В момента чета... 57

• 85 995
  • 743
  •   1
Отговори
# 450
Да, четох отзиви преди време, сетих се за тях и това провокира съмненията ми,но пък бяха толкова много,  че в главата ми стана малка каша:grinning:Много благодаря на всички за отговорите!:grinning:

# 451
  • София
Приключих и третата част от трилогията на Редондо и , да, това ще ми е една от номинациите за Книга ( поредица) на 2018 г.Blush
Дано от "Колибри" скоро ни зарадват с нова книга от тази авторка, защото краят беше обещаващ.

# 452
Чела съм я отдавна. Първата ми от Софи Кинсела и засега си остава за мен най-добрата нейна.
Значи довечера я започвам. Благодаря за отзива!😊

# 453
Много хубаво пише Редондо и с удоволствие бих прочела и други нейни книги. На български май само тези за Бастан ги има засега, ако не бъркам.

На Дона Тарт прочетох "Тайната история" миналата година. За тази съм запланувала "Малкият приятел". При всички коментари, които четох за Дона, тя ме заинтригува повече от " Щуглецът"

# 454
И аз започнах с "Тайната история", прочетох я за по-малко от два дена (почти не спах). Веднага след това "Щиглецът" и "Малкият приятел". Препоръчвам обаче точно обратното като ред на четене и най-вече да не се бърза толкова, даже според мен ще е добре между тях да се четат по-леки неща. Аз съм много нетърпелива. FlushedFlushed

# 455
Благодаря  на всички! Blush

# 456
  • Mediterraneo
И аз започнах с "Тайната история", прочетох я за по-малко от два дена (почти не спах). Веднага след това "Щиглецът" и "Малкият приятел". Препоръчвам обаче точно обратното като ред на четене и най-вече да не се бърза толкова, даже според мен ще е добре между тях да се четат по-леки неща. Аз съм много нетърпелива. FlushedFlushed

Точно в този ред ги прочетох аз. Т.е. първите две. "Малкият приятел" ми предстои. Не бързах, четох първата 2016, миналата година втората и се надявам третата да я прочета скоро.
Всъщност, излезе ли в електронен вариант Малкият приятел? Много ми се чете Дона Тарт!

# 457
Всъщност, излезе ли в електронен вариант Малкият приятел? Много ми се чете Дона Тарт!
Да, има я вече.

# 458
Аз електронна я чета, но не помня откъде я имам-дали от Рулит или от Мейлбукс. За съжаление не мога да ти я изпратя, защото не съм вкъщи.

# 459
Аз я имам. В рулит я няма, така че най-вероятно си се сдобила с него чрез Мейлбукс.
Аз се върнах на "Ние, удавниците", която бях оставила да отлежава заради факта, че ми се затваряха вечерно време. Глътнах едни 150 страници и смело мога да заявя, че съм тотално завладяна от книгата. Много хора измъчи тук, но на мен ми върви чудесно, натискът за 5 звезди е огромен, а ако продължава да вдига нивото, нищо чудно да се превърне в една от любимите ми книги.

# 460
  • Mediterraneo
Знам, че има друга тема, но ако някой от тук може да ми я прати, моляяяяя! На ЛС давам мейл.

# 461
Аз пък с ръка на сърцето ще си кажа, че ако бях прочела първо "Малкият приятел", щях доста сериозно да обмислям да чета ли "Щиглецът"... А "Щиглецът" е една от най-най-прекрасните книги, които изобщо съм чела. Според мен, "Малкият приятел" е сравнително тежката за четене.

"Ние, удавниците" е приказна. Heart Направо ти завиждам, Балкай, че се потапяш в нея за първи път.

# 462
Аз пък изобщо не я усетих тежка "Малкият приятел". Имаше някое друго описание на змия, което ми се стори леко отегчително, но то е нищожно на фона на цялата история и атмосферата в романа, а езикът на Дона, ах езикът на Дона... Човекът, чиито книги ми идват тежки и ме оставят изстискана като лимон след затварянето на последната страница, се казва Джонатан Франзен. Не ме разбирайте погрешно, те са прекрасни, а стилът на автора ми пасна идеално, но просто ми действат като чук по главата и се нуждая от сравнително дълга почивка преди да захвана следващата му. В този ред на мисли ми остана само "Поправките" и изобщо си нямам на престава какво да очаквам от нея и кога да я започвам.
Да ти кажа честно, първоначално изобщо нямах намерение да чета "Ние, удавниците" заради масовия хайп и това, че миналата година сума ти народ се изреди да я чете, а аз предпочитам страстите да се успокоят и тогава да преценявам дали да си я причинявам или не. Радвам се, че изчаках на спокойствие и в крайна сметка реших да ѝ дам шанс. Като цяло морските истории не са моето нещо, но тук е различно и нямам търпение утре след работа да правя компания на моряците.

# 463
  • Bulgaria
Има ли книги на Джон Гришам ,които не бихте препоръчали ?

# 464

Не успях да я прочета както трябва.
Много хаотично, прибързано , разтегнато и преувеличено .
Тежка книга , поднесена брутално.
Лично мнение.

Не ми върви и на мен. Ще я оставя за известно време и ще опитам пак след време.

Общи условия

Активация на акаунт