Априлчета 2017 - Тема 8

• 71 675
  • 756
  •   1
Отговори
# 135
Белинда,много благодаря,че писа за Baby TV, днес пуснах за проба,бебка чак зацвърча от кеф.Баткото и той се загледа,че започна и да се радва,че разбира някои думи.

# 136
  • София
Един намачкан банан + едно пакетче кокосово стърготини или две (зависи колко е голям банана). Намачква се банана и се смесват. Получава се много лепкава каша. Оформят се малки кръгчета, правоъгълничета или каквото ви е кеф. Пекат се на 180...пишеше с вентилатор, ма аз пекох без. Около 15-20 мин. Стават меки бисквитки, много лесни за дъвкане.

# 137
Ммммм,Дит благодарско!Почвам да ги правя,обаче дребния не е захранен с кокос 🤔 ще го захраня с бисквитките 😀

# 138
Днес малечка палечка става на 11 месеца Heart Eyes  Само месец остана до 1, кога кога отлетя почти една година ... Blush
И е качила само 50гр, тя не се спира и заради зъбите не ядеше ... този месец застой. Здрава да е пък.
Педито малко ме скастри дето съм я хранела само със зеленчук. Еми не може всичко с картоф. Вие всичко ли сгъстявате с картоф или ориз?

# 139
  • София
Мойто картоф не яде. Днес успях да пробутам малко в едни кюфтенца. Накълцано месо, пресен лук, спанак,малко картоф и морков, малко яйце за спойка. оформих малки кюфтенца и пекох с маааааалко зехтин докато порозовяха. Емииии жестоки станаха надявах се да не ги изяде, че да остане и за мен, но уви, само успях да ги опитам преди да бъдат ометени.Simple Smile
Ориз в седмицата веднъж...примерно:)
Честита месечинка:)

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 16:59 от ditmade

# 140
Ей Дит, една тетрадка ще изпиша с твоите рецепти, бисквитите сега и тези кюфтета си записвам. Ще ги направя Fork And Knife Wink
Ориз аз дори на две седмици давам, че нещо ми се запича от него, и го слагам в супа за да не е водна. Иначе пюрета например пиле с ориз не правя. Много ориз идва, гъсто става не.
Обаче картоф тя обича и правя картофена супа, и го слагам и в други пюрета, но не прекалявам. И аз обичам картофи, но не ги ям всеки ден.

# 141
Лили, картофа не е ли от нещата, които няма проблем да се дават често? Аз слагам почти всеки ден, иначе много "постно" ми се струва, особено ако е само зеленчуково пюрето.  Честита месечинка на бебка  bouquet
Дит, благодаря за рецептите  bouquet

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 17:40 от Brooklyn22

# 142
  • София
Да, в България е доста разпространено това мислене - ако няма в храненето някакъв въглехидрат - картоф, ориз, хляб, значи не е пълноценно. Та и за бебетата така -  супа зеленчукова не може без сухар, за сгъстяване, пюрето не може без картофче или ориз, или някакви други зърнени. Години ми отне да проумея, че нямам никакъв проблем да се нахраня само със салата и сирене или само с месо и зеленчуци. Така си уча и децата.

Честита месечинка, Лили!

# 143
  • София
Aз изобщо не съм ги и знаела тия работи за зеленчуците с катроф, ориз и сухар. Та и мойта педиатърка нищо не е споменала ( тя кога ли споменава каквото и да е ). Та си карам както ми дойде. За сега проблеми няма с бързо огладняване и тн:)

# 144
Ами аз често слагам картоф в пюрето,че ориз не иска никак,ако не-сухар.Сега и аз да питам,като вече яде сирене,и краве,и козе,мога ли да давам извара?Че и аз се облизвам за рецептата н Белинда с банан и извара.

# 145
  • София
Разбира се! Изварата е даже по-добър източник на калций и протеини от сиренето.

# 146
Лили, честита месечинка!
Дит, тия бисквитки и кюфтенца звучат ммм.
Аз също съзнателно отвиквах да ям хляб с всичко. На стикито сега заради коричките
хляб купувам, но аз взимам с квас, че такъв поне е полезен, свикнала съм му на вкуса, в началото ми беше малко странен.
Тия дни ще направя и аз рецептата на Белинда с изварата и банана.

# 147
И нашето бебоче има месечинка днес:)) Честито и на Лили Blush Качил и 600 гр. Педи каза да давам риба и телешко. Гледам по готовите пюрета има сьомга, хек.. Ще пробвам. Нали не трябва да смесвам с млечни? Колко часа разлика трябва да има?

# 148
  • София
Тая работа с изварата е супер. Утре ще ходя до лидл да взема, че и аз много се навих.

Последна редакция: пт, 23 фев 2018, 22:50 от ditmade

# 149
  • София
И поради каква причина не трябва да се смесват риба и млечни...Освен, че са разнородни белтъци, ама то и месо с млечни по тази логика...Скандинавците редовно си сервират сьомга със сметанов сос...А лятото що пържен сафрид със скордаля изядох....Малиии, накапах се Joy

Само да допълня, че тая работа с изварата е супер с всякакви плодове, далеч не само с банан. Но с банан най-много прилича на сладолед, с другите неща повече на мус го докарва.

Общи условия

Активация на акаунт