В момента чета... 57

• 86 005
  • 743
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Markrit, аз подробно следя кой какво поства, защото чета много. Ако някой всяка седмица изпльосква по една книга от определено издателство, няма как да не ми направи впечатление.

За мен това е реклама и е недопустимо. Е, форумът не е мой и не губя пари, но ми идва в повече.

По темата: почнах Макара със син конец на Ан Тайлър. Съвсем в неин стил, много приятно разказва за обикновени хора.

Номер 8 я прочетох миналата седмица и останах доволна. Интересен подход за такъв жанр. Искаше ми се обаче друг край.

# 436
Грета Ей, от няколкото страници публикации, които прегледах, аз не видях нищо нередно! Показала е и доста книги на други издателства - включително и тук! Да, набиват се тези книги, но просто участва в такива теми, а така отново стигаме до същото осъждане и месене кой какво и защо чете! Всеки е свободен да чете каквото иска! Колкото до постването само на корици без коментар за книгата, редовно в темата има и просто споделени заглавия, не всеки умее да пише, а и самото име на темата не задължава да има на всяка цена и коментар, ревю.. нали?!  Не защитавам и не познавам момичето, но най-вероятно повече няма и да посмее да пише тук.. Както и много други, които четат тези, пък и подобни книги!

Паралелно с "Пентаграма", започнах да чета и "Любимата формула на Професора", Йоко Огава - много хубавко ми тръгна, ще й се насладя!

Последна редакция: пт, 30 мар 2018, 13:56 от Сиси ♥♥

# 437
Започнах Невидимият пазител, харесва ми, но ме дразни постоянното описание на семейството и родата на Амая. Иска ми се да не е толкова подробно, а да се развива случаят по-бързо.
Ston, убиецът да не излезе онзи детектив с календарчетата на деви по бюрото си (не помня имена и не се сещам как се казва, а тези испанските съвсем ме затрудняват).

# 438

Не успях да я прочета както трябва.
Много хаотично, прибързано , разтегнато и преувеличено .
Тежка книга , поднесена брутално.
Лично мнение.

# 439
  • София
И мен не успя да ме докосне тази книга.
Може би защото и чисто житейски част от темите вътре ми бяха по-близки и частично преживяни, ми се стори изкуствена на места.

# 440
Мисля да започвам " Пожелай ми слънчогледи" на Софи Кинсела. Има ли някой, който я е чел? За отзиви питам? 😊

# 441
  • Ямбол
Чела съм я отдавна. Първата ми от Софи Кинсела и засега си остава за мен най-добрата нейна.

# 442
  • Пловдив
И на мен Пожелай ми слънчогледи ми хареса,леко и бързо се чете. Но повече ми допадна Повелителката на метлата.

# 443
Коя книга на Дона Тарт ще ми препоръчате като за първа среща с писателката?Снощи започнах "Малкият приятел",доста интересна ми е,но се замислих...

# 444
Тея, не казвам Wink
Иначе и аз имах малък проблем в началото с испанските имена. Дори си ги записах на едно листче. Понякога ги споменаваха с фамилия, друг път с малко име, та се пообърках кой кой е.
Във втората книга продължава задълбаването в личния живот на Амая. Това не ми пречи, дори ми е интересно, но в един момент драмите около раждането и кърменети ми дойдоха малко в повече.

# 445
Защо се замисли? Да не би да прочете някъде отзив, че не е подходяща за първа среща с авторката? Книгата събра доста отрицателни отзиви в интернет пространството, но съм забелязала, че са главно от хора, които вече са чели "Щиглецът", "Тайната история" или и двете. Мен също се опитваха да ме убедят, че не е подходяща за първи сблъсък с творчеството на Дона Тарт, но не успяха и в края на миналата година я прочетох. Какво да ти кажа... още в самото начало ме грабна книгата и нарочно я четях бавно, за да ѝ се наслаждавам максимално. Има един определен момент в книгата, който е спънал доста хора, но аз така и не го усетих. Моят съвет е да продължиш с "Малкият приятел", пък каквото сабя покаже.

# 446
  • София
Тея,
Скрит текст:
личният живот на Амая е свързан много с главната интрига Simple Smile Така че чети, чети.... Simple Smile

# 447
Ston Simple Smile Пак добре, че не ги пишат с по петте-шестте им имена Simple Smile Като малка четях книгите така - първо прочитам малко от началото, после прочитам края и след това си изчитам книгата Simple Smile Като одъртях, се въздържам.
Happy, чета, чета, няма на къде Simple Smile Аз чета, щерката ми бърбори, става каша. По сто пъти се връщам да препрочитам.

# 448
  • Mostly in my mind
Коя книга на Дона Тарт ще ми препоръчате като за първа среща с писателката?Снощи започнах "Малкият приятел",доста интересна ми е,но се замислих...
Моят ред на четене беше "Тайната история, "Малкият приятел", "Щиглецът". Но сега бих ги наредила така "Малкият приятел", "Тайната история", "Щиглецът". Simple Smile

# 449
Моят ред ще е "Малкият приятел", "Щиглецът" и "Тайната история".

Общи условия

Активация на акаунт