Истанбул [тема 43]

• 92 744
  • 752
  •   1
Отговори
# 60
Някой да е намирал регулярно достъпни самолтни билети от София за Истанбул в последно време? В някоя от предните теми четох за едни безумно ниски цени на билети, но тази цена беше благодарение на някаква грешка на сайта не edrems ако не бъркам. Много ми се ходи за бързо (2,3 дни), но пътуването с кола отнема доста време Sad
Ако има евтини билети мисля че всеки уикенд ще съм на Босфора Grinning
За голямо съжаление - няма в момента такива билети! И по принцип е рядкост да намериш...
Ако имаше ... и аз щях да съм в Истанбул всеки уикенд.  Laughing
Бях длъжна да попитам, надеждата умира последна Grinning

# 61
Някой да е намирал регулярно достъпни самолтни билети от София за Истанбул в последно време? В някоя от предните теми четох за едни безумно ниски цени на билети, но тази цена беше благодарение на някаква грешка на сайта не edrems ако не бъркам. Много ми се ходи за бързо (2,3 дни), но пътуването с кола отнема доста време Sad
За голямо съжаление - няма в момента такива билети! И по принцип е рядкост да намериш...
Ако има и следващ път с промоции за Истанбул, ще пиша и тук. Simple Smile

# 62
Ако има и следващ път с промоции за Истанбул, ще пиша и тук. Simple Smile
Ще живея за момента да видя Вашия коментар Simple Smile

# 63
Хайде и аз в новата тема с план-посещение за Великден 6-8 април с колата, децата, родителите ми... Стига времето да е хубаво и да сме здрави, разбира се - там сме. Букнах апартамент с безплатна анулация в Ортакьой - любимо и стратегическо място за Емиргян и далеч от лудницата на Стария град. Заради децата ми се искаше нещо по-спокойно. Сега ще скалъпя някаква програма.
Килимът от лалета тази година кога ще е, знаете ли? Мими, ти ходи миналата година, по кое време беше?

# 64
...
Килимът от лалета тази година кога ще е, знаете ли? Мими, ти ходи миналата година, по кое време беше?
Честито!  Hug
Миналата година го редиха след като се върнах.
Точната дата не я помня, но ми се видя късно. След средата на месеца е било.

# 65
  • България, София
Николче, благодаря за новата тема Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus

Вече сме на пета страница Simple Smile Браво!
Да се напълни с вълнуващи разкази, цветни снимки и хубави емоции Simple Smile

# 66
Понеже съм на диета Simple Smile

# 67
  • В центъра на моретата
beljata, благодаря! В парка Гюлхане ходихме, но през лятото и беше с рози.  И на мен ми се вижда дълъг пътя до Емирган и може би ще го пропуснем, а ще се насладим на по-близкия.

# 68
  • Варна
Миналата година на 18.04. Мимии е писала, че редят килима. През 2016-та, обаче, го започнаха на 8.04. Каква е причината за тази разлика от 10 дни, нямам идея, но със сигурност не е свързана с развитието на лалетата по парковете, тъй като миналата година те не цъфнаха по-късно от по-миналата. Докато не излезе официалната програма, няма как да знаем как са наредили събитията. Аз все пак бих предпочела да видя паркове с лалета, отколкото килима.

zaek, убедена съм, че ще изберете най-доброто.

# 69
  • гр. София
Миналата година на 18.04. Мимии е писала, че редят килима. През 2016-та, обаче, го започнаха на 8.04. Каква е причината за тази разлика от 10 дни, нямам идея, но със сигурност не е свързана с развитието на лалетата по парковете, тъй като миналата година те не цъфнаха по-късно от по-миналата. Докато не излезе официалната програма, няма как да знаем как са наредили събитията. Аз все пак бих предпочела да видя паркове с лалета, отколкото килима.

Може причината да е в прогнозата за времето. Аз за друго не се сещам. В такъв случай ние явно ще пропуснем лалетата Unamused тъй като ще сме там от 5-9.04.  А уж затова решихме да ходим. ....

# 70

Може причината да е в прогнозата за времето. Аз за друго не се сещам. В такъв случай ние явно ще пропуснем лалетата Unamused тъй като ще сме там от 5-9.04.  А уж затова решихме да ходим. ....

Сериозно ли?! Anguished  Ние също ще сме по това време и се надявам да са в пълния си разцвет.

# 71
Върти ми се в главата някаква политическа причина. Дали не са били избори?

# 72
  • Варна
Чакай, Leila, не си ме разбрала. Лалета в началото на април обикновено има. Ще се повторя (сефте!), но ги предпочитам именно когато са на пъпка и цъфнали, отколкото цъфнали и прецъфтели. Тъй като сортовете са различни, винаги има разминаване във фазата на цъфтеж, но през последните години именно в първата половина на април са такива, каквито ги предпочитам. След средата вече са на другото положение. Били сме на 19.-21., били сме и от 4. до 10.04. Е, в пъти по-очарована бях втория път.
Тъй че, спокойно, лалета ще има. В парковете. Виж, кога ще решат да редят килима, е един друг въпрос.. Тъй като той се прави от лалета, отгледани в щайги (може би в транспортни саксийки и в щайги, но все пак шарките на килима се редят именно на щайги), за тях могат да бъдат регулирани условията така, че да са готови в определени дни. Предполагам, че ги манипулират според плановете на Общината за официалната програма на Фестивала. На килим не разчитайте, но лалета ще видите, живот и здраве.

П.П. И на мен ми се върти, че ги "въртят" според желанията на някои политически лица... Нямам идея тази година имат ли нещо, но някак не очаквам да е за Великден откриването на килима. Все си мисля, че ще е следващата седмица. Но не е страшно. В парковете са далеч по-красиви.

zaek, в никакъв случай не съм искала да те разубедя за ходенето до Емиргян. Просто трябва да се заредите с търпение или да поровиш за вариантите за пътуване до там не по крайбрежния. Единият беше от Сапфир да се вземе автобус до парка - нещо, което преди правехме в обратната посока и което ще спести време, със сигурност.

# 73
  • Част от тайното общество на К.О.Т.К.И.-те
Фестивала има сайт, който обаче е супер бъгав и недоразвит:

https://istanbulunlalesi.ibb.istanbul/

# 74
Доколкото разбирам от този сайт килимът е предвиден от 21 до 30 април.

Общи условия

Активация на акаунт