Митове за кърменето. Една по-различна тема

• 46 392
  • 1 160
  •   1
Отговори
# 900
Който си няма акъл в главата да се води по детето, вместо да мери грамчета и милилитри, така захранва. СЗО препоръчва responsive feeding - спрямо желанието на детето. Тия родни истерии с алергиите и въвеждането по 2 седмици на една храна, са ми много странни.

Те не са родни, а са американски, заради алергизирани деца.

И аз съм чувала за опити да се удължи кърменето чрез намаляване на заместващите храни.

# 901
Имат много повече еко-био залитане в сравнение с общата популация.
Петъчно въпросче за упражняване на отдавна забравени явно умения: does correlation equal causation?

Защото, нали, фактът че повечето его-био-веган майки кърмят, не значи, че те са популацията кърмещи и второто води до първото. Доста по-вероятно е да има латентен фактор, който води и до двете, в тази конкретна малка извадка от всички кърмещи. Повечето от популацията кърмещи не са еко, био и веган. Stat 101 имахте ли в АУБГ?

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 15:25 от elenna

# 902
Абе каква ти статистика, стига ми да послушам за какво си говорят група женоря и да видя колко често се споменава еко-био темата, вкл. и в социалните мрежи. И говоря точно за корелация - точно както примерно сред покерджиите може да има повече пиещи и пушещи. Някои неща си вървят като дупе и гащи.

Освен това не говоря за групата на кърмещите майки от всички прослойки, а за групата на лактивистките. Това са самоподбрани хора, които винаги трябва да имат някаква кауза, някакво специално знание, с което при възможност да начукват канчето на непросветените.

Та затова нещата си вървят в компект. Първо е кърмене, после еко-био хранене, после идва Монтесорито. Особено в БГ точно една и съща група минава през всички фази доста предсказуемо.

И да, в случая има и известно причиняване на еко-био залитане, главно покрай съдържанието на книгите и материалите за кърмене, в които се вкарват и други тенденции. И накрая се стига до Cherokee Hair Tampons:)

(или по-скоро до менструалните чашки)...

# 903
  • София
...
П.П. 2 - Елица, имаш да си чакаш... ама с нивото на четене с разбиране няма да дочакаш Wink И престани с личните нападки и заключенията по мой адрес, да не се окаже че не съм аз изтощената и с дефицитите Wink

Не си ти изтощената жена, драга, "жената" по принцип коментираме.
Ти си само четящата с разбиране(явно с не особен успех) и образованата. Stuck Out Tongue Winking Eye

Кажи сега Мамасита как е оцеляла с породените, изстреляни едно след друго и кърмени по годинка?
Не че на всички не ни е ясно как само тя ще оцелее при зомби апокалипсис... Joy

# 904
А, още нещо доста важно: социалните ти мрежи не са отражение на целия реален свят Wink

# 905
Елица, тя няколко пъти си казва как е оцеляла, аз какво да говоря от нейно име? И тя ли е кърмила бременна???

# 906
Ще дойде, че е кърмила бременна до поне 7-ми месец, след като е забременяла 6 месеца след раждането на дете, което е кърмила над година.

# 907
А, още нещо доста важно: социалните ти мрежи не са отражение на целия реален свят Wink

Не, но доста добре представят наличните групи, в които има ефект на ехото. А нали знаеш, че малките шумни групички често задават тона за по-широката публика.

Да, кърмих бременна. Беше гадно. Чувствах се проскубана. Не го препоръчвам.

# 908
Ами не знам, точно тази групичка доста слабо ме вълнува. Но ми е много интересно, те знаят ли, че си расистка и привърженик на нео-националистическите партии в България Wink? Или се криеш пред тях?

# 909
На никаква партия не съм привърженик, аз съм аполитична. За расист- може и да ме обявят за такава, не съм color-blind, отчитам културни разлики и свързаните с тях лични качества, не се залъгвам, че всички са равни.

Не ми пука какво знаят, ако ще да имат снимка как лично нося факел по време на Луковмарш:)

# 910
А на теб е ясно, че не ти пука. Въпросът е, че на тях им, и едва ли биха те държали в мрежата си, ако и там пускаше крилати фрази за циганите във и пред АУБГ Simple Smile.

# 911
А, аз отдавна имам бан, но не за расизъм, а за критика срещу кърмене и домашно раждане. И от Родилница имам бан. А циганетата пред АУБ не ме умиляваха, сори. Не мога да излъжа, че са невинни херувимчета, все пак 4 години им гледах мурафетите. Иначе от АУБ минаха много години, в момента не ми се иска да срещам отблизо същите циганета, не се знае какво ще поискат тоя път. Не че нещо, но съм виждала и какво правят майките и татковците им от махалата.

Но си е истина, че тая групичка организира Седмица на кърменето, непрекъснати срещи и макар да е малка, е влиятелна, което е нормално- малките групички са влиятелни.

Сега може да отида да получа бан и от Айн Ранд обществото, като ги натроля. Имам бан и от кмета на Пловдив.

# 912
Сега може да отида да получа бан и от Айн Ранд обществото, като ги натроля.

Брех, пък така идеално да ти се припокриват доста от вижданията за обществото с техните Simple Smile Даже бих предположила, че в един момент ти е формирала светогледа.

# 913
С това покривало, което постнах снощи не би ми било неудобно и на мен да кърмя, ако го правех. Но аз съм доста срамежлива и не бих кърмила никога навън и да се заголя. Не ми е удобно да виждам и други жени с оголени гърди и все отклонявах поглед. Изпитвах потрес от тези нормални неща като кърмене, натурално раждане и прочие.

Но въпреки не- кърменето ми пак си бях от еко-био групите на веге майките с Монтесори-тата и прочие. Едното няма общо с другото. В Пловдив бях в такава Бг мамма група навън въпреки, че не кърмих екслузивно.

Последна редакция: пт, 09 мар 2018, 16:03 от Анонимен

# 914
  • София
Елица, тя няколко пъти си казва как е оцеляла, аз какво да говоря от нейно име? И тя ли е кърмила бременна???
Ами избери си, коментирай или общо или конкретно, както ти е по-лесно.
Как една жена ражда породени деца и ги кърми едно след друго, дори да не кърми бременна. Износва едно, кърми го 12 месеца, в тоя момент вече е толкова изтощена, кърмата и за нищо не става, само калории, без витамини и минерали. И изведнъж забременява отново, износва дете, ражда, кърми отново. Как? В пълно изтощение явно, без витамини и минерали.. .Stuck Out Tongue Winking Eye
Нещо теорията и логиката ти яко куца.

Общи условия

Активация на акаунт