съм във фенклуба на Картър, но "Престъпен ум" и особено "Отмъстителят" не ми харесаха. "Отмъстителят" е най-слабата му книга за мен, най-добрата категорично е "Един по един". Последните две не съм ги чела, чакам подходящото настроение за тях.
Приключих "Прилепът" със смесени усещания. Последните стотина страници събудиха у мен някакъв интерес, но като цяло е далеч от късния Несбьо. В сравнение с "Леопардът", "Фантом" и "Полиция" - трите книги на автора, които харесвам, "Прилепът" е като писана от студент пети курс. Не знам дали ще стигна до "Хлебарките", и за нея не чета особено ласкави отзиви. Simple Smile
Започнах "Сол при солта" - Рута Сепетис. С големи очаквания съм, чете ми се нещо качествено.

# 259
  • София
.... Започнах "Сол при солта" - Рута Сепетис. С големи очаквания съм, чете ми се нещо качествено.
И аз бях захапала ВСВ като тематика в няколко книги поред, ти май също си на подобна вълна Simple Smile.
Между другото, покрай прочита на горкия "Славей" си мислех, че съм подценила "Сол при солта".

# 260
Вени, аз много обичам книги за войната. Скоро смятам да препрочитам Ремарк - чела съм книгите му отдавна и съм ги забравила. "Сол при солта" засега върви добре, но съм съвсем в началото. Дано не се окаже поредната прехвалена книга.

# 261
Боя се, че "Сол при солта" е поредната прехвалена книга, но дано на теб ти хареса.
Ох, само ме зарибявате по Крис Картър. Чела съм само краткия разказ "Ловецът" и не ми се стори грам брутален, но явно романите му ще са такива Laughing

# 262
Аз сега си купих "Убийство в Ориент Експрес" на Агата Кристи. Надявам се да ми е интересна!

# 263
  • София
Систем, аз след "Прилепът" бях рязко занижила очакванията си към ранните книги на Несбьо и , да ти кажа, "Хлебарките" ми дойдоха много прилично. Прочети я Simple Smile

Иначе снощи започнах втората част от "Бастан" - "Зовът на костите" Blush
Обичам я тази Долорес! Blush

# 264
  • Wonderland
Завърших "Ледената принцеса" на Камила Лекберг и много ми хареса 4/5* в GR от мен. Ще продължа да чета книгите от поредицата, но преди това ще разнообразя с някоя друга. Когато чета поредица гледам между всяка една книга да чета по някоя друга, защото иначе сюжетните линии ми се сливат в една. Сега чета "Червеното пиано" на Джош Малерман. Харесва ми за сега. Надявам се да е повече като "Кутия за птици", отколкото като "Къщата на езерото дъно", защото втората меко казано не разочарова.

# 265
Ох, много му се чудя на този Джош Малерман. Това е единствената му книга на този етап, към която искам да посегна, но много отрицателни отзиви, много нещо newsm78

# 266
Миж, не знам дали ще се престраша за "Хлебарките" (вероятно ЩЕ Smile), но в най-скоро време ще започна трилогията на Редондо.

# 267
  • Belgium
Миж, мерси за отзива за "Спящите красавици". Затвърди ми се колебанието към тази книга. Все по някое време ще я прочета, но май няма да бъде скоро Simple Smile

Изчетох "Последна любов в Цариград" на Павич. Типично в негов стил е, много откачена и фантасмагорична, но готина и страшно оригинална. Не му е от най-добрите творби обаче, така че ѝ дадох 3 звезди.

Започнах най-после "Пръстът, който те сочи". Вече минах 200 страници (от 700) и към момента ми е средна работа. Дано се подобри до края.

# 268
Аз сега си купих "Убийство в Ориент Експрес" на Агата Кристи. Надявам се да ми е интересна!

Това е една от любимите ми книги на Агата Кристи.

# 269
  • София
Такам - Пинчън няма да стане любим автор за мен. Не че не е интересна книгата, обаче не върви леко, почна добре, но после...повече ме изтощава четенето, успявам да прочета между 5 и 10%  на ден и после имам нужда от почивка и по-лековато четиво. За мен прекалено усложнява нещата - изказ, сюжет, всичко можеше да е по-изчистено.
Та междувременно прочетох Къщата на езерното дъно и Кутия за птици на Джош Малерман, допаднаха ми. Приятни, бързо се четат, интересни идеи.. не чак блестящо изпълнени, но достатъчно прилични, добра разсейка, общо взето. Като цяло - ще следя автора.
Сега се зачетох в Един от нас лъже, до тук нищо особено, неангажиращо тийн нещо си там Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт