Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 2

• 91 192
  • 803
  •   1
Отговори
# 555
Мен магазинския хляб хич не ме блазни. Издуват ме тия глупости вътре.
Ама майка ми прави невероятна содена питка и е много вкусна. Само от нея не се издувам.
Хляба Вита като съм го яла по-малко почти и от него нямах издуване.
А имаме една баничарница тук и правят страхотни козунаци всеки Великден, та не мога да ни ги уважа. Купих три. Хапнах две парченца, утре пак. Останалото другите да си го изяждат.

# 556
Мен ме блазни хлябът, защото обожавам препечени филийки с масло но.....много се размечтах.
Аз лекарства няма да мога да пия, защото стомахът ми е разбит от АД и съм с рефлукс, колит, гастрит и други екстри, така, че ще трябва да си наложа доста строга диета. Нямам идея как ще стане като ми е слаб ангела и като си забраня нещо, тогава чак ми се приплаква като го видя...По принцип ще ми е трудничко, защото от месата ям само свинско и агнешко и ще се стигне до злоупотреба с яйца, защото тях ги обичам мнооого  Rolling Eyes

# 557
Ами ще ти се наложи да проявиш воля. Няма начин. След време ще свикнеш и даже ще се чудиш как си яла толкова много.
И разнообразявай менюто. А не да ядеш до откат едно и също.
Впрочем колко ти е КЗ и инсулин на гладно?

# 558
Инсулинът ми е 17, а КЗ-последно беше 5.2., но винаги си е около 5.2-5.7-доста често я меря.
Е как да разнообразявам-свинско месо, салати и яйца.....друго май няма  newsm78

# 559
Споко, аз бях по-зле. На гладно ми беше към 80. Само кз беше по-ниска от твоята. Някъде 4.5 на първото боцкане. На второто помня, че беше 5.9, а инсулина към 460. Третото боцване - инсулин триста и нещо, а кз под 5.50.
Има риба, извара, сирене, кашкавал, леща и боб. Рецепти бол.
Тук  сега пак ще опонират, че лещата и боба са въглехидрат. И аз пак ще кажа, че и са добър протеин и ако не си изяде цяла тенджера, а нормална порция със салата /без хляб/ е напълно достатъчно.
 Примерно мусаката ще я правиш с тиквички, а не с картофи. Аз понякога слагам и картофи, ама всъщност ми е един картоф, а другото тиквички.
Даже си експериментирам. Сега съм открила мусака със сирене. Тоест вместо месо, слагам тиквички,лук, подправките и 2 яйце с повечко сирена. Запичам и после заливката за мусака. Ей, няма такава вкусотия. Следващия път ще пробвам с извара.

# 560
А ядките  Sad

# 561
  • София
Ядките претоварват бъбреците. Може по 4-5, но не с шепи.

Вместо ориз може елда.

# 562
ММ е вегетарианец и любимите му храни са елда, киноа и амарант, явно ще трябва да се присъединя към него.

# 563

Моята закуска са ядки.
Описвала съм неведнъж.
http://old.bg-mamma.com/?topic=1020543.msg36543730#msg36543730

Мерси, че ме подсетихте за елдата. Все се каня да си купя и да си спретна супа. Понякога имам нужда от почивка и си правя зеленчукови супи, леща или боб.

# 564
Елора, ти можеш да сложиш в първия пост и примерните си менюта.

Аз си меся хляб, може би трябва да пробвам някакъв само с ръж или лимец.
На мен най-вече за закуска го ям, иначе със салата към яденето, наистина нямам нужда от хляб.
Закуските са ми най-трудни без хляб, но ще ги измисля.
Понякога си позволявам оризовка от пълнозърнест ориз, но то и ориз не бива много.
Всъщност съм наблюдавала, че това, от което явно най-много вдигам инсулин, защото след него най-огладнявам, са картофите. Ям ли картофи след един час направо треперя от глад, така че тях ги ограничавам максимално.

# 565
Ей това е. Всички сме с Ир, но на всеки различни неща действат.
Аз след хляб най-огладнявам. Затова и го спрях.
С картофите и ориза не чак толкова. Но ако се случва да прекаля с картофи, пак ще съм гладна.
Но преди и от тях огладнявах. Сега не, но пак не ги ям много често.
Пробвай и елдата и качествени овесени ядки или ядки от елда.
Моята закуска ме държи сита до обед.
Преди като не закусвах и озверявах от глад. После не можех да се контролирам в количествата на обяд и вечеря.
А аз преди да променя храненето си имах и хранително разтройство. Редовно се тъпчех с огромни количества храна. До пръсване. Не беше от глад, а от нерви.
Сега ми е невъзможно. Не знам как, мисленето ли си промених или просто стомаха ми се сви много.Сигурно и двете.

# 566
Укротила си инсулина ,който предизвиква глада.Гладът е хормонална функция.Дори и когато ядем уж от емоции ,гладът е причинен от силно активизиране на стресовите хормони-адреналин и т.н .Те изискват по-вече КЗ в кръвта.А по-вече КЗ ,значи по-вече инсулин-инсулинът сваля КЗ -глад- ядене и кръгът се затваря.

# 567
Порочен кръг, да.
За съжаление много хора не го разбират.
Наскоро от работата ни пратиха на стандартни изследвания в частен мед. център.
Само кръв не ни взимаха, защо не знам. Но урина дадохме.
На колега откриха в урината завишено количество захар. Той смята, че е защото е ял кифла и бил пипнал чашата с ръка  Laughing
Но отиде за всеки случай и пусна кръвни изследвания. КЗ му е над 7.
Още преди това му казвах, че яде много сладко. Опитах се да му обясня. Не вдява и ми вика, щом ми се яде, значи организма си го иска.
Ей сега вече по ме слуша.

# 568
Светъл Великден, момичета. Да сте живи, здрави и много щастливи. Да се сбъдват мечтите ни и да са усмихнати дните ни. Наздраве!/ Знам, че алкохол не може, но предпочитам да прегреша с една чаша бира, отколкото с козунак, че ако хапна, няма да мога да се спра/. Момичета и да ви питам  как си пиете кафето. Шварц кафето мога да го пия без захар, обаче нес кафе, което пия заради теобромина за депресията, ми е много горчиво и се чудя как да го подобря /подсладя/ , за да продължа да го пия.

Последна редакция: нд, 08 апр 2018, 12:01 от alinnna

# 569
Христос Воскресе! Heart
Имам следният въпрос: не съм изследвала ИР досега, нямам оплаквания, но имам фамилна обремененост. Целя успешна бременност.
Бихте ли ми казали как да направя един домашен тест с глюкомер, който ми е под ръка - имам предвид колко минути преди/след хранене (преди закуска ли задължително или може спрямо междинно) и на какъв интервал да повторя. И удачно ли е това в дни като тези с много въглехидрати?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт