Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 479
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Дояде ми се ципура:blush:
Духче, мусака също бих яла, ако съм гладна. Просто няма как със закуска тип овесени ядки с нещо да се задоволя в такива дни.

# 91
Дояде ми се ципура:blush:
Духче, мусака също бих яла, ако съм гладна. Просто няма как със закуска тип овесени ядки с нещо да се задоволя в такива дни.
И аз така, нямам скруполи никакви, даже протеин+мазнина най добре  ми се отразява за закуска. За днес, след тренировка за крака в два, спагети с риба и морски дарове на шеф милото и черен шоколад, за вечеря нещо бързо и отново въглехидратно.

# 92

Дези, как ти се струва книгата? Ти не беше в България нали? За мен рецептите са малко екстравагантни за българския пазар, но другото е много интересно и вълнуващо Wink

Много ми хареса книгата, веднага я почнах отначало отново, след като я заърших. И на Крис Макдугъл "Родени да тичат" много харесвам, то кой ли не ги харесва. Grinning

Страхотни са им варивата на американците, маслени, вкусни, топят се на небцето. Блазе им. И тук вече (Чехия) има по-голям избор, но това е през последните няколко години.
Преди 18-19 години не се ядяха туземните варива- твърди, зърнести като консистенция, въобще не ставаха за консумация и отвикнах.

ДНес закусих протеин, раздвижих се  с Шон Т25 любимата тренировка от Гама.
Обяд омлет 3 яйца със спанак, 100гр леща
Сл. закуска ядки 100гр
вечеря 200гр пил. гърди на тиган и мини морковчета
СЪбрах всичко за 1586кал, да не повярва човек.
Като разкарам вечерята ще направя крака и корем- 60мин. общо

Нооо..кантарът днес рече +3кг. Гледам си контролните снимки от вчера- видимо подобрение. Гледам се в огледалото- най-проблемната ми област- коленете, не са изглеждали така от години!
Сантиметрите не са мръднали. Вода е, от въглехидратната вълна.

Змия, жалко, че не те видях.

# 93
  • София
Аз се показах в другата тема.
Ако искаш, ще ти пратя линк на ЛС, защото не искам да си развявам повече името из форума.

# 94
Аз и там не го видях, не ми се отваряше, пишеше грешка. Да, ще се радвам на лични. Сигурно си много мотивираща.

# 95
zapiswam se за да ви следя. Надявам се и да се включа с нещо трансформиращо. Ето малко и за мен. Възстановявам се след раждане. По време на бременността нищо особено не качих, но след раждането си похапвах, а и не спортувах мн мн, и така и си седя на 3-4 кг над тези, които забременях. Имам и целулит. Започнах да спортувам с треньор два пъти седмично, и имам някакъв прогрес. Основните ми проблеми са първо, че тялото ми е свикнало на много спорт, а аз не му го давам, защото напоследък съм супер заета. И второ от стрес  си похапвам много  много зле. Храненето ми е най-голямото гайле на мен и от там нямам сериозни резултати. Особено се проявява, когаот имам стрес, както е в момента. Ям за да се успокоявам....
Та мисля, че като за начало ще започна с изграждане на режим на хранене, а спортът ще го подвключвам както мога.

# 96
Дези, ако прочетеш Зоната и се вдъхновиш ти предлагам да прочетеш следващите най-важни за мен шедьоври на Сиърс
Токсичните мазнини http://www.vzonata.com/books/Toxic-Fat-BG.pdf
Противовъзпалителната зона http://www.vzonata.com/books/The-anti-inflammation-zone.pdf

Ани, въглехидрати са и салатите зеленолистните, бобовите, картофите, ориза, тестата и зърнените, плодовете, морковите и всичко, което расте на корен най-общо казано. Но имат различен гликемичен товар и от там и количествата, които приемаме действат по различен начин. Много сте прави и за фибрите във въглехидратите, които възпрепятсват навлизането на захарите бързо в кръвта. Протеините най-общо казано растат на кокал, както и млечните, които имат и лактоза и за това не са толкова препоръчителни. Simple Smile
Но аз си карам предимно на обезмаслени млечни протеини, яйчени белтъци и риба.

Мазнините не влияат на инсулина, но са малък обем с много калории, но без полезни мазнини не може.

днес закуска -  1 грейпфрут, 24 гр. суроватъчен протеин, 2 ч.л. захтин
обяд - 42 гр. овес на зърна, 150 гр. извара + 1 ч.л. зехтин
закуска - 3 пръчки селъри + 30 гр. риба + 3 бадема
вечеря - 1 морков, 2 пръчки селъри, 240 гр. домати + 4 белтъка + 50 гр. извара Пилос + 2 ч.л. зехтин
закуска - 40 гр. нахут + 60 гр. скир + 3 бадема

Не ям повече от един плод на ден, за да огранича до минимум захарите, дори се препоръчват берита, но не ми се иска да са несезонни, замразени от мен нямам. Цяло яйце също ям само едно на седмица, заради арахидоновата киселина в желтъка. От житните ям само овес на зърна 3 пъти седмично, само той е позволен заради рядко срещаната незаменимата мастна киселина ГЛА /гама линоленова киселина/

andstillirise, същото се получи и при мен. И сега се боря с последствията. Успех!

Последна редакция: сб, 24 фев 2018, 20:13 от mama_na_nana

# 97
Добър вечер, започнах нова тренировъчна програма и тази сутрин се събудих с мускулна треска и много много гладна. Менюто:
Закуска- 2 филии Вита, едната с риба тон и авокадо отгоре, другата с масло, чай с мед
малка закуска - банан
Обяд - боб, кюфтета, салата маруля и краставици
малка закуска - от моя здравословен десерт
Вечеря - гъбена супа, омлет с гъби, половин домат
Докато си разглеждах из пинтерест попаднах на един сайт с рецепти с изчислени калории и нутриенти, има рецепти за кето, палео, нисковъглехидратно, вегетарианско, безмлечно, безглутеново и какво ли още не хранене. Аз си харесах доста рецепти. 
https://www.mypcoskitchen.com/

# 98
Аз ще си напиша менюто за днес, но няма да броя това, което ядох посред нощ, защото даже не си го и спомням в детайл. Бебето заспа в 6 вчера и се събуди към 3 с желание за ядене и игра. Та тогава си направих и аз едно ядене, но не помня много ясно какво ядох.

засега имам 2 протеинови шейка и една купичка боб, диетична кола, 3 кафета.

Опитвам се да постя, по религиозни причини, но никак не ми харесва постенето и според мен апетитът ми се увеличава заради липсата на протеин. Засега цел за утре: да ям три пъти на ден, нормални количества без да преяждам, да не ям хляб. Ще се опитам още малко да попостя, но ако продължавам да се тъпча, ще спра. За днес цел: да направя една кратка тренировка преди лягане.

# 99
  • Бургас/Пз
Горе долу удържах положението днес.
След домашните курабийки за закуска в 10ч, после ме боля корема, имах отвратителни киселини и обядвах чак в 15ч. Като през това време изпих 1.5л вода. Късният обяд беше печено пилешко бутче, задушени моркови и гъби и салата домати и краставици. Вечерята също закъсня - рядко ми се случва да е след 20ч - хапнах печени червени чушки + сирене+ кашкавал и няколко маслини.
Единственото сладко,което съм си позволила беше 3 сушени сливи и 2 смокини.
Утре ми е ден за мерене,ще видя на къде вървят нещата. Обикновено събота и неделя не са добре Sad

За закуска за утре си направих нахутено брауни с малини и нямам търпение да го опитам  Mr. Green

# 100
Много ми е интересна тази тема. Вече се затрупах и с книги, които смятам да прочета, защото мисля, че ще са ми полезни. Много ви благодаря за всичко, което пишете.

# 101
  • 1st floor
Мисълта ми е, че едва ли ще постигнеш чутовна издръжливост в планински преходи с нискокалорийна високобелтъчна (като пример само)...

Един сникърс оправя нещата! hahaha Когато правя по-сложен преход с повече изкачване, не тръгвам без 2-3 бройки в раницата! Naughty Брала съм ядове с падане на кръвното или кръвната захар и едва се свлякох до долу. Както и предпочитам да се наслаждавам на прехода, вместо да ми чернее пред очите. Качвала съм се и само с банани, когато не ядях захар, ама не си е работа за по-големи денивелации. Laughing

И аз изобщо не страдам от скруполи и мога да ям всичко за закуска като Аманда. Ако има нещо останало от вечеря и ми се прияде, хич не ме интересува колко е часа.  Laughing

Това с носенето на манджа, като си на гости, ми хареса. Но тук в БГ сигурно ще припаднат домакините.  Mr. Green Или поне тези, които познавам. Допустимо е само някакъв десерт или алкохол. Laughing

# 102
andstillirise, сигурна съм, че бързо ще влезеш във форма. Аз бях по същия начин, не след бременността, но миналата година. Под огромен стрес и качих безумно много кг за месец само.

Вчера:

закуска : щука на тиган, чери домати, пълнозърнест хляб с веган пастет, кисели краставички и прясно мляко
след тренировка: отново щука, домати, краставици, пълнозърнест хляб, извара, мед и ябълка
закуска: палачинки с банан и яйце + крема сирене, прясно мляко
обяд: домати със сирене
вечеря: салата с риба тон - риба тон, крема сирене, кисели краставички  и царевица.

ВМП - 26/39/35  1153кал.

# 103
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
ммм, къде се продава щука?
Аз до сега не съм опитвала .

# 104
Роузи, не знам доколко ще ти е полезно, но я купуваме от пазара на Краснодар в Бургас. Grinning. ММ много я харесва и затова напоследък доста често присъства в менюто ни.

Да допълня...щуката е речна риба, така че съм сигурна, че може да се намери и по вашите ширини. Не знам дори в метро дали не продават. Simple Smile

Последна редакция: нд, 25 фев 2018, 10:03 от besyto

Общи условия

Активация на акаунт