Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки

• 76 516
  • 742
  •   2
Отговори
# 180
Ноу Фрейм, аз меря фанатично, но това не ми пречи да си сипя още. Затова не си пиша грамажите. Blush
Адзукито ми беше 150гр, червената ряпа 200гр, яйцата 3.
Ям тройно на някои от вас.

Но калориите за деня са 1429. Чудо на чудесата! Да видим утре.

Mamа_na_nana, дано да е рекомпозиция това. Тим Ферис го пише в книгата, но за 4 седмици очаквах по-драматична промяна.

# 181
Дези, имам приятел с доста тежка форма на цьоликалия- той дори всякакви зеленчуци /от типа на бял лук дори/ избягва, даже ако лукът се  едокоснал до пържолата му- предлага я на друг и си взима друга, неосквернена.   Laughing Милия- основно на месо живее. Но и той маратонец- тича, обикаля де що има маратони по света и се раздава качествено.

# 182
Аз не се чувствам компетентна да коментирам на Дези поста - просто нямам знанията за това.

Днес ден първи от последна седмица на 21 дей фикс, започна се с двойните тренировки, стават ми по-лесни.
Храната, като качество не ме кефи, имаше повече хляб от колкото ми се искаше, но нямах време да готвя. Цял ден ям големи салати от зеленолистни и моркови, с боб от консерва, сайтан (за обяд), завити в арменски хляб (без мая и квас, тънък и малко като грамаж).
Калории 1300 (мисля, че нищо не съм пропуснала да запиша)
Протеини 49 грама
Въглехидрати 143 гр.
Мазнини 32  грама
Протеините пак са ми малко, нали?
Иначе аз всъщност не зная какви трябва да са показателите на П,В,М.

# 183
  • Бургас/Пз
Привет и от мен Simple Smile
Това са първите почивни дни, в които успях да овладея храненето, което обикновено винаги изтървам. Още повече, че съм и в цикъл, когато трудно се владея. Чак се чудя на себе си, но децата са тръшнати болни и хич не ми е до ядене. Хапвам умерено въглехидрати, наблягам на протеините и се чувствам добре. То можело да се живее и без бяла захар и бяло брашно и пак е добре човек   Mr. Green
Обаче с чистеното на мазнините не съм го измислила още. Прочетох всички неща,които Дези ми беше постнала,също и други покрай тях - обаче  не е за мен тази работа - не мога да отделям толкова време и енергия в ежедневието си да меря,да смятам, да мисля какво как и кога. А и толкова месо и яйца няма да мога да ям повече от една седмица.  Та засега ще я мисля,ще изкарам Великден пък после ще видим Simple Smile

# 184
ТиЛи, надявам се моето да просто форма на алергия, но да не е цьолиакия. И в лука ли има глутен...защо така...

АНи_д, на мен не ми отнема време меренето и писането. Сега ще ги вкарам нещата във фитнеспала, утре само ще премеря ориза и пилето преди да ги сложа в кутиите и готово. Ще нося 2 банана, 2 мандарини, соев йогурт и пилешко къри (150гр месо) с ориз (150гр). (Това беше днешната вечеря на децата.) От работа направо набирам децата и отиваме на бокс вкупом от 5. Аз 90мин, те 60. Ще се приберем след 7. Вечеря, къпане и по леглата.

Ще вечерям адзуки с червена ряпа като днес. Боксьорите ще ги мисля утре. Че те бобови не ядат. Tired

# 185
  • Бургас/Пз
АНи_д, на мен не ми отнема време меренето и писането. Сега ще ги вкарам нещата във фитнеспала, утре само ще премеря ориза и пилето преди да ги сложа в кутиите и готово. Ще нося 2 банана, 2 мандарини, соев йогурт и пилешко къри (150гр месо) с ориз (150гр). (Това беше днешната вечеря на децата.) От работа направо набирам децата и отиваме на бокс вкупом от 5. Аз 90мин, те 60. Ще се приберем след 7. Вечеря, къпане и по леглата.

Ще вечерям адзуки с червена ряпа като днес. Боксьорите ще ги мисля утре. Че те бобови не ядат. Tired
Добре де, а тоя ориз и пиле,кога си ги притотвила. Аз никога нямам готово ядене за другия ден на обяд и никога не знам какво ще ям. И трите ми деца са капризни в храната и първо гледам тяхното хранене да е осигурено. Не мога да ги държа на ориз и пиле, а тяхните манджи аз не ги ям. Единствено вечер понякога ни се засичат храните,когато петимата ядем яйца или скара. При нас вечерята е винаги семейна, няма никакъв начин всеки да си яде когато си иска, освен ако някой е в командировка. Когато пека пължоли вечер -всичко се изяжда и няма вариант да си оставя и за другия ден. Всички сме си ящни - 1200г месо изяждаме на вечеря Simple Smile Вярно, че като се изпече намалява теглото, ама все пак си е количество  Mr. Green
Явно трябва да почна да планирам нещата. Може би ,ако ги имам нещата готови в хладилника,ще ми е по-лесно с взимането на храна. Макар че на обяд не бих се лишила от хапването с приятелки в обедната почивка и да стоя и да ям ориз и филе в стаята  Joy hahaha Не мога да ям само за да се наям, обичам да ми е кеф на душата, пък какво ще ям го мисля на момента.

# 186
Ани_д, в 19:30 (20:30БГ време) го наготвих, вече бях вечеряла моето, а и децата бяха яли нещо с баща си вече. След бокс са гладни, няма защо да ме чакат да се върна от работа. Не очаквах да огладнеят за готвено, ама на. Дърпаха ме за любимото пилешко къри, мрат за него, а то е бързо. Най-големият естествено, и той намаза. Всички доволни, а аз се озовах с обяд за утре, което не ми се случва често. По-скоро е изключение от правилото. Обикновено си нося яйца, соев йогурт, нещо удобно за носене.

Рецепта:
2 глави лук нарязани, 3 пилешки гърди на кубчета задушаваш в уок с лъжица кокосово масло, 3 с.л. къри, 1 ч.л. канела. Прибавя се консерва (и половина) кокосово мляко, и докато къкри (20мин?) слагам ориза (тайски жасминов) в оризоварката. Аз го харесвам и с кешу и стафиди, но ги сервирам отделно.

Пазарувам стратегически на дребно от удобни места. Утре ще взема говеждо мляно за чили (със сладки картофи е невероятно, но хлапетата с ориз го ядат) в сряда, и за кюфтета в четвъртък. Месарницата е до боксьорския клуб. Голям стратег съм. Laughing

Няма как да им угаждам всеки път, и те ядат различно от мен и е трудно. Традиционната чешка кухня я ядат на стол. Добре че обичат риби всякакви и броколи, карфиол, и моркови, че със зеленчуците е мъкааа.

# 187
  • Бургас/Пз
Дези, много благодаря за споделеното. Рецептата звучи страхотно. Трябва предварителна подготовка за продуктите, защото не във всеки магазин ги имат, но задължително ще купя и ще я пробвам, много ми хареса като идея и съм сигурна, че ще е вкусно. Аз и мъжът ми със сигурност ще го хапнем с удоволствие, но децата хич няма да го харесат. На мен те са ми основния проблем. Каката вече е голяма и не я мисля, като цяло тя се опитва да спазва моя режим, обаче момчетата на 9г и 6г са големи капризи.

Инсталирах си приложение за калориите, ще видим колко ще го водя и попълвам.
По неговите изчисления, при моята активна дейност, кг-ми и ръст са ми нужни 1579 калории, от които 160 въглехидрати, 80 протеини и 50 мазнини, ама много ми се виждат тези въглехидрати не мислите ли  newsm78 newsm78

Днес хапнах за закуска домашни 6 бр.сладки с овесени ядки, без бяла захар и бяло брашно, но пък са с масло и  със сушени плодове и 350г. биволско домашно кисело мляко. То уж всичко чисто и здравословно, обаче пък солидно хапване си стана, само до тук калориите са ми около 700  Shocked

# 188
Анди, хахах да, за съжаление, дори здравословните и хубави неща, понякога са пълни с калории.
Направих тренировка за горна част на гладно, сега пия смути за закуска с грахов протеин.
Още не зная колко протеин да слагам, сложих 17 гр., ама май трябва по-добре да се информирам за дозата.

# 189
Малко извън темата.но като стана въпрос за време и приготвяне на храна,някой от вас ползвали мултикукър херметик да ми препоръча марка,засилила съм се да си купя за новата къща,то не е точно за мен а за мама,която живее отдолу,но така или иначе всички ще го ползваме.Значи тази жена за едно готвене отделя часове висене и кибик зад плота Cold Sweat лошо ми става .За миналата коледа и подарих слоу-кукър с идеята да мята всичко в него и да не се занимава с предварителни туткави дейности, е познайте дали го ползва,все не може да се организира ,все нямала време и продукти.....Сега с кукъра надявам се да си спести висенето,приятеля ми  и децата много обичат тя да готви,пък мен това ме устройва напълно ,така,че постоянно инвестирам в разни нови джаджи за нейната кухня хахха Innocent

# 190
Малко извън темата.но като стана въпрос за време и приготвяне на храна,някой от вас ползвали мултикукър херметик да ми препоръча марка.

Инстант пот. Една от най-смислените ми покупки за дома въобще.
Препоръчвам с две ръце.

Нямам в момента никакво време, но за да не съм съвсем извън темата, набързо да напиша обяда, който си приготвих за работа - авокадо, моцарела, пилешко филе, краставица.
Съотношението ВМБ е 13 % - 49 % - 38 %

# 191
Малко извън темата.но като стана въпрос за време и приготвяне на храна,някой от вас ползвали мултикукър херметик да ми препоръча марка.

Инстант пот. Една от най-смислените ми покупки за дома въобще.
Препоръчвам с две ръце.

Подкрепям! Аз отедлно си имам и мултитукър, и слоукукър, като всеки сам по себе си е незаменим за различни начини на готвене и ястия. Но ако трябва да избирам само един от трите- безусловно ще е ИП.

Аз също мисля, че намерих своя начин на хранене. Сутрин задължително закусвам; следтренировъчно- въглехидратно- протеинов шейк /с плод и овесени ядки, примерно/; обяд- протеин с бавен въглехидрат, снак- плод или ядки; вечеря- протеин и мазнини. Много вода. Като цяло се старая В да са под 100 гр за деня, но и да са малко повече- не ми е драма.

# 192
Instant Pot! Имаме го от няколко години, ММ го обича повече от мен! Когато първият се развали след 2+ год употреба имаше имахме мелтдаун от мъж на години Wink

Духче, дозата протеин си е доза протеин и на пазара има всякакви, но в крайна сметка всичко зависи от това какви калории средни за деня искаш да поддържаш, в какво съотношение да са ти макронутриентите и какво друго си планирала за ядене (и това друго колко протеин има). Стандартна доза протеин на прах може да е между 15 до 30 гр/доза.

Сега да кажем, че искаш да на 1600 кал./днес. Понеже постиш  и имаш едно наум, че имаш естествено повече въглехидрат си решила, че съотношението на макротата го искаш 50:30:20 (В:Б:М), което е много здравословно и ти дава енергия и за тренировки всякакви.
Следователно 30% от 1600 кал са 480 кал от белтъчини.
1 гр белтък = 4 кал
Ерго за деня ти трябва да набереш 120 гр протеин от различни източници.

За закуска си планирала А+Б - вкарчваш ги в пейпал и като продукти и като грамажи и виждаш колко грама от тях са от протеин...
За обяд си планирала Б+Ц.. за вечеря....

След като си си въвела всичкото ядене за деня (защото се предполага, че когато искаш да сваляш си на режим и имаш поне смътна идея какво и кога ще ядеш) виждаш, че от планираната храна за деня събираш да речем (само за пример) 60 гр. протеин.
Следователно имаш нужда да добавиш 60 гр от протеин на прах
При 15 гр/порция ти трябват 4 порции....
Ако го приемаш преди след тренировка - 2 мерителни (порции) пред и 2 след.... ако го приемаш по друга схема - решаваш как.
Стана ли ясна моята "супер стройна" логика и математика Wink

# 193
Да, Агент, схванах идеята ти. Благодаря!
Аз мислех, че трябва по 1 гр протеин на килограм тегло, което за мен е 69 гр. протеин.
Би трябвало да седна да разуча по-добре съотношението на макронутриентите и да се науча, как да ги изчислявам спрямо храната си. За сега ми е малко трудно да го осмисля. Т.е да превъплатя процентите и цифричките, в храна в чиния.

# 194
  • Бургас/Пз
Агент, много ти благодаря, много неща успях да си изясня с тези сметки. Явно приложението, което съм си изтеглила, смята по съвесм различен начин, защото на прибризително същите калории ми дава съвем друг грамаж на белтъчините  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт