Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 503
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Здравейте, надявам се да ме приемете във вашата група.
През 2016г. започнах да правя тренировки в домашни условия-следвах Джилиън основно и понякога ПопШугар. От Джилиън изпълних трите нива на 30day shred, като веднъж в седмицата правих и една нейна дълга тренировка с доста кардио и кик-бокс движения. Изчистих и храната, но продължавах да си ям доста въдлехидрати, макар и бавни-сладък картоф, ръжен квасен хляб, кафяв ориз и т.н.
Придобих страхотен релеф и то само за няколко месеца, мускулатура-всичко точно.
Всичко това се последва от хормонални проблеми и трябваше да спра тренировките и да започна да се храня с огромни количества храна-над 3.500-4000 калории дневно.
Както и да е, за половин година с това хранене я качих 1 кило, я не. Така, че трябваше да започна началото на юли 2017г. хормонално-заместителна терапия с Оргаметрил и Клостил. Тя даде резултат, но от 45 кг. станах 57 и то само за три месеца!!!!-септември месец кантара премери 57кг. Тогава и трябваше да спра лекарствата и повече не съм ги пила.
Сега вече сме март месец, хормоните ми са ок, нещата при мен се нормализираха, не тренирам сериозно, правя няколко пъти в седмицата пилатес. Храня се добре, но не прекалявам, ям много повече протеини-от животински източници, и от растителни, но кантара не мърда. Как може човек да напълнее толкова за такъв къс период от време и то само на дупе, корем и вътр. част на бедрата не мога да си обясня. Първо мислех, че е задържане на течности, но мина много време и кг. си седят.
Съжалявам, ако не е по темата, но първо искам това да е една аларма за всички, изпълняващи такива трен. вкъщи, и второ да поискам съвет  или поне да си излея каквото имах. Благодаря.
Добре дошла! Много ниският % подкожни мазнини при жените води до хормонални проблеми, не самите тренировки. 45 кг е тегло за 12 годишни  Wink
И да, от прием на хормонални препарати се качва много и трудно се сваля.... Трябва търпение, правилно хранене и умерено движение. Ще си влезе всичко в норма. Години? И те си казват думата.

# 151
Тони, когато те прочетох си дадох сметка, че аз правя точно така - съсредоточавам се върху храните, които мога да ям. Отивам в магазина и си купувам хубави храни, а ако загледам нещо измамно и вкусно си казвам "имам ли нужда от това наистина?" и обикновено не го купувам. Изключение прави ПМС то с някои видове солени/сладки храни. Но сега, когато постя малко са ми опциите, а и този месец нямам подобни желания, та до сега само Линд 70% какао съм си взимала.

Купих си грахов протеин, утре след тренировка ще го изпия с шейк от горски плодове и един банан.
Аз нещо промених в храненето и за сега се чувствам много добре, а и има ефект, поне на кантара.
Включих повече протеини от риба, тофу и сайтан, увеличих количеството на бобовите и изключих хляба и овесеното мляко.
За днес тренировката е скромна - 30 мин абс фикс. 150 калории от него е енерго разхода и общо 250 от движение.
Храната ми е
-1  банана
-100 гр., сьомгова пъстърва и 100 гр., микс от 4 вида бобови храни (боб, бакла и нахут)
- видях се с приятелка, поръчах си парче веган шоколадова торта, изядох половината от парчето (общо 70 гр)
сега ще ям отново 100 гр, пъстърва и 100 гр. микс боб.

За вечеря ще е ориз със зеленчуци и сайтан.
Тортата омаза калориите и все пак се движа добре. Смея да кажа, че съм много доволна.

Памела, добре дошла. Много съм съгласна с The Baroness Simple Smile
Все пак колко си висока?

# 152
Благодаря Ви много и Честита Баба Марта!
Висока съм 1.65, на 25г. съм и винаги съм била с бърз метаболизъм. Структурата ми по рождение е момчешка, т.е слабо изразени талия и ханш, а сега съм с огромен ханш и дупе, иначе останалото е ок. Просто естогена, който съм приела с тия хапове, ме е ударил в най-женските зони, друго обяснение нямам.

# 153
  • София
Оф, първо Честита Баба Марта на всички! Да сме здрави, засмени и тренирани Simple Smile
Второ - цели 10 дни не съм стъпвала в залата, наложи се да пътувам, нямаше как/ не обичам да ходя в други зали ,ако съм някъде , освен,ако не е по-дълъг период от време/
И сега пааааааак отначало.

И да споделя за Хром Пиколината, след почти двуседмична употреба, мога да кажа, че осезаемо ми убива апетита и то не само за сладко, а за всичко. Отдавам го именно на ХП, тъй като нищо друго не съм променяла като навици и не употребявам други добавки, под какъвто и да е вид.  Като добавим,че трябва и да ми идва тези дни и обикновено в тези периоди убивам за сладко и то в пром. количества ... нищо такова, дори не мисля за шоколад.. чудо! Laughing

# 154
Контеса, точно си мислех да те питам как си след приема на хрома....и аз съм по същия начин. Няма глад за сладко. Дори си поръчах нов, за да продължа поне още 3 месеца.
Тони, и аз като госпожица Дух купувам само каквото трябва да ям, според моите разбирания за правилно хранене. Нищо друго! Аз имам около 5-6 вида млечни, яйца, риба и суроватъчен протеин за протеини, всякакви видове заленчуци - тук изборът е много голям, няколко вида плод и един овес на зърна, нахут и мазнини - зехтин, бадеми, тахан и маслини.
Черният боб още не съм го опитала, но скоро ще дам отзив.

Днес закуска плод + протеин + зехтин
Обяд - домати, нахут с карфиол + извара пасирана с маслини
Закуска - котидж, нахут и бадеми
Вечеря - извара с белтъци на тиган, салата айсберг със зехтин и лимон
Закуска - кисело мляко

Честита Баба Марта! Много здраве на всички!

# 155
  • София
mama_na_nana, да и аз смятам определено да го продължа! Ефект явно има, много съм доволна! Simple Smile

Мисля да заместя сега прясното мляко с кокосово такова. Плашат ме многото калории в него, но четох ,че не са от "страшните", по принцип..Simple Smile дали?

# 156
Вкъщи изкушения - колкото искаш. С трима мъже - съпруг, който 2/3 от годината играе тенис почти ежедневно по около два часа, и двама сина - на 11 и на 18 г., ми е трудно да опазя здравословната среда Laughing

Но пък днес новият ми режим действа. Доволна съм от храната си.
Обядът ми беше котидж сирене.
След тренировка - половин доза протеин и един банан.
Вечеря - салата от бейби спанак, краставица, розови домати, авокадо, фета сирене и пъдпъдъчи яйца с дресинг от зехтин, ябълков оцет, чесън, горчица и мед.
Десертът - крем от печена тиква, кисело мляко и другата половина от дозата протеин.

Калориите ми са малко, но има време до края на вечерта.

# 157
Момичета, аз продължавам с постите, като се опитвам да ги нагодя към себе си. Засега не много успешно.
Добрата новина е, че бях да спортувам 55 минути кардио.
Днес: закуска веган протеинов шейк ,тофу
обяд зеленчуци+ леща
Вечеря веган протеинов шейк, зелен фасул.

# 158
  • София
Дайте линк към този хром.Искам да опитам дали ще намали и моя глад за сладко.

# 159
Тони, ще те следя с интерес! Simple Smile

за вчера:
закуска - печен свински бут със сос от пащърнак, лук, вино и масло, краставици + прясно мляко
след тренировка - пълнозърнест хляб с крема сирене, кисело мляко, ябълка
закуска - палачинки с банан и яйце намазани с крема сирене + прясно мляко към кафето
обяд - печени чушки, кисели краставички и крема сирене
вечеря - печен свински бут със сос, зеленчуци на фурна - тиквички и моркови

ВМП - 33/43/24

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 07:06 от besyto

# 160
  • У Диспансера ...♥♥♥
И аз искам линк за хрома, че намерих няколко марки
Най- ми пречи и на мен тоя пусти глад за сладко, голяма мъка е

# 161
Аз все забравям да си пия магнезия. И масло от вечерна иглика си купих, че съм с много тежък цикъл и ПМС и тях ги забравям. Сещам се чак, когато започне да ме боли.

Нарци, може и аз да бъркам, но съм почти сигурна, че глада за сладко е свързан с липса на магнезий.

# 162
  • Бургас/Пз
Добро утро  Simple Smile
Днес си направих страхотен сладкиш за закуска - без захар, брашно и животински продукти. С много сушени плодове - кайсии, сини сливи, стафиди, боровинки, фурми, орехи, ленено семе, кокосово масло, кокосово брашно и рожков. Стана фантазия. Хапнах доволно голямо парче около 150 грама и все още не съм огладняла.

# 163
Здравейте, последните три дена бях с болно гърло, кашлица, хрема и хапвах доста, но пък тренировка не съм пропускала и храната беше правилната. Вече се оправям така че, от днес ще гледам пак да мина на три основни и две междинни хранения и вечер да няма въглехидрати.
Като прочетох за сладкиша на Ани, се сетих, че скоро и аз правих едни барчета със сусам, тиквено, слънчогледово, ленено семе, орехи, овесени ядки, мед и кокосово масло, разтила се в тава, нарязва се на квадрати и се слагат на студено да стегнат, станаха много хубави, като сусамки, и изчезнаха много бързо, децата и те ги харесаха много.

# 164
  • Бургас/Пз
Като прочетох за сладкиша на Ани, се сетих, че скоро и аз правих едни барчета със сусам, тиквено, слънчогледово, ленено семе, орехи, овесени ядки, мед и кокосово масло, разтила се в тава, нарязва се на квадрати и се слагат на студено да стегнат, станаха много хубави, като сусамки, и изчезнаха много бързо, децата и те ги харесаха много.
Арсен, звучат страхотно, ако имаш някакви пропорции на продуктите, може ли да ми пратиш рецепта на ЛС  Praynig Hug

На мен ми се иска да направя малко изчистване на мазнини. Освен с намаляване на въглехидратите, друг начин има ли??

Общи условия

Активация на акаунт