В момента чета... 57

• 85 962
  • 743
  •   1
Отговори
# 510
  • Mostly in my mind
Някой чел ли е
Зачетох я в Рулит и ми изглежда обещаваща, а има и втора част. Нещо подобно на Стивън Кинг ли е, защото не съм му почитател.
Взех си я заедно с 2рата част от промоцията на Бард, както и "Момиче на пружина". За Пайнс съм чела хубави отзиви тук. Simple Smile
Единственото, което не ми допадна, е че очевидно книгите са по-старички. Нали знаете като престоят повече как им пожълтяват отстрани  листовете. Ама и аз го обясних. Хихи. Но за 5 лв няма да намирам кусури айде. Simple Smile
На финала съм на "Лабиринтът на духовете ". Всички са луди в тази книга! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 511
Трилогията "Пайнс" е повече от великолепна. Като жанр - малко криминална, малко психо трилър, динамика.
На български обаче ги има само първите две. Който ги започва да има предвид, че трябва да чете третата на английски.

# 512
  • Mostly in my mind
А кога се очаква 3тата да излезе на български? Или не се знае?

# 513
Трилогията "Пайнс" е повече от великолепна. Като жанр - малко криминална, малко психо трилър, динамика.

И малко фантастика...  Wink

# 514
  • London, UK
Teya75, аз съм от прочелите "Пайнс" и харесали я извънредно много! 😊
Изумена съм какво е направил Крауч туй -както са казали по-горе, "Пайнс" представлява смесица от трилър/мистерия с малко фантастични и антиутопочни елементи, но вместо да се получи манджа с грозде, е "сготвена" вълшебна отвара от съставките, (ако мога така да се изразя) при все че не съм особен фен на последните два жанра.
Затова си мисля, че дори да не си падаш по Кинг и подобни, има шанс да ти хареса 👌
Отваряш страниците и просто ги разгръщаш с нетърпение да разбереш какво се случва и с непрестанно съпътстващото чувство, че има нещо много, много сбъркано и не наред в този град...
 Не бих могла да кажа повече, без да се получи спойлер, но трябва да прочетеш и прецениш за себе си Simple Smile
Аз толкова я харесах, че вече година и нещо ми "държи влага" след прочита й и още не смея да посегна към втората част - пазя си я като десерт. Третата май ще я четем на английски...🤨
После ще си сваля и сериала.

# 515
Благодаря ви за отзивите, момичета. Нямам търпение да я започна, но в момента чета Повелителката на метлата от Софи Кинсела.
Adamant, ето сезон 1 и сезон 2 за онлайн гледане.

# 516
  • London, UK
Благодаря ви за отзивите, момичета. Нямам търпение да я започна, но в момента чета Повелителката на метлата от Софи Кинсела.
Adamant, ето сезон 1 и сезон 2 за онлайн гледане.
А, благодаря, Teya - още по-добре ми е така 💛

# 517
Adamant, малко извън темата, но така сега гледам Чародейките, набелязала съм си Хейвън, Библиотекарите, Изгубени, а вече и този сериал. Имам за гледане с години напред Simple Smile

# 518
  • Belgium
Зарибила съм сума ти народ с трилогията "Уейуърд Пайнс", включително и в темата. Адски ми е любима. Ето го моят отзив в ГР: https://www.goodreads.com/review/show/1452402500?book_show_actio … rom_review_page=1

Третата книга засега не се предвижда да излезе на български (аз съм ги чела и трите на английски), но пък Бард са непостоянни, та може и в някакъв момент след 100 години да вземат да я издадат в нищото Laughing

Имайте предвид, че втори сезон на сериала не е по книгите  (първи сезон обхваща и трите части) и съответно е доста по-слаб. Краят на сериала се различава сериозно от края на книгите. На мен лично ми беше много интересно да си правя съпоставки между решенията на Блейк Крауч и на сценатистите. Друга добра книга на Крауч, която съм чела е Dark Matter. Препоръчвам и нея.

Последна редакция: ср, 04 апр 2018, 11:28 от Лу

# 519
  • Пловдив

Приключих Добро момиче, лошо момиче на Али Ланд.
Не е лошо четиво, за извратеността на човешкия мозък пък бил той дори и на собствената ти майка, психопатията, отпечатъците, безсилието и как без да искаш детството е попивателна хартия...според мен книгата можеше още малко да се разгърне и можеше да бъде по-добра история, не ме заля достатъчно, не усетих страхът, колебанието, борбата на Ани/Мили. Не усетих изстрадалата й душа, трябваше може би успоредно с историята на дъщерята да върви и историята на майката.
Пък може и аз да съм извратена и да имам желание да усетя емоциите на психопата, а не на жертвата.

# 520
  • USA, Steak State
Свърших със "Зад затворени врати" Много ми хареса! Плитичко е като сюжет, но не бях чела нещо подобно и бих била много благодарна да ми препоръчате книги с подобна тематика.

Започнах "Лабиринтът на духовете". Все още съм в началото и понеже четох поредицата отдавна все още се опитвам да вникна и да си спомня персонажите и т.н. Simple Smile

# 521
Свърших със "Зад затворени врати" Много ми хареса! Плитичко е като сюжет, но не бях чела нещо подобно и бих била много благодарна да ми препоръчате книги с подобна тематика.

Започнах "Лабиринтът на духовете". Все още съм в началото и понеже четох поредицата отдавна все още се опитвам да вникна и да си спомня персонажите и т.н. Simple Smile
Новата книга на Б.А.  Парис също е много добра и за мен си има умел психологически въздействащ сюжет, който доставя удоволствие, макар и да не е на нивото на класиците, разбира се Simple Smile Книжката се казва Срив. Новата на Рут Уеър, Жената в каюта 10 също е много добра. ☺

# 522
  • London, UK
Ще ти предложа другата книга от авторката - "Срив". Не е същата тематика, но си е в нейния стил и на мен ми хареса дори повече Simple Smile Можеш да погледнеш също и "Виж, Джейн бяга" от Джой Филдинг, сходна е, според мен.

За почитателите на Дъглъс Кенеди: Да ви кажа, че от днес със сп. Журнал за жената излиза книгата му Моментът. Не е за пръв път за България - има я вече от изд . Колибри, но на корична цена 20 лв, а и не се  намираше електронно, последно като проверявах... Така че за 3.99 си е добра сделка 😊
Аз съм на кантар с него: някои книги ми харесват, други - не чак толкова, обаче пише интересно като цяло и продължавам нататък със заглавията му.

P.S. Не е с цел реклама 🤗
Сестра ми я взе и ще ми я донесе след два дни, когато се прибира от България, заедно с " Жената в каюта 10"
Венка, виновна си 😄

Последна редакция: чт, 05 апр 2018, 10:55 от Adamant🍃

# 523
Май само аз не съм разтърсена от "Пайнс"? Дали заради отзивите в темата, но имах големи очаквания. За мен е детска книга, която много лесно се чете.

# 524
От трите книги за Пайнс най-много харесах първата. Наистина си нямах и идея какво всъщност се случва и какво не е наред в това градче. Но, предварително не знаех нищо, почти, за книгата - жанр и прочие. Само очакването, че е нещо завързано и интересно. Втората и третата ми бяха интересни като динамика, исках да разбера как ще се развие историята, какво ще стане на края, но вече я нямаше първоначалната тръпка.

Общи условия

Активация на акаунт