Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 501
  • 742
  •   1
Отговори
# 135
Дух ,каква гривна си поръча ?
Вчера храната: на обяд агнешка супа,половин порция мега жилаво телешко;Вечеря-пилешка супа,печени бутчета,гъби,салата ;

# 136
Спрях се на тази Smart Bracelet ID115 Plus 
Скрит текст:
https://www.emag.bg/fitnes-grivna-smart-bracelet-id115-plus-hear … ple/pd/DZ9NHNBBM/
Има всички необходими ми функции, ревютата от потребителите са добри, цената е ок (имам празник скоро и е подарък), и има две години гаранция. Последното може да е проблем, предвид че и телефонът ми е от е-маг и в момента е в Румъния на сервиз, че тъча сдаде багажа). Но аз съм по природа колеблива в изборите на техника, защото не са ми ясни параметри и сравнения. Няколко дни гледах, сравнявах, МП реши да ми я подари за именния ден и не ми беше удобно да проявявам повече претенции и колебливост. Утре-в други ден трябва да дойде, не зная колко мога да я използвам без телефона, че в момента съм с един, на който само името му е "смарт", дори фейсбук не съм инсталирала, че забива много сериозно и е бавен.

# 137
  • Бургас/Пз
Ох, в това време само за храна и вино си мисля  Mr. Green
Закуска: варени овесени ядки със сирене
Обяд: зеленчуков огретен +2 фил.черен хляб+ 1 пълнена чушка с кайма
Следобед: кайсиеви ядки + 2 блокчета черен шоколад с шам фъстък
Вечеря: мусака /много рядко си позволявам да ям такива въглехидрати за вечеря, но на муската на свеки не мога да устоя/

# 138
Госпожица Дух, честито! Страхотни резултати да показва.
А аз днес съм много уморена физически, не се наспивам или претренирвам.
Замислям се да променя закуските в ден с тренировка, защото след  1 портокал + 30 гр. протеин и 2 ч.л. зехтин умирам от глад 3 часа по-късно, а когато ям 150 гр. извара + 42 гр. овес + 1 ч.л. зехтин съм мното сита дори и 5 часа.
Днес закуска - 1 портокал + 30 гр. протеин + 2 ч.л. зехтин
Обяд - 4 белтъка + 50 гр. извара на тиган + 200 гр. пресен спанак + 60 гр. нахут + 70 гр. печена чушка + 2 ч.л. зехтин /много ми беше тази салата от спанака/
Закуска - 2 парчета портокал + 2 пръчки селъри + 60 гр. котидж + 10 фъстъка
Вечеря - 200 гр. броколи на пара, 140 гр. печени чушки + 150 гр. извара пасирана + 9 маслини + 1 ч.л. зехтин
закуска - 200 гр. кисело мляко с чиа

Черен боб някой ял ли е, и как е като вкус?

# 139
Черният боб е безобразно вкусен!

# 140
Подкрепям мнението на Агент.

За вчера:
закуска - палачинки с банан и яйце намазани с крема сирене + прясно мляко
преди тренировка - пилешко бон филе с броколи и пащърнак, царевица
след тренировка - пълнозърнеста филия с крема сирене, домати, царевица, кисело мляко с 1с.л домашно сладко от кайсии
вечеря - свинска пържола с пащърнак и зелен боб, краставици.

Имах и едно излизане, което приключи с бира и половина + 30гр фъстъци

ВМП - 32/36/32 1450кал.

# 141
Да се похваля, че изчистих плюса от 2кг с по-нисковгх хранене, но си приемах по 1800кал като пич с наблягане на пилешките гърди. Остана 1, но съм в овулация и не знам колко е реален. Днес правя въглехидратна вълна- ураааа!
Ще си напиша храната довечера. Всичко имам предварително нанесено във фитнеспала.

Имам си и ротационна схема, да видим как ще ми повлияе.
Отивам да си меря овеса. Grinning

# 142
Мама на Нана, благодаря ти Wink
Даа, червеният боб е страхотен, а какви веган бургери с гъби стават с него... Simple Smile ех Simple Smile

Вчера нищо интересно, тренировка по план, през деня основно плодове и зеленчуци, 5-бадема, 9 гр., тахан и 3 гр. ленено семе, "супа" тип бебешко пюре от тиква, тиквичка и моркови (без мазнина).
 Нещо тъпча на едно място, което не ми харесва, няма как да има "уау" ефект от тренировки, ако си седя все така мазничка. Но, стъпка по стъпка, поне с тренировките вече съм изключително сериозна и не пропускам (давам си само в неделя почивка).
 Остава да оправя храната, най-вече да разкарам тоя хляб и да въведа някакво по-нормално съотношение на В към П.

# 143
Обяд : Супа,миш-маш,торта гараш
В: Вратна на грил тиган,салата рукола ,едно яйце,плочка сирене,80гр шоколад с лешници

# 144
  • Бургас/Пз
Тоя студ ще ме довърши. Вчера и днес тотално обърках храненето. Вчера до обяд всичко беше горе долу добре, но вечерта една мусака и домашен хумус и препечени филийки ми разказаха играта.
Днес:
Закуска - овесени ядки със сирене
Междинна: 4 шоколадови бонбона
Обяд: Дюнер /голям  Embarassed/
Следобедна: 3 шоколадови бонбона
Вечеря - отивам на рожден ден и със сигурност ще пия и вино  Mr. Green
Огоре на всичко от три дни не съм тренирала

# 145
Огоре на всичко от три дни не съм тренирала

Не си сама Simple Smile
И аз съм трети ден без трен, но така се случи - пътуване по работа в най-лошото време до другия край на България, умора, а от вчера за капак - цикъл и цистит едновременно. Красота.
Днес си останах да работя от вкъщи, но очаквам утре да съм добре, антибиотикът ще подейства и аз ще мога да спретна прилична тренировка за горна част.
Когато не тренирам, гледам да си хапвам умерено.
Днес за закуска: препечена черна филийка със запечено на тигана тофу, няколко чери домата. За десерт - три фурми и малко бадеми.
Обяд - богата зеленчукова супичка с манатарки за разкош.
Следобедна закуска - две ябълки.
Вечеря - зелена салата и нещо с червена леща. Още мисля дали да е хумус или яхнийка.

# 146
Здравейте, надявам се да ме приемете във вашата група.
През 2016г. започнах да правя тренировки в домашни условия-следвах Джилиън основно и понякога ПопШугар. От Джилиън изпълних трите нива на 30day shred, като веднъж в седмицата правих и една нейна дълга тренировка с доста кардио и кик-бокс движения. Изчистих и храната, но продължавах да си ям доста въдлехидрати, макар и бавни-сладък картоф, ръжен квасен хляб, кафяв ориз и т.н.
Придобих страхотен релеф и то само за няколко месеца, мускулатура-всичко точно.
Всичко това се последва от хормонални проблеми и трябваше да спра тренировките и да започна да се храня с огромни количества храна-над 3.500-4000 калории дневно.
Както и да е, за половин година с това хранене я качих 1 кило, я не. Така, че трябваше да започна началото на юли 2017г. хормонално-заместителна терапия с Оргаметрил и Клостил. Тя даде резултат, но от 45 кг. станах 57 и то само за три месеца!!!!-септември месец кантара премери 57кг. Тогава и трябваше да спра лекарствата и повече не съм ги пила.
Сега вече сме март месец, хормоните ми са ок, нещата при мен се нормализираха, не тренирам сериозно, правя няколко пъти в седмицата пилатес. Храня се добре, но не прекалявам, ям много повече протеини-от животински източници, и от растителни, но кантара не мърда. Как може човек да напълнее толкова за такъв къс период от време и то само на дупе, корем и вътр. част на бедрата не мога да си обясня. Първо мислех, че е задържане на течности, но мина много време и кг. си седят.
Съжалявам, ако не е по темата, но първо искам това да е една аларма за всички, изпълняващи такива трен. вкъщи, и второ да поискам съвет  или поне да си излея каквото имах. Благодаря.

# 147
Памела, добре дошла!
Не можах да разбера - свързваш хормоналните си проблеми с тренировките у дома?

Аз лично, нали е първа дата - Честита Баба Марта, момичета! Бъдете здрави! реших този месец да опитам нова стратегия, свързана с храненето.
Бях чела или може би слушала за този подход преди време и тогава много ми допадна, но никога не съм опитвала да го приложа на практика. Или поне не целенасочено. Идеята е вместо да се съсредоточаваме върху това какво не е добре да ядем, да обърнем внимание на това, което трябва да ядем.
И съответно си доразвивам идеята с нещо като списък с храни, който списък трябва да отметна точка по точка всеки ден.

Днес например трябва да изям(продуктите са примерни, но горе-долу за моите вкусове тази схема мисля, че ще е подходяща):
- три вида зеленчук
- един вид плод
- авокадо(отделям му специална категория, защото много го обичам)
- млечен продукт - кисело мляко, или котидж сирене, или извара и т.н.
- протеин - месо или яйца, или нещо друго
 - здравословен десерт или ядки
- колаген/суроватъчен протеин

Идеята е, докато отметна всички неща по списъка, вече да съм достатъчно сита и доволна и да не посягам към глупости. Или поне не толкова Laughing

Ще ми е интересно, ако някой иска да допълни или промени списъка според собствените му предпочитания.

Забравих да уточня, че това не е единственото, което ще ям през деня - Опазил ме Бог Mr. Green, а че това непременно трябва да го изям.

Последна редакция: чт, 01 мар 2018, 12:00 от {Тони}

# 148
 {Тони} , прекрасна идея! Ще следя с интерес! Но към този момент няма да се включвам, защото и аз така, първомартенски и предпролетно реших да направя промяна в храненето си, вследствие на което запчвам режим на Румяна.

# 149
  • Бургас/Пз
Тони, и на мен ми допада идеята, но не съм сигурна дали ще успея да я приложа.

Днес: закуска овесени ядки със сирене, обяд - агнешка супа и печени чушки с доматен сос +3 филийки черен хляб, следобяд - протеин преди тренировка, вечеря - варени яйца и салата

Общи условия

Активация на акаунт