Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 493
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
The Baroness, ами то в общи линии казаха вече онова, което си мисля и Гугъл и Тони и Дези.
Всъщност, аз може и да съм поропуснала, какво имаш за "отслабване".
Ох, момичета не знам, но тази дума много ми опротивя вече. С години "отслабвах", свалих 50 кг., в последните две години качих 10, но интересното е, че септвмри 2016 съм била 64 кг., със същите мерки, каквито съм днес на 69 кг. И едва ли е от спорта, защото тренирам по-сериозно от 24.12.2017 г., а съвсем сериозно от 14 дни, в които имам общо 2 без спорт. Та мисълта ми е, че като чуя "отслабване" и вече ми се повръща, сигурно като лисицата с гроздето и аз, хаха кисело ми е "слабеенето", защото не ми се получава.

The Baroness (днес са ми много разпилени мислите), щях да поведа разговора към ползите от спорта и как да си изясним приоритетите и целите, за да изберем най-правилните пътища и да кажа нещо от типа на това, че тренировките с тежести имат (според мен и за мен, от моят собствен опит) сериозно предимство пред кардиото. Но май вече няма смисъл, защото схванах, че няма да се откажеш Grinning

Гугъл, благодаря че сподели, беше ми много интересно.

# 121
  • София
The Baroness, ами то в общи линии казаха вече онова, което си мисля и Гугъл и Тони и Дези.
Всъщност, аз може и да съм поропуснала, какво имаш за "отслабване".
The Baroness (днес са ми много разпилени мислите), щях да поведа разговора към ползите от спорта и как да си изясним приоритетите и целите, за да изберем най-правилните пътища и да кажа нещо от типа на това, че тренировките с тежести имат (според мен и за мен, от моят собствен опит) сериозно предимство пред кардиото. Но май вече няма смисъл, защото схванах, че няма да се откажеш Grinning
Преди около 4 години качих 12 и още ги боря  ooooh! Не се меря, 2 пъти в годината само. Не е важно колко са килата, искам да си влизам в старите дрехи, преди да са се разпаднали и станали демоде  Mr. Green От С и М размер, сега съм Л и ХЛ и това най-вече в ханш и бедра, грозна гледка (дънките ми са с 4 размера нагоре, сутиените са си същите, смятайте  #Crazy) Мразя кардио, правя обаче понякога интервално бързо ходене, доста вода хвърлям. Ходя много пеша, когато времето го позволява, иначе съм закована на бюро по 8 часа поне.

# 122
Simple Smile Позната история, само дето аз до миналата седмица се теглих всеки ден, понякога по два пъти. Докато съвсем не ми гръмнаха бушоните и не пренасочих цялата тая енергия, изхабявана за глупости, към позитивизъм и тренировки.

Днес си дадох почивка, 6 дни тренирах, утре пак. Отрази ми се на апетита - не бях така гладна.
Калориите са 1100 ама си добавям едни 200, защото не съм сигурна, че съм успяла да сметна хубаво зеленчуците.
Закуска - печена тиква, 56 гр., чаена лъжичка сусамов тахан, 9 гр., сушени боровинки - 3 гр.,
Обяд - 100 гр., пушено тофу със смес от зеленчуци (тиквички, моркови, спанак, гъби, лук, с доматено пюре), хляб - 50 гр., пълнозърнест
Сз - 20 гр., авокадо, 40 гр., хляб
Вечеря - мъничко от обяда, хляб и голяма зелена салата.
Множко ми дойде хляба, обаче просто не си падам по риба/тофу и по-лесно го преглъщам, тофу то де, с хляб.
Вх-144 гр.,
М - 33 гр.,
П - 41 гр.
Малко се намъчих с два последователни дни на риба и тофу. Утре бобови храни.

# 123
  • Бургас/Пз
Ох направо не знам как сте свикнали да ядете само по 1100-1200. Аз под 1500 не мога да падна, като обичайното ми меню е около 1600-1800. Готвеното на обяд винаги ги вдига, ядките също. И хем се ограничавам... и през повечето време пак съм гладна.

Днес:Закуска 9.00ч- нахутено брауни около 150г и кафе
Тренировка 11.30-13ч -протеин
Обяд: 15ч - скумрия със салата домати,краставици и печени чушки+няколко маслини
Към 17ч вече бях ужасно гладна и си взех едно малко парченце от нахутеното брауни
Вечеря-19ч - печено бутче, печени червени чушки, маслини и 1 филийка хляб с квас.
И вече съм гладна Sad сега се наливам с вода и ще си лягам,че....
Калориите като цяло не са много, но фактът е,че час след вдяко ядене съм гладна и ми коства много да не ям.

# 124
Ренегадско гребане със завъртане
... с 10 кг на ръка Grin
Ясно. Интересно е, но аз никога не се опирам на китки, а на дръжка за лицеви или на дъмбел. От скоро си правя класическото ренегадско с 12.5 дъмбели.
Аз също. Винаги нарочно си избирам ръбести гири, понеже ги хващам при подобни упражнения (дори и при mountain climber например), иначе ме наболяват китките.
А тя Змия редуваше ръцете, така че също се подпираше на дъмбела. Simple Smile
Класическото ренегадско гребане е едно от най-любимите ми упражнения Heart Eyes.

# 125
Днес за закуска едно яйце с червено цвекло.
Обяд:баницата и мляко с ориз на майка
Вечеря:пак спагетите на милото с морски дарове
Малко пралини за десерт. В неделя не се ограничавам
Не се тегля и не броя калории, но знам горе долу от какво количество храна имам нужда без да си вгорчавам живота с досадни подробности.

# 126
  • София
Днешният ден се оказа високовъглехидратен.
От утре пак се връщам към НВ-ВМХ.

След гадния грип, който изкарах, все още имам болка в китките и гледам да не ги натоварвам.

Утре ще тренирам във фитнеса, на стречинг няма да ходя около 10 дни, което не ми харесва, но наближава дълъг уикенд и гръцките плажове ни зоват. Пътуваме с кемпер и използваме всяка възможност.

# 127
За оня ден вечерта прибавям телешко с грах.
А вчера ядох - 400 грама извара, около 300 грама ягоди, един банан и за вечеря порция кисело зеле със свинско.
Добрият апетит го броя като положителен ефект от тренировките. Няма нищо по-лошо от продължителното лишение, което организмът го тълкува като стрес и си наваксва със запаси, забавена обмяна и ред други гадории, които после довеждат до продължителна и безуспешна борба с килограмите.
Ако човек тренира и постепенно надгражда с тежести или с повече тренировки, които увеличават издържливостта,  с повече ходене, което неминуемо се увеличава с повечето трениране, защото всичко ти е по-лесно и ходенето не го броиш за нищо, то хапването, няма да доведе в никакъв случай до качване. Зависи си обаче от целите, които си поставяш. Предполагам, че тук сме много различни хора, които живеят в различна среда и спрямо нея си оформят целите, представите за красиво и т.н  Затова и менютата са ни толкова различни - на едни 30 грама хумус и 2 стръка селъри, на други  огромна порция кисело зеле със свинско Simple Smile

# 128
И на мен вчера не ми беше ден. Свеки реши да направи тиквен чийзкейк и познайте кой омете две парчета? Smiley Едва ли е причината е МЦ, по-скоро вчерашната изтощителна тренировка, но имах нужда да заредя.

Вчера:
закуска - овесени ядки, кисело мляко, котидж,  ябълка + прясно мляко
след тренировка - палачинка, печена тиква, мед, кисело мляко
обяд - пържола от св. бут, зелен боб с моркови
закуска - ябълка
вечеря - като обяда + 2 парчета тиквен чийзкейк

# 129
ani_d - направо не сме си свикнали Sweat Smile  Мисля си, че не изчислявам правилно, невъзможно ми изглежда да са ми толкова малко. Днес пак ще се брои Simple Smile

Черпя с една интересна за мен статия
https://www.bb-team.org/articles/5272_ot-koe-palneem-nai-mnogo-v … otein-ili-maznini

# 130
  • Бургас/Пз
Добро утро и честита нова седмица на всички!  Mr. Green
Аз хич не я започвам добре - хубаво си хапнах традиционните варени овесени ядки със сирене, ама една колежка черпи за сина си и вече съм 4 шоколадови бонбона напред  Twisted Evil Тоя шоколад ще ме затрие някой ден  Joy

Ако човек тренира и постепенно надгражда с тежести или с повече тренировки, които увеличават издържливостта,  с повече ходене, което неминуемо се увеличава с повечето трениране, защото всичко ти е по-лесно и ходенето не го броиш за нищо, то хапването, няма да доведе в никакъв случай до качване. Зависи си обаче от целите, които си поставяш. Предполагам, че тук сме много различни хора, които живеят в различна среда и спрямо нея си оформят целите, представите за красиво и т.н  Затова и менютата са ни толкова различни - на едни 30 грама хумус и 2 стръка селъри, на други  огромна порция кисело зеле със свинско Simple Smile
Много ми хареса написаното, абсолютно подкрепям с две ръце.

За обяд още не знам какво ще е менюто. За вечеря съм планирала омлети със сирене и салата моркови с цвекло.

# 131
Момичета, при по-сериозните тренировки задължително е да имате и повече храна.
При моето натоварване през ден ми се получава по този калкулатор да имам 11 зонови блока. Вижда се колко е крехката телесна маса и колко тежат мазнините. Стартирах от 30% - ужас, което е 21 кг. мазнини. Вече намилих и обиколките и кг. и процента. Но е далече от това, които бях.
Моите салати са обемни, но са само от най-благоприятни и благоприятни въглехидрати. Няма как да ям баница, шоколад и захар, хляб пълнозърнест от лимец или ръжен и т.н. теста и картофи, банани, просто имам инсулинова резистентност и при мен веднага се усеща тази бурна инсулинова реакция, никак не е приятно.

# 132
Тези дни добре си похапнах Blush Петък вечер, събота вечер, неделя на обяд, днес вечерта пак сме на рожден ден... Все хранения, при които нямам особен контрол над храната, а и, честно казано, не искам да имам. Вкусно ми е.
Но всъщност не ме притесняват толкова тези "социални" хранения, колкото храненето през останалото време в тези дни - сякаш, като така и така съм си хапнала добре, защо трябва да полагам усилия през останалото време. Никак не харесвам себе си точно в тази светлина.

# 133
  • Бургас/Пз
Но всъщност не ме притесняват толкова тези "социални" хранения, колкото храненето през останалото време в тези дни - сякаш, като така и така съм си хапнала добре, защо трябва да полагам усилия през останалото време. Никак не харесвам себе си точно в тази светлина.
Точно така се чувствах и аз - така и така съм в батака и вече съм я подкарала, защо пък да не продължа. Обаче с времето нещата се промениха - сега, ако примерно съм прекалила с обяда /била съм на гости или на заведение/ после направо ми опротивява храната. Мога до другия ден сутринта нищо да не ям и да не изпитам нужда от храна. И обратното - ако се храня нормално и с подбрана храна, точно през 3 часа си търся яденето и съм озверяла от глад.

# 134
Тони, има си и такива моменти - инерцията повлича и в едната и в другата посока.

Поръчах си фитнес гривна, не е точно "красива" и "светкаща", но отговаря на бюджета, ревютата й са добри, така че я чакам с нетърпение Simple Smile

Така, така, моите самонаблюдения отновно растителното хранене продължават. Вчера първото хранене беше в 12 ч - за обяд си хапнах сериозно добро количество от варена киноа (200 гр., сварена) и боб от консерва (около 100 гр) + задушени зеленчуци, за овкусяване. Не огладнях до тренировката (в 16 и нещо), и след нея, но въпреки това си хапнах малко (да не съм капо, пък и ПМС то нещо зверства прави) да сгънах 20 гр., черен шоколад 70% какао на Линд и един среден портокал - 150 гр.
Някъде между първото и последното ядене изчезнаха едни 50 гр., царевични зърненки (тук уж се червя, ама не, щото ми бяха многоо вкусни и ми подуха така стомаха, че скоро няма да ги помириша).
Вечеря - зелеви сарми пълнени с червена леща, два вида боб, нахут и ориз, запечени на фурната и 2 ф., бонус.
Сармите не мога да ги сметна, общо бяха 200 гр., но от кое бобово колко е имало в чинията ми - никакъв шанс.
Финиширах на грубо казано 1500 калории
тренировката беше: сутрин вело, следобяд тренировка за цяло тяло и 20 мин. ринене на сняг Simple Smile
След 7 дни приключвам с 21 дневния тренировъчен режим на 21фд. Виждам напредък, особено в рамото (хаха че ми е най-слабо и най-личи мускул), на други места зная че имам, но от мазнинки не се показват и виждат. Усещам се по-силна и издръжлива.

Извода от вчера е:
 не огладнях бързо след киноа и боб = 300 гр., общо ме държаха сита 5 часа. Това са 300-400 калории, 60 гр. вх, и 13 гр. протреини. За дни като вчера трябва да си имам един протеин на прах.
Ще продължавам да гледам от кои хранителни комбинации после съм гладна (то никога не е само храната, разбира се).

Общи условия

Активация на акаунт