Митове за кърменето. Една по-различна тема

• 46 400
  • 1 160
  •   1
Отговори
# 915
Но въпреки не- кърменето ми пак си бях от еко-био групите на веге майките с Монтесори-тата и прочие. Едното няма общо с другото. В Пловдив бях в такава група навън.

Мамасита каза, че има, и че едното води до другото Simple Smile. Защо разби този мит?

# 916
Най-добре ти си избери теза. Веднъж я оплюхте Мамаситата че безсрамно говорела колко гадно било кърменето, сега я даваш за пример... Пак ще ти кажа - тя сама си каза доста цветно как е оцеляла и нямаше розови краски историята... както и че не препоръчва нейния опит на другите...
Питай я дали е била физически и емоционално изтощена...
А за кърменето бременна всеки читав АГ ще ти обясни защо не бива, ама все пак ти си най-голям капацитет, как пък ще посмеят на теб да ти говорят...
Мамасита да не се засяга, но това че тя е оцеляла не означава че аз ще си променя мнението за източването на физическите ресурси и за недобрата комбинация между бременност и кърмене... Да не говорим че видно и нейното мнение като "очевидец" не е много положително Wink

# 917
А за кърменето бременна всеки читав АГ ще ти обясни защо не бива

С препоръките и знанието на педиатрите не си наясно, но сега защо и горките АГ намеси да говориш небивалици от тяхно име Wink

Айде, поне за това дай научна статия от читави акушер-гинеколози. Ще ти дам жокер: такава няма. Всички изследвания и медицински препоръки показват, че кърменето по време на бременност не крие никакви рискове в иначе нормално протичаща бременност. Това точно е изследвано със стотици хиляди жени по цял свят.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 16:15 от elenna

# 918
  • София
Не съм карала никоя да кърми бременна, та да ме пращаш аг да ми обяснява. Не ми разтягай лоуми.
Питам те как става номерът на биохимично ниво, нали си специалистка.Уж жената е толкова изтощена, че в кърмата й вече няма витамини и минерали. Как забременява, износва ражда бебе и го кърми на всичкото отгоре?

# 919
Но въпреки не- кърменето ми пак си бях от еко-био групите на веге майките с Монтесори-тата и прочие. Едното няма общо с другото. В Пловдив бях в такава група навън.

Мамасита каза, че има, и че едното води до другото Simple Smile. Защо разби този мит?

Защото моята реалност е различнащ от нейната явно.

За мен показателят все по- малки бебета с всяка бременност са очеизвадни.

# 920
  • Пловдив
Леле-мале, и защо не бива?!
Не съм попадала явно на читави гинеколози, да ми обяснят.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 16:23 от Магдена

# 921
  • София
А Мамасита за никакъв пример не я давам.
Щом не е кърмила две породени в тандем, изобщо да не ми се прави на голямата кърмачка! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 922
  • Blondeville
Кърменето не крие рискове при нормално протичаща бременност и предполагам ако кърмачето е над годинка и има останали 1, 2 кърмения.

Но кърмене и бременност натоварват организма, няма какво да се лъжем. Лекарят, на когото вярвам безрезервно, препоръчва отбиване при бременност, от гледна точка оптималното развитие на плода, и това да няма дефицити към него. Става дума за доктор Сигридов, наясно съм, че е противоречив за някои, но за мен той е най-добрият специалист в областта си. При него следенето не е просто да добута жената до родилното, а целта е бебето да се развива максимално добре.

В този ред на мисли, дефицитите на бременната/кърмачката се предават и на бебето, така че е добре всяка бъдеща майка, и всяка кърмачка да си следи редовно вит б12 и желязо поне.

# 923

С препоръките и знанието на педиатрите не си наясно, но сега защо и горките АГ намеси да говориш небивалици от тяхно име Wink

Айде, поне за това дай научна статия от читави акушер-гинеколози.
Мъка, мъка! Astonished
От първата статия която ми попадна:
Цитат
Generally, it's safe to continue breast-feeding while pregnant — as long as you're careful about eating a healthy diet and drinking plenty of fluids. However, breast-feeding can trigger mild uterine contractions.
Цитат
If you're considering breast-feeding while pregnant, be prepared for changes your nursing child might notice. Although breast milk continues to be nutritionally sound throughout pregnancy, the content of your breast milk will change — which might change the way your milk tastes. In addition, your milk production is likely to decrease as your pregnancy progresses. These factors could lead your nursing child to wean on his or her own before the baby is born.
Източник: Shannon K. Laughlin-Tommaso, M.D.
Като под промени се има предвид че кърмата ще започне да става като за новородено (все пак за новородено трябва коластра).
Всички пропагандирате кърменето и сте големи естественички, но замисляте ли се дали е естествено по време на бременност тялото да произвежда кърма? Нали естествено кърмата слиза няколко дни след раждането?
И да, това че контракциите по време на кърмене застрашават бременността го знам от АГ, проблем ли има някакъв?
Хайде сега дайте източници на АГ-та които насърчават бременните да продължат да кърмят.
П.П. Generally във Факултето е пълно с чудеса на природата преборили всеки закон на медицината...

blondie_anna, напълно съм съгласна с теб.

Ето и един Master in Human Nutrition какво казва за неподозираните дефицити, които потенциално всеки един от нас носи, особено подложен на по-големи натоварвания: https://www.healthline.com/nutrition/7-common-nutrient-deficiencies#modal-close
Макар че за някои от вас бременността, раждането и кърменето да не се отразяват по никакъв начин на жената...

Сълажавам, бременността не е болест, но определено източва тялото...

# 924
  • София

Да, blondie_anna, последното е ясно, че всеки сам си го решава. Раждането на породени деца също, аз не бих го направила. Просто ми е интересно как се стига до извода, че в кърмата след годинка на детето няма нищо полезно, няма витамини и минерали, поради пълното изтощение на майката.

# 925

Айде, поне за това дай научна статия от читави акушер-гинеколози.
Мъка, мъка! Astonished
От първата статия която ми попадна:
Цитат
Generally, it's safe to continue breast-feeding while pregnant — as long as you're careful about eating a healthy diet and drinking plenty of fluids. However, breast-feeding can trigger mild uterine contractions.
Цитат
If you're considering breast-feeding while pregnant, be prepared for changes your nursing child might notice. Although breast milk continues to be nutritionally sound throughout pregnancy, the content of your breast milk will change — which might change the way your milk tastes. In addition, your milk production is likely to decrease as your pregnancy progresses. These factors could lead your nursing child to wean on his or her own before the baby is born.
Източник: Shannon K. Laughlin-Tommaso, M.D.
Като под промени се има предвид че кърмата ще започне да става като за новородено (все пак за новородено трябва коластра).
Всички пропагандирате кърменето и сте големи естественички, но замисляте ли се дали е естествено по време на бременност тялото да произвежда кърма? Нали естествено кърмата слиза няколко дни след раждането?
И да, това че контракциите по време на кърмене застрашават бременността го знам от АГ, проблем ли има някакъв?
Хайде сега дайте източници на АГ-та които насърчават бременните да продължат да кърмят.
П.П. Generally във Факултето е пълно с чудеса на природата преборили всеки закон на медицината...

blondie_anna, напълно съм съгласна с теб.

Ето и един Master in Human Nutrition какво казва за неподозираните дефицити, които потенциално всеки един от нас носи, особено подложен на по-големи натоварвания: https://www.healthline.com/nutrition/7-common-nutrient-deficiencies#modal-close
Макар че за някои от вас бременността, раждането и кърменето да не се отразяват по никакъв начин на жената...

Сълажавам, бременността не е болест, но определено източва тялото...

Хубаво е човек да не се осланя на първото, което му попадне като информация. А още по-забавно е, когато то потвърждава обратната теза Simple Smile

Контракциите в една нормална бременност не са опасни. Изследване след изследване показва, че кърменето не води до намалено родилно тегло, преждевременно раждане, дефицити у кърмачето или бременната. Добре е да се извършва с внимание само от жени, които имат рискова бременност. Доколкото знам, д-р Сигридов следи точно такива бременни и като такъв, неговото мнение се отнася за тази категория жени.

Какви статии да дам? Стигат ли официалните становища на американските професионални асоциации на акушер-гинеколозите (https://www.acog.org/About-ACOG/News-Room/News-Releases/2016/Ob- … s-for-All-Mothers), семейните лекари (https://www.aafp.org/about/policies/all/breastfeeding-support.html), на педиатрите (https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/breastf … -Pregnancy.aspx)? Умишлено не давам никакви източници, които дори и минимално могат да бъдат обвързани с ЛЛЛ, консултантки, дули и ФБ. Това са официални медицински становища и стандарти за грижа, подкрепени с данни и използвани при акредитацията на въпросните специалисти. Имат малко повече научна и медицинска тежест от първият източник в Гугъл Simple Smile. Който, между другото, също казва: "Generally, it's safe to continue breast-feeding while pregnant"

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 16:50 от elenna

# 926
Не знам, третото ми дете се роди 2,500. Най-малкото от всички, единственото, при което кърмих бременна. Не знам, може и да съм я ощетила.

А "нормалните" контракции, като гониш и тодлър, са един път - те и без това с всяка бременност се усилват, с третата вечер се чувствах все едно бях копала на лозето от контракции.

И като добавим чувствителни от бременността гърди и бебе с къса юзда - не съм чак такъв мазохист, че да не отбия по някое време, към 6-я месец.

# 927
Интересно ми е, уж си образована жена. Ако беше попаднала на данни и съвети, че кърменето е вредно по време на бременност, защо аджеба си го правила до 6-ти месец?

Третите и по-късни деца обикновено са значително по-леки от предните. Има такова нещо като maternal depletion и то е реално. В случая ти, фактът, че не си имала 18 месеца между двете бременности е увеличил многократно рисковете от намалено тегло на новороденото, увеличени контракции, преекламсия. Пак добре, че не си родила драстично преждевременно. Има също и такова нещо като birth spacing и то е медицински доказано да води до най-добър изход за бременната и новороденото. В този смисъл, кърменето по време на бременност е изначално нежелано от медицинска гледна точка, тъй като въобще не се препоръчва бременност до 18 месеца от предното раждане, когато голяма част от бебетата вече са се отбили естествено.

# 928
Какви статии да дам? Стигат ли официалните становища на американскатите професионални асоциации на акушер-гинеколозите (https://www.acog.org/About-ACOG/News-Room/News-Releases/2016/Ob- … s-for-All-Mothers) Никъде не видях да пише за едновременна бременност и кърмене в този текст , семейните лекари (https://www.aafp.org/about/policies/all/breastfeeding-support.html) - Единствено се споменава че кърмене и бременност едновременно е възможно иче това е решение на майката, но това не е насърчаване към кърмене по време на бременност. А Мамасита е пример че е възможно,
 това означава ли че всички АГ-та го поощряват?
, на педиатрите (https://www.healthychildren.org/English/ages-stages/baby/breastf … ng-Pregnancy.aspx) - няма нищо в този линк...? Умишлено не давам никакви източници, които дори и минимално могат да бъдат обвързани с ЛЛЛ, консултантки, дули и ФБ. Това са официални медицински становища и стандарти за грижа, подкрепени с данни и използвани при акредитацията на въпросните специалисти. Имат малко повече научна и медицинска тежест пт първият източник в Гугъл Simple Smile
В общи линии не си дала нищо в защита на тезата ти че АГ-та и други медицински лица насърчават едновременното кърмене и бременеене...
За "нормалните" контракции Мамасита се е изказала повече от красноречиво. Жената от личен опит ви споделя, вие продължавате да настоявате...
Иначе като ми даваш американски източници, интересно ми колко от жените продължават да кърмят след третия месец, когато в добрия случай се връщат на работа?

# 929
Иначе като ми даваш американски източници, интересно ми колко от жените продължават да кърмят след третия месец, когато в добрия случай се връщат на работа?

Около 3 пъти повече процентно, отколкото в България. Като не ми харесваш източниците и/или не можеш да четеш, ще те оставя сама да намериш данните Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт