Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 202
  • 803
  •   1
Отговори
# 525
Елора, ти си вдъхновение. Аз имам за сваляне 75 килограма, така, че ще разчитам на зареждащите ти коментари. Аз не знам откога съм с ИР, но момичетата в другата група ми я откриха преди 2 дни. За 3 години от 50 кг. станах 120-125...Едва ли е само ИР причината, но определено ми трябва мотивация, защото тези килограми ми влияят и на дисковата херния и трудно вървя....Благодаря на прекрасната Дева , че ме покани в тази група. Убедена съм, че присъствието ми тук ще ми бъде полезно.

# 526
Алина, тук ще ти помагаме, обаче е добре да ти направят и други изследвания, кортизол например. Peace
Елорчето наистина е желязна! bouquet

Контеса, на ВМ сме основно, с малки прегрешения. Simple Smile
Аз го комбинирам и с разделно.

# 527
Елора, ти си вдъхновение. Аз имам за сваляне 75 килограма, така, че ще разчитам на зареждащите ти коментари. Аз не знам откога съм с ИР, но момичетата в другата група ми я откриха преди 2 дни. За 3 години от 50 кг. станах 120-125...Едва ли е само ИР причината, но определено ми трябва мотивация, защото тези килограми ми влияят и на дисковата херния и трудно вървя....Благодаря на прекрасната Дева , че ме покани в тази група. Убедена съм, че присъствието ми тук ще ми бъде полезно.

Тебе те знам. И на ЛС сме си писали. И аз съм с дискова херния. Не знам дали ме помниш.
И пак ти казвам, това което ти казвах и преди. Трябва да спортуваш. Помня, че все отказваше да спортуваш каквото и да е било. И ти казвам, човек иска ли нещо, го прави. Точка.
От 3 години заради смъкнатите кила нямам прищипване на нерв. И като цяло никакви болки.
Преди седмица ме болеше кръстта, но защото през нощта се бях отвила.
Килата трябва да ги свалиш и дискова херния почти ще забравиш, че имаш.
Като бях 110 едвам си обувах обувките сама. Не можех да клекна да си извадя нещо от долните шкафове в кухнята. А си представям какво е да си 125 и с дискова херния.
ИР се преборва не само с правилно хранене, но и с движение. Ако щеш се запиши на спорт някакъв, танци, йога, каланетика, но нещо трябва да правиш. Спортуването повлиява и повиша инсулиновата чувствителност.
Аз пък от много каране на кростренажора пак го счупих. Заварявах го преди 5 месеца, ама явно е време за нов. Мога да го карам, ама като е счупено това желязо, мога да се претрепа.
Ей, зимата имаше моменти не съм го карала и сега като е счупен, много ми се кара  Joy
Но пък си правя петте тибетски, а вечерно време друга 20 минутна гимнастика. Тъй че няма да се разплуя от мързел.
Не само инсулин и КЗ да изследваш, но трябва и щитовидната жлеза също да провериш.

Аз го комбинирам и с разделно.

Ми то като махне човек хляба, всичко става разделно.  Laughing

# 528
  • София
Впечатляващи резултати, Елора!
Разбирам, че въглехидратите са максимално ограничени, но нека ви разкажа при мен какво се случи и дано някой има обяснение.
Преди близо два месеца започна много да ме боли и стомах и корем, забраниха ми зеленчуци. В един момент бях и с диария, не можех и месо да хапна и така се наложи 4-5 дни карах само на картофи и ориз. Бях спряла и Метфогамата, защото гастроентеролога каза, че и тя дразни стомаха, затова е добре и хапчетата да спра няколко дни докато малко поне се успокои. През цялото време се ужасявах какво ли ще стане като се претегля после, но какво беше изумлението ми след седмица, когато се оказа че даже съм свалила 2 кг...

А откри ли се какво ти е на стомаха? Щото метфогамата може да ти го е докарала.

# 529
Eлора,не знам защо трябва да се сопваш ,сигурно имаш специална причинина.Разбирам ,че си много щастлива,че си отслабнала,даже завиждам,но не си станала еталон.Разликата между плодова захар и чиста захар  е ,че плодовата съдържа фруктоза,която не се метаболизира като захарта в кръвта ,а в черния дроб.Което причинява  затлъстяване ,стеатоза на черния дроб.Черният дроб е изключително важен ,не само като лаборатория на чов .тяло ,но и като главен играч в метаболизма .За това е изключително важно да е в ред.Силно подвеждащо е ,че фруктозата не вдигала КЗ.Даже бих казала,че е престъпление да съществува отделен щанд в магазините със сладкиши за диабетици с фруктоза.Народът си мисли,че като няма захар ,може да ги яде на корем.Търговски трик ,който убива.
С плодовете схемата е същата-били много полезни.Не ,не са за хора като нас те са отрова.И да кажеш,че ядеш диня на корем е силно подвеждащо,именно защото ти си отслабнала много и публиката ще реши ,че така може.Не ,не може,грешиш.За твое сведение ,аз отслабнах 20 кила за 9 месеца,ядейки по две чинии спагети на вечеря.Но сега не бих яла спагети.

# 530
liiola, напълно подкрепям твоето мнение.
Мисля, че Елора не се отказва от плодове заради фибрите.

# 531
Аз мисля,че е трудно да ни се избият клишета ,които са ни набивани 50-60 години.В случая ,плодовете са полезни,мазнинините вредни.Фибри има предостатъчно в зеленчуците.Аз и преди съм казвала-привърженик съм на по -умерен режим.Което не пречи някой да се изпраска с една торта еднократно.Какво има в една торта/200 гр/-100 гр захар ,останалото мазнини и 50 гр.брашно/друг въглехидрат./.Няма  лошо ,ако това е съзнателен избор на някого ,но не да се слага ,че това е ОК.Ако ми се яде сладко ,ям 1/3 шоколад-15 грама захар и 15 останалите боклуци.

# 532
Момичета, за пореден път се убеждавам, че спортът не е за мен Grinning
Хубаво си отслабвах с умерено движение и хранителен режим, докато не отидох на кратка почивка. Една седмица интензивно плуване, фитнес, катерене по планини, почти перманентна мускулна треска, без прегрешения в храненето. Връщам се - и 1 кг отгоре Sad От стреса ли е, от какво е - нямам представа. Не вярвам пък чак мускули за сметка на мазнините да съм направила за една седмица, че да тежат повече. Шантава работа, така се надявах от толкова усилия да сваля още някое килце  Laughing

# 533
Eлора,не знам защо трябва да се сопваш ,сигурно имаш специална причинина.Разбирам ,че си много щастлива,че си отслабнала,даже завиждам,но не си станала еталон.Разликата между плодова захар и чиста захар  е ,че плодовата съдържа фруктоза,която не се метаболизира като захарта в кръвта ,а в черния дроб.Което причинява  затлъстяване ,стеатоза на черния дроб.Черният дроб е изключително важен ,не само като лаборатория на чов .тяло ,но и като главен играч в метаболизма .За това е изключително важно да е в ред.Силно подвеждащо е ,че фруктозата не вдигала КЗ.Даже бих казала,че е престъпление да съществува отделен щанд в магазините със сладкиши за диабетици с фруктоза.Народът си мисли,че като няма захар ,може да ги яде на корем.Търговски трик ,който убива.
С плодовете схемата е същата-били много полезни.Не ,не са за хора като нас те са отрова.И да кажеш,че ядеш диня на корем е силно подвеждащо,именно защото ти си отслабнала много и публиката ще реши ,че така може.Не ,не може,грешиш.За твое сведение ,аз отслабнах 20 кила за 9 месеца,ядейки по две чинии спагети на вечеря.Но сега не бих яла спагети.

Къде точно има сопване?  newsm78
Разликата между бялата захар и плодовете и естествената плодова захар е от небето до земята.
Бялата е изкуствен продукт, плодовете не са. Те като зеленчуците са природен и не са вредни както много хора ги изкарват.
Фруктозата в един плод, заедно с витамините, фибрите и пектина /който се съдържа в повечето плодове/ не вдига рязко кз и инсулин и не стресира организма.
http://lubomirivanov.com/3094/
В заключение човекът иска да каже, че при прекаляване и с плодове пак може да изникнат проблем. Но няма как нормална консумация да навреди.
За сладкишите за диабетици съм съгласна. Точно защото те са изкуствено създадени.
Извлечената фруктоза от плодовете се превръща в токсична и организма не получава нищо от сладкиш с подсладител.
Всичко с което се прекалява ще навреди. Парче торта в месеца няма как да ми навреди. Все пак преди съм изяждала много повече.
И ако прекалявам с плодовете също ще ми навреди. Ако сега изям 6 банана е много ясно. Но някъде да съм писала да се прекалява и да се плюска един тон плодове?
До момента с моя начин 2 жени са отслабнали над 20 кг. Имат още.
В темата има жени с непоносимост към плодове. Те ще се съобразяват с техния организъм.
Аз си се съобразявам с моя.
Ама да ми се твърди като цяло, че плодовете са отрова е смешно и тъжно.
До преди 100 години не е имало толкова диабетици и хора с ИР. Точно изкуствените продукти помагат за бума на тези заболявания, а не плодовете.
А аз ако ям 9 месеца всеки ден спагети, ще стана отново не 100, а 200 кила сигурно.
Плодовете ми дават много повече от чиния спагети.
Така че и ти не си ми еталон.
Ако човек има фруктозна непоносимост, тогава вече е ясно, че за него плодовете са отрова. Но за мен не са.

# 534
  • София
Elora, плод на гладно сутрин вдига кр. захар.

https://www.livestrong.com/article/504808-why-shouldnt-you-eat-f … t-in-the-morning/

# 535
Плодовете не са вредни (в умерени количества) за здрави хора.Докато са здрави.
Хора с ИР трябва да подхождат много внимателно И към плодовете.

# 536

Добре, благодаря за инфото, чела съм такива статии Laughing
Аз съм си преценила кога мога да си ям плодовете.
Пак казвам, не съм от вчера с ИР.

# 537
  • Пловдив
Впечатляващи резултати, Елора!
Разбирам, че въглехидратите са максимално ограничени, но нека ви разкажа при мен какво се случи и дано някой има обяснение.
Преди близо два месеца започна много да ме боли и стомах и корем, забраниха ми зеленчуци. В един момент бях и с диария, не можех и месо да хапна и така се наложи 4-5 дни карах само на картофи и ориз. Бях спряла и Метфогамата, защото гастроентеролога каза, че и тя дразни стомаха, затова е добре и хапчетата да спра няколко дни докато малко поне се успокои. През цялото време се ужасявах какво ли ще стане като се претегля после, но какво беше изумлението ми след седмица, когато се оказа че даже съм свалила 2 кг...

А откри ли се какво ти е на стомаха? Щото метфогамата може да ти го е докарала.
Лекарят каза вирус. Аз в началото никак не повярвах, много ми беше зле - то не бяха киселини, газове, диария, нищо не можех да хапна освен ориз и картоф. Мислех, че нещо много сериозно съм си докарала... Слава Богу, за десетина дни мина, после пак започнах Метфогамата и засега нямам проблем, само внимавам да не ям много подправки, явно все пак и някакъв лек гастрит имам. Но и все още не смея да хапвам всички зеленчуци, ям чери домати и краставици.
Впрочем, мислех си дали да пробвам пак пълнозърнест хляб, макар да ми дразни стомаха, но тук прочетох че каквъто и да е хляб е противопоказен за нас. А в болницата лекарят каза, че е добре да се яде на всяко хранене по 1 филия пълнозърнест черен хляб...

# 538
В нета има доста рецепти за кето хляб, ако толкова не можеш без него.  Simple Smile

# 539
Поредният доктор, който препоръчва хляб...

Общи условия

Активация на акаунт