Горчиви маслини - как да се подобри вкусът им?

  • 2 903
  • 4
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6
Здравейте дами, може би темата ще прозвучи глупаво на повечето опитни домакини, но искам да помоля за съвет. Та...попаднах на маслини каламата с много силен, натрапчиво горчив вкус. Грехота е да ги изхвърля, а наистина не стават за ядене. Имате ли идеи как да премахна горчивината или как да ги приготвя, така че да се усеща по-малко, без да се развали цялото ядене?

# 1
  • Мнения: 1 917
Сложи ги в буркан и долей олио докато се   покрият. Освен, че маслините ще се оправят, олиото ще бъде чудесно за салати, с вкус почти като зехтин.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 728
Това с олиото ( може и зехтин) го правя и аз, но освен това в бурканчето наситнявам лук и изцеждам лимон. Става наистина вкусен дресинг и маслините придобиват хубав вкус.

# 3
  • Мнения: X
Аз ги изкисвам във вряла вода 24 часа, като я сменям постоянно, щом се сетя. Така също ги и обезсолявам. После им правя марина.
В случая с горчивата калмата, може да направиш маслинова паста, в която да добавиш зехтин, лимон, а дори и чушка.

# 4
  • Мнения: 6
Благодаря ви за полезните съвети, дами Flowers Cherry Blossom

Общи условия

Активация на акаунт