RYANAIR - 11

• 90 292
  • 754
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, за първи път летя с тази компания. Да попитам, видях че има изисквания за малката чанта, обаче дамската ми чанта е 40 на 45 и надвишава. Става въпрос за  чанта от плат, която няма да е пълна и ако трябва да влезе някъде винаги мога да я нагъна....според вас да рискувам ли да тръгвам с нея?

# 226
Според мен няма да има проблем. И аз още не съм летяла с тях, но ще влезе във формата, ако се налага и нищо не могат да ти кажат.

# 227
  • Пловдив
Билета на детето е купен отделно и го свързаха допълнително към моята резервация през чата, но ми казаха да го регистрирам на летището, не можело онлайн да бъде издаден билет, моля ако някой е ползвал тази услуга да сподели това на гишетета за чекиране на багаж ли става или на друго място?

# 228
violenza от най евтиния вариант ли са билетите?

# 229
  • София
Здравейте, знам че и други са имали подобен на нашия казус и моля за съвет. Днес получихме имейл, че можем вече да се регистрираме за полетта, но видяхме, че имената на съпругът ми не са верни. Регистрацията е правена през неговия профил, като съм сигурна, че въведох имената правилно. Сега виждам, че са изписани като на профила му от фейсбук. Става въпрос за едно допълнително ”s" .  
Чела съм, че при подобно казуси пишеъе на чата, но какво точно им пишете за да напарвят корекцията? Моля за съвет Hug !

# 230
Пишеш им го така, както го пишеш на нас. Че в името му има едно С в повече. Въпреки, че аз не мисля че е проблем. Едва ли някой ще му обърне внимание на това.
Все пак за ваше успокоение, пишете им.

# 231
  • Пловдив
violenza от най евтиния вариант ли са билетите?

Да, купих ги през Opodo.

# 232
Ако от НОИ решат може да проверят влизащи и излизащи през границата. Нали на летището има гранична полиция и гледат ЛК на излизане и на  - знае се кой на къде лети. Имат право на проверки, нали болничния при издаване се изпраща при тях. А не ми се мисли ако някой има зъб на ЛЛ и им подшушне, че пациентка е заминала. Доколкото помня Дамата беше от малък град.
Друг е въпроса за високо кръвно и останалите оплаквания - може би летенето няма да се отрази добре.

Няма Митнически контрол на лична карта  при излитане.Има го само при кацане.

# 233
Ако от НОИ решат може да проверят влизащи и излизащи през границата. Нали на летището има гранична полиция и гледат ЛК на излизане и на  - знае се кой на къде лети. Имат право на проверки, нали болничния при издаване се изпраща при тях. А не ми се мисли ако някой има зъб на ЛЛ и им подшушне, че пациентка е заминала. Доколкото помня Дамата беше от малък град.
Друг е въпроса за високо кръвно и останалите оплаквания - може би летенето няма да се отрази добре.

Няма Митнически контрол на лична карта  при излитане.Има го само при кацане.

Първо, контрола на личната карта не го извършва митницата, а го извършва ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ. Второ, личната карта се контролира както на излитане, така и на кацане на летище София, защото България не е в Шенген.  Naughty

Последна редакция: нд, 01 апр 2018, 20:10 от Анонимен

# 234
  • София (Възраждане)
И не само на летище София, винаги има паспортен контрол и на излизане и на влизане за нешенгенски страни.

# 235
 И още нещо - научете се кое е митница, кое е полиция, кое е РОС - режим охрана и сигурност. Когато излитате и си пускате чантата на рентген и си махате шаловете, коланите и т.н. е РОС - проверка на багажа за опасни и забранени вещи. След  РОС има митница с червен и зелен коридор. Митницата се занимава с ДДС, проверка за валута и предмети, подлежащи на обмитяване. След митницата е гранична полиция, където ви гледат личните карти/паспортите. Това са отделни служби, те нямат общо една с друга, имат различни правомощия и задължения, и това не е всичкото МИТНИЦА. Малко обща култура трябва да има всеки пътуващ, за да знае какво да очаква от различните служители и към кого за какво да се обърне.

# 236
  • София
ъхъм, ще ги изуча и ще ги пиша правилно - обещавам.
Но основното беше -  Дамата от морето ще я засекат, че е пътувала по време на болничен.
От  НЗОК ще направят проблем на лекаря, издал болничния.

# 237
Що пък да правят проблем на лекаря, преценил е, че се полага болничен за заболяването, което диагностицира, дали болният ще спазва предписанията, едва ли може да контролира

# 238
  • София
Защото така е по-лесно на контолните органи на НЗОК.
Имам 1 приятелка и 1 роднина - зъболекарки. Всеки месец намиран за какво да ги глобят.
Но това е извън темата за РЕ.

# 239
В крайна сметка, неврологът каза, че няма проблем да пътувам, само да внимавам да не се простудя и да не се преуморявам. Така че по всяка вероятност, ще поискам да ми прекратят болничния. Като си в болничен, не значи, че трябва постоянно да лежиш, на мен ми каза лекарят, че трябва да лежа по два-три часа на ден в определена поза, а през останалото време - леки разходки. И да си пия редовно хапчетата. Ако отида на почивка в страната с личен автомобил, никой няма да знае, нали?!

Общи условия

Активация на акаунт