Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 217
  • 803
  •   1
Отговори
# 510
Боже за зелето не знаех, а аз го обожавам.

# 511
И орехи ям и зеле.  Laughing

# 512
Зелето защо не е ОК?
Аз нямам Хашимото, ама да знам. Simple Smile

# 513
За зелето и аз се чудя.
Ама си ям чат пат.
Някой писаха, че и зелени салати не трябвало.
Обожавам ги. Не се отказвам от тях за нищо на света.
Орехи също хапвам. От тях всеки ден в закуската по мъничко. Сигурно защото имат йод. Но тук има противоречива информация. Доколкото знам йод не е необходим за хора с хиперфункция. newsm78

# 514
Момичета,да попитам как се справяте ако зверски ви се дояде сладичко.Имам моменти в който ме избива на лудост за шоколад или пастичка.

# 515
  • София
Зелето защо не е ОК?
Аз нямам Хашимото, ама да знам. Simple Smile

https://draxe.com/hypothyroidism-diet-natural-treatment/

# 516
Момичета,да попитам как се справяте ако зверски ви се дояде сладичко.Имам моменти в който ме избива на лудост за шоколад или пастичка.

Отскоро ли си с ИР? Ако е така и си спряла сладкото е нормално да имаш.
На мен зор ми беше първия месец. После явно инсулина е спаднал и желанието за сладко намаля.
Аз обаче не съм като много други в тази тема. Някои са много стриктни и не пипват сладко. Ама аз си позволявам. Примерно на работата ще черпи някой 1-2 пъти в месеца и ще си взема бонбонче.
По време на цикъл си позволявам парче торта. Най-любимото ми сладко е тортата и течния шоколад. Какви количества омитах преди не е за разправяне. Сега се контролирам и то много добре. Все още не мога да повярвам, че постигнах такъв контрол над сладкото. Нито пък близките ми. Защото ме знаят, че от малка като видя сладко го омитам.
Разбира се случва се и да не съм в цикъл пак да хапна нещичко. Но е малко.
Имам натурален шоколад в шкафа с високо съдържание на какао. И не е много сладък. Хапвам си чат пат някое блокче. Един шоколад ми седи в шкафа сигурно почти 2 месеца.
Сега на Великден ще си хапна козунак и не ми дреме. Но няма да прекалявам. Миналия Великден се освиних и качих 2 кила. Трудно ги смъкнах.
Преди месец и половина откриха нов магазин за сладки и не можах да не дегустирам. От всичко, което ми привлече внимание си взех по 1-2. Естествено не ги изядох накуп. ПРосто в период на една седмица.
Интересното е, че не напълнях.
Понякога си взимам и трюфели. Умирам за тях. Страхотни са. Миналат зима опуках повечко, което ми помогна да се успокоя. Сега са ми вкусни, но една кутия я изяждам за месец и нещо. Тя 150 грама. Реално през два дни ще хапна трюфелче. Лятото не взимам, защото е топло и се топят. А и тогава съм на диня.

# 517
Не знам дали знаеш ,но динята /и бирата/ имат по-висок гликемичен индекс от захарта.Т.е захарта от нея навлиза по-бързо и от обикновената захар в кръвта.Освен това,едва ли изяждаш една хапка от нея.Да се яде торта,кекс също е много коварно,защото парчето е по 200 гр.Не е като са си отчупиш малко шоколад.

# 518
Не знам дали знаеш ,но динята /и бирата/ имат по-висок гликемичен индекс от захарта.Т.е захарта от нея навлиза по-бързо и от обикновената захар в кръвта.Освен това,едва ли изяждаш една хапка от нея.Да се яде торта,кекс също е много коварно,защото парчето е по 200 гр.Не е като са си отчупиш малко шоколад.
Ох, пак ли глупавия спор за плодовете. Голяма разлика има между плодова захар и бялата захар. Научете ги тия неща. На мен ми омръзна да се обяснявам. Не съм от вчера с ИР, поизчела съм доста и съм си направила заключения кои въглехидрати са полезни и кои вредни.
За бирата знам. Но аз бира ненавиждам.
За динята съм чела такива щуротии и не го вярвам.
Откакто съм с установена ИР си хапвам диня лятото колкото искам.
Инсулина от 80 на гладно е вече 11 и имам свалени 35 кг.
Много се вманиачавате с този ГИ.
Впрочем спагетите са с ГИ - 40. Да хапвам ли повечко спагети?  Laughing
За тортата знам. И казах, че я ям веднъж в месеца. Има огромна разлика да изядеш веднъж в месеца парче торта и да ядеш всеки ден парче торта.

# 519
Елорче, ти си за пример в темата! bouquet

# 520
Привет и тук!

Забелязах, че във вашата тема няма систематизирани линкове на първа страница за четене, за забранени храни и рецепти и реших да попитам след дългото четене само откъде черпите тази информация и на каквъ режим сте реално?

В темата за високомазнииното хранене пишат и хора с диабет и ИР и искам да си подбера източниците на информация.

Благодаря предварително!

# 521
Привет и тук!

Забелязах, че във вашата тема няма систематизирани линкове на първа страница за четене, за забранени храни и рецепти и реших да попитам след дългото четене само откъде черпите тази информация и на каквъ режим сте реално?

В темата за високомазнииното хранене пишат и хора с диабет и ИР и искам да си подбера източниците на информация.

Благодаря предварително!

Ами няма линкове. Мързи ни да спретнем  Mr. Green
Ама обмислям да напиша един по-дълъг пост и с линкове. Има време до следващата тема.
Колкото до инфото - от гугъл аз съм чела един тон информация като разбрах за ИР.
Иначе режима ми, поне моя изключва бързите въглехидрати. Е, нагоре писах, че съгрешавам, но не е често.
Но въобще не пия сокове, алкохол, газирано. Само лятото си позволявам веднъж да пийна кола. Не ям хляб и като цяло тестени храни. Ако не броим парче торта веднъж в месеца или някоя сладка. Или пък ако спретнем домашна баница. Наблягам на салати с протеини предимно. Но за разтоварване си спретвам и зеленчукови супи само със салата.

Дорис, Дева, благодаря  Hug Още имам за отслабване, но не остана. Някакви си кирливи 10 кила  Laughing
В последните две седмици съм с по-нови дрехи, защото отново всичко ми стана широко. И тия дни се разхождам с новите дънки и блузка и познатите ми ахват. Вчера в книжарницата момичето не ме беше виждала 2 месеца и вика как успя. Много се втрещяват като ме видят хора, които то известно време не са ме виждали. Някои хора на работата ме питат дали съм болна, че съм отслабнала толкова много. А то не е много, просто съм стопила малко на определени места и съм придобила убави очертания.
А в петък бях при приятелка, която от 3 седмици не ме е виждала и тя остана шашната. Майка ми днес вика, че за 2 седмици много съм отслабнала.
Божке, като си спомня каква бях със 110 кила  ooooh! и каква станах. Вярвате ли ми, че никога не съм била толкова слаба, ама никога.

Радинка, колко кила си? И какво точно ядеш? Опиши. Спортуваш ли? Какви хапчета взимаш и взимаш ли всъщност въобще? Пиеш ли достатъчно вода.
Виж сега, ти си новачка, зайче. И аз бях като теб и се побърквах в началото от липсата на захар. Но спокойно, ще отмине.
Бялата захар е като наркотик. И то буквално. Аз ядях брутални количества. Да не говорим след 10 часа вечерта какви изпълнения съм правила. В началото за да притъпя това желание, просто посягах към парче плод.
И няма какво да се измъчваш, че си хапнала бонбон. Тия неща не си ги слагай на сърце.
Също така отслабването е различно при хората. Някой може за месец да свалят 5 кила, други дори и с глюкофаж не могат.
Аз съм някаква изчанчена. Уж се храня по един и същи начин от доста време и имам периоди на застой и после за месец два се почва някакво ускорено отслабване.
Хрома притъпява желанието за сладко също. Пробвай го. Аз го пих в началото и наистина ми подейства.

Последна редакция: чт, 05 апр 2018, 21:22 от Елора

# 522
  • Пловдив
Впечатляващи резултати, Елора!
Разбирам, че въглехидратите са максимално ограничени, но нека ви разкажа при мен какво се случи и дано някой има обяснение.
Преди близо два месеца започна много да ме боли и стомах и корем, забраниха ми зеленчуци. В един момент бях и с диария, не можех и месо да хапна и така се наложи 4-5 дни карах само на картофи и ориз. Бях спряла и Метфогамата, защото гастроентеролога каза, че и тя дразни стомаха, затова е добре и хапчетата да спра няколко дни докато малко поне се успокои. През цялото време се ужасявах какво ли ще стане като се претегля после, но какво беше изумлението ми след седмица, когато се оказа че даже съм свалила 2 кг...

# 523
Елора ИР съм от края на февруари кг.не съм смъкнала.Сладкото спрях за това време съм изяла една вафла Стевия,и 1 бонбон и ми е съвестно.Но от няколко дни ме избива на лудост само за сладко си мисля.Като плюс ми е че вече не се подувам както прведи и се чувствам леко.Имам желание да се движа а преди неможех,че ме боляха краката.

# 524
Елора, разбирам.
Браво за резултатите!

На какви режими сте повечето? На високомазнинният или на НВД?

Общи условия

Активация на акаунт