Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 510
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Аз мога изобщо да не ям въглехидрати и пак не ми се получава чистенето на мазнини  Confused
Тази седмица не съм тренирала - в този студ придвижването ми е кошмарно, а и имах доста работа ... Ям малко, като за 0 движение, но съм се подула, задържам вода. Може да е от МЦ, който вчера приключи. От утре започвам пак редовно в залата - много ми е трудно обикновено след такива едноседмични паузи, но ще го преживея.

# 166
  • София
Относно Хром -Пиколината
Аз си взех ето този, на SOLGAR
https://apteka.framar.bg/30032389/%D1%85%D1%80%D0%BE%D0%BC-%D0%B … D0%B3%D0%B0%D1%80

Много съм доволна, желание и мисли за сладко: 0   Relaxed
Единственото, което може за някои да бъде и минус, е и липсата на апетит, като цяло..

# 167
  • Бургас/Пз
Аз мога изобщо да не ям въглехидрати и пак не ми се получава чистенето на мазнини  Confused
Ти уби всичко детско в мен  Joy и какво ще правим тогава  Mr. Green

Чудя се дали да не пробвам нещо такова https://www.fhl.bg/news/article/1142/plan-za-izgarqne-na-podkojni-maznini.html

# 168
Аз мога изобщо да не ям въглехидрати и пак не ми се получава чистенето на мазнини  Confused
Ти уби всичко детско в мен  Joy и какво ще правим тогава  Mr. Green

Чудя се дали да не пробвам нещо такова https://www.fhl.bg/news/article/1142/plan-za-izgarqne-na-podkojni-maznini.html
За съжаление освен контролирани въглехидрати пак трябва да си в калориен дефицит Simple Smile

Ани, въглехидратните ротации са много популярни и действително вършат работа, когато си ударил плато, но:
1. Програмата (която цитираш) предполага и 6 тренировки/седмично - в сми не е въпрос само на стриктна диета;
2. Типът тренировка обикновено се свързва към конкретен ден с конкретно ниво на В;
3. Трудоемко е - мери се всичко до грам и се планира и се носят кутии определено!
4. Тази конкретно статия повече ми прилича на маркетингов трик за продажба на добавки...

Хвърли един поглед и на тези линкове и ако решиш да ротираш - успех!
https://www.bb-team.org/articles/1575_otslabvane-i-vaglehidratna-rotatsiya
https://www.bb-team.org/articles/1580_oformyane-chrez-vaglehidratna-rotatsiya
https://bodyconstructor.com/new.php?id=299

PS И това също много практични съвети за В ротация  (на английски, за съжаление!)
https://www.youtube.com/watch?v=G7_YHr_js2U

Последна редакция: пт, 02 мар 2018, 23:07 от Agent Provocateur

# 169
  • Бургас/Пз
Агент, много ти благодаря за насоките, с удоволствие ще разгледам линковете.

# 170
Агент и аз ти благодаря, интересни са ми.

Вече втори-трети ден, храната ми е под контрол. Поне спрямо предишните дни и определено мися повече над баланса на продуктите. Трудно ми е, насила ям някои неща, но кой е казал, че ще бъде лесно Simple Smile
Изненанадана съм, че храната ми се вижда малко, а съм сита и доволна от живота Simple Smile
З - банан (малък, около 100 гр) и 100 мл фреш от портокал + кафе.
Обяд - 100 гр, ориз и зеленчуци (задушени в съвсем малко кокосово масло и 50 мл., кокосово мляко (ниско маслено) + 50 гр., житно месо (сайтан)
- тренировка, най сетне я изкарах до край и от раз - много ме мъчеше точно този кардио фикс.
Сз - пия смути от 6 гр., грахов протеин (малко ли е? пишеше една с.л. като я премерих толкова излезе ) 100 гр., банан и 130 гр., горски плодове.
Вечерята ще 100 гр, ориз, миди и салата.

Гривната ми показваше, че почти през цялото време бях в зона 4 на сърдечния пулс (май се води доста интензивен), изгорила съм от "активност" 471 калории, от тренировка 220, от тези 470, "Fat butrned" са 169 гр. а от активността - 52 гр.
Аз нищо не разбирам, не знам добре ли е, не е ли, ама като няма с какво да сравнявам си викам "бе добре си". хехех
До тук калориите са 690. До вечеря ще ги вдигна на 1400 сигурно.
Доволна съм.

# 171
# 172
Привет, момичета!
Ще си копирам поста от другата тема тук. МОже би някой ще се изкаже.

Храня се от месец по 4-5 пъти на ден, започвам с протеин грахов изолат до 30мин. от ставането (по Тим Ферис).
Това го броя закуска.
После снак- бадеми, ядки в несвяст (прекалявам с количествата)
Обяд- задължително месо/яйца, т.е. 30 гр протеин и зеленчук, 100гр леща или азуки боб.
Снак- червена ряпа, авокадо, или друг зеленчук (сега вече и плод, че ми писна), или ядки, или тахан Blush
Вечеря- месо- пилешки гърди/яйца, броколи. Протеин отново 30гр, събирам над 120гр протеин на ден.
Калориите варират между 1800-2200. Няка какво да се лъжем. Трудно ми е да изляза от зоната на комфорта. Опитвам се, но не става. Имам дни с по1500, но са епизодични.

Видимо се свивам, силата ми се е увеличила- тяга 60кг ( не можех да отлепя 28 януари месец) , а съм 52. Вдигнах гирите с по 2-3 кг, като изпълнението, (о чудо!) е правилно. Това е за последния месец. Добре е. Означава, че не мра от глад, след като съм по-силна.
Не мога да разбера защо санитиметъра не показва разлика, след като по дънките личи...май се меря неправилно.

Имам да свалям мазнини от краката. Мъкаа, мъка, Искам бързо, веднага ако може. Laughing
ДНес ще вкарам плодове, че не се живее. Може да ме залъжат, и да престана да се оливам с мазнините.
Май съм гладна, защото ме засища повече въглехидрат....Освен да го кача на 130....и да махна ядките и тахана....Пак ще имам мазнини от яйца и авокадо, но количествата ми са зверски от глад, не от лакомия.
Рзамишлявам на глас....
Оле, децата да водя на у-ще! После ще дописвам.
 Hug

# 173
Дези, аз съм далеч от стриктното хранене и не съм сигурна доколко съветите ми ще ти бъдат от полза, но все пак - още докато четях и преди да стигна до края, си помислих, че бих заменила първия снак от ядки с плод, дори два. Калориите ти ще паднат осезаемо и ще увеличиш малко въглехидратите.
И дали не са ти много протеините - вкарвала ли си данните в MyFitnessPal - какво съотношение ти дава?
И май голяма част от мазнините идват от ядки? Не знам колко авокадо добавяш... Аз бих спряла за известен период ядките изцяло, бих увеличила мазнините от други източници - евентуално авокадо, мазна риба, ако обичаш, със сигурност бих добавила плод или два...

Много ти е стриктен режимът, много... Честно, аз не знам как бих издържала. Вкусно ли ти е? Чувстваш ли се удовлетворена? Не говоря за цели, а за пътя, по който си поела, за да стигнеш до тях. Защото понякога човек има нужда да открие вътрешния си баланс, да спре да търси, да се стреми непрекъснато към нещо повече, да приеме положението такова, каквото е в момента, да отпусне малко тая душа... Това последното много глупаво прозвуча, но такова вътрешно усещане имам. Ти си изключително дисциплинирана и целенасочена, ще се получи - просто си дай малко време и много спокойствие Hug

# 174
Тони, напълни ми душата!

# 175
  • София
Дези, тренировките с много големи тежести (спрямо възможностите ни), не водят до отслабване. Хабят много енергия обаче - затова си гладна и ядеш. Ако не ядеш, няма да можеш правиш тягата с 60, убедена съм. Виж щангистките - слаби ли са? Виж им краката, а много тренират... Не знам какво да те посъветвам, и на мен не ми се получава баланса... http://btvnovinite.bg/video/videos/tazi-sutrin/milka-maneva-ocha … ite-v-london.html

# 176
Дези, може би повишаваш мускулната маса за сметка на мазнините, и ако вторите са малко няма да има промяна на сантиметри, само на килограми. Поздравления!

Аз днес си хапнах салата от черен боб с печени чушки и задушен праз лук + извара Пилос и малко сирене за вечеря. Чудно се получи.

# 177
Дези, тренировките с много големи тежести (спрямо възможностите ни), не водят до отслабване. Хабят много енергия обаче - затова си гладна и ядеш. Ако не ядеш, няма да можеш правиш тягата с 60, убедена съм. Виж щангистките - слаби ли са? Виж им краката, а много тренират... Не знам какво да те посъветвам, и на мен не ми се получава баланса... http://btvnovinite.bg/video/videos/tazi-sutrin/milka-maneva-ocha … ite-v-london.html

Eee това категорично не е така ,грешно е на всички нива,но не  ми се пише да се обосновавам,пък и момичетата знаят много добре  как не се отслабва от тежестите.
Дези,ти постигна много ,изглеждаш супер,!От това храната ,която  декларираш Grinning  може.би ядките за мен лично са  много и спорта -не се ли претоварваш ? и тялото ти да влиза в режим на презапасяване?

# 178
Много благодаря за включванията! Hug

Божее, какъв ферман! Ще ме прощавате. Hug Hug

Тони, много си права. Накъде съм хукнала? Може би защото съм на ръка разстояние от форма, която никога не съм и сънувала. Честно, гледам се, и не мога да повярвам, че това съм аз. И ми остава само мааалко от краката и готово. Защото съм дребосъчка, и не искам да съм трътлеста. А на моят ръст е толкова лесно да си трътлест, да му се невидяло. Laughing

Ще махна ядките веднага.  Peace
Много ми е вкусно, да си призная. Вечеря боб адзуки с настъргана червена ряпа. Heart Eyes И 3 яйца.

На 7.04. ми е половин маратона, искам да съм по-бърза, и да си подобря времето от последния. Ей такива гъдели ме занимават. Не че ще стане кой знае какво ако съм по-бавна....Даже ще ме хвалят, че съм тичала...какво да го правиш...хоби. Grinning

А май месец ще тичам първи цял маратон- юхуу! Имам чувството, че на Марс ще ходя. Протеинът ми затова е толкова, за да не губя мускулна маса. Дано инструктора ми го е определил добре. Да не ме било страх и до 150гр да е. Дано е прав.
(Куриоз: днес ми донесе грамадно парче торта на работа, с думите да съм се спряла, че съм много кльощава....)АМа на мен не ми стига! Той е перфектен, защо и аз да не бъда. (Тропащ с крак емотикон). Той не е различен биологичен вид. Crossing Arms

The Baroness, аз не вдигам толкова тежко, 60те кг бяха само за тест дали мога. За да постигна резултати в д-то усещам натоварването с доста по-малко и ми стига. Но си поръчах гири 8ци и вече пътуват. Heart Eyes

След като си пуснах постовете сутринта, свързах две и две...и седнах направо. И се чудя как не съм се сетила по-рано.
В петък ми се случи нещо странно. Страшно ми се дояде маков сладкиш, като обезумяла бременна бях. Отидох до веган ресторанта, но им се беше свършил. Изпаднах в дива абстиненция и си го опекох сама в къщи от бадемово брашно и бадемово мляко. И си го изядох сама.
Вчера си разбърках млян мак с бадемово мляко...беше гадно, но ми трябваше.....
Аз налитам на ядки, тахани, стафиди, червена ряпа, мак...желязо ми липсва. Затова съм все гладна и уморена, и ми се чупят ноктите.
Купих си желязо таблетки, но ще ида вече на лекар, да чуя официално, че това моето е явно цьолиякия, която върви ръка в ръка с дефицит на желязо. Червата ми още не са съвсем във ред. Преди 6 месеца ми се отключиха алергиите ( в пълния си блясък, който вече беше невъзможен за пренебрегване), но нищо не е потвърдено официално. То пък и тапията какво ли ще докаже....А месеци и години са ми съсипвали организма.

Май не е било лакомия моето. Организмът ми е крещял от известно време, дано го чух правилно.
Включвам плодове от днес- вече ядох 2 банана и мандаринка, дано минат бесовете за горепосочените храни.
Заспивам права. Такава съм от тийн. Вечно уморена до припадък. Желязо в долна граница, почти анемична, но нали ми е норма на мен, никой не обърна внимание.

Днес почивка. Никаква тренировка, даже йога не.

Последна редакция: пн, 05 мар 2018, 20:17 от Deziderata

# 179
Хубаво си се сетила,наистина,виж си желязото и си почини !

Аз два дена не съм тренирала и официално спирам шоколада-вчера яйца ,риба и домашна  картофена и руска салата   с домашна майонеза,днес яйца за закуска и зелен боб с бекон и печени свински гърди.За  мен мазнините  са от жизнена необходимост ,иначе нямам засищане и сили ,направо спирам да функционирам ,а мина ли  само на въглехидрати  веднага качвам,изпробвано е ,но  много ниски В. също не ми а ОК . Не си меря храната ,не мога да си представя да си премеря порцийка,да не се нахраня и да седя гладна -абсурд!

Общи условия

Активация на акаунт