Митове за кърменето. Една по-различна тема

• 46 401
  • 1 160
  •   1
Отговори
# 825
Един мит от мен: от кърменето увисват гърдите. Истината е, че увисват от рязко спиране.
И аз си мисля, че явно хората, които повече се заглеждат, забелязват такивя неща.
Това не го вярвам, веднъж увиснали няма как да станат като на девица.....каквото и да си говорим бюстът се разваля! Laughing Което не е болка за умирачка де.....
Ако увисне, не знам как е.

# 826
Както писах - преди да забременея бях с неголям спортен бюст (по "рождение" и от фитнес тренировки). По време на бременността просто станаха по-големи, но поне бяха еднакви. Обаче кърменето им разказа играта и си останах с две видимо различни гърди, дори ареолите ми се виждат различни на големина. Тотална деформация. Сега е абсурд да тръгна без сутиен, а преди можех да си го позволя. И изобщо не говоря за провисване. Така че по моя опит - кърменето разваля бюста и още как... Естествено, за мен, това не е основание една жена да не кърми. Ако толкова я притеснява бюста след това, може да си направи лифтинг, не е толкова страшно...

Точно това уголемяване на гърдите по време на бременността разваля бюста. Нали кожата се разпъва при уголемяването. Само че докато има "пълнеж" не се забелязва толкова. След спиране на кърменето, когато вече няма какво да запълни гърдите, се вижда резултатът. Основно уголемяването на гърдите през бременността разваля бюста и в по-малка степен-самото кърмене. Единствено може да се намалят пораженията, като не се оставят гърдите да се препълват с кърма, за да се избегне още разтягане на кожата.

# 827
Както няколко пъти написах, гърдите ми станаха различни на големина след като ми слезе кърмата и получих запушване. Така че, не, гърдите ми не се развалиха от бременността, а от кърменето и това е сигурно.

# 828
  • Плевен
Аз знам,че рязкото спиране на кърменето разваля бюста много по-бързо,отколкото дългото кърмене.При второто,разтеглената кожа има повече време за да се прибере успешно,за разлика от скоростното отбиване (в първите месеци,когато и кърмата е в повече),и кожата няма това време да се свие.Не знам дали разбираемо го обясних.Разбира се и бременността разваля бюста,но това не означава,че трябва да спрем да бременеем и кърмим.Решението е да кърмим дълго Simple Smile .Моя опит също потвърждава написаното.

# 829
Добре го обясни. Само че, не разбра ли, че в България кърменето след 6-тия месец е за сектантки. АМ е "пречистено" и "пълно с витамини дето в кърмата ги няма". В това вярва средностатистическата майка кърмила до втория месец.

# 830
Както няколко пъти написах, гърдите ми станаха различни на големина след като ми слезе кърмата и получих запушване. Така че, не, гърдите ми не се развалиха от бременността, а от кърменето и това е сигурно.
Ясно, не съм те разбрала правилно. Да, има го и този вариант, за съжаление. Не е приятно, но май се случва на доста жени.

Момичета, добрата новина е, че в днешно време можем да си "пооправим" гърдите, ако не ни хареса как изглеждат след няколко деца. Grinning Моите гърди сега придобиха по-приличен вид, почти 5 месеца след спиране на кърменето, но са много далеч от това, което бяха. Надявам се след още няколко месеца да има подобрение, но съм скептична. Още по-лошото е, че не са големи и би трябвало да няма големи поражения. Но истината е, че и малките гърди не са застраховани от разваляне.

# 831
Добре го обясни. Само че, не разбра ли, че в България кърменето след 6-тия месец е за сектантки. АМ е "пречистено" и "пълно с витамини дето в кърмата ги няма". В това вярва средностатистическата майка кърмила до втория месец.
Нне съм срещала нито една майка, която мисли така. Не съм чувала никога такова изказване, не съм чела подобна глупост нито в тази тема, нито в други тема във форума.

Да слагаш в устата на някого думи, които не е изричал, с цел да развалиш тона на дискусията и да я отклониш в посока, различна от темата, се нарича тролстване. А който го прави, се нарича трол.

Последна редакция: чт, 08 мар 2018, 21:16 от *vanilli*

# 832
  • Стара Загора
Тролстване ли? Отивам да търся в речника. Малдини, тролка такава! Simple Smile
Аз съм срещала майки, които мислят така, защото след 6-тия месец намаля много желязото, и си мислят че като минат на АМ ще се покачи, защото има добавено желязо.
И на лекциите за кърмене, НА ЛЕКЦИИТЕ акушерката, която ги изнася каза, че "след 10-тия месец, айде след годината няма нищо полезно за детето в кърмата"

# 833
Аз също съм чувала този мит. Дори търсачката в бг-мамма изкарва мнения в този тон.

# 834
Не казах че е тук. Беше във фейсбук. Една дама (с две деца) вчера ми го обясни, когато попитах защо определя АМ като "по-пречистено" от кърмата. Децата и щели да останат без "витавини" (тя така ги нарича). Не мисля, че има общо със желязото. Просто някои жени въобще не знаят, че в кърмата има каквито и да било витамини.

# 835
  • Стара Загора
Ще ме карате да вадя поста от фейсбук групата бременност и майчинство, за момичето, което пита ако яде Зайо Байо с копър и сметана дали копъра ще отиде в кърмата да помогне за коликите на бебето. Simple Smile

# 836
Ще ме карате да вадя поста от фейсбук групата бременност и майчинство, за момичето, което пита ако яде зайо байо с копър и сметана дали копъра ще отиде в кърмата да помогне за коликите на бебето. Simple Smile

А той ще иде ли Simple Smile?

# 837
  • Стара Загора
Ще ме карате да вадя поста от фейсбук групата бременност и майчинство, за момичето, което пита ако яде зайо байо с копър и сметана дали копъра ще отиде в кърмата да помогне за коликите на бебето. Simple Smile

А той ще иде ли Simple Smile?
барабар със Зайо Wink

# 838
Какво очаквате от акушерките? В учебните им планове консултации по кърмене няма.
Това с многото желязо е доста разпространена заблуда. Да, повече е като количество в АМ, но е в ниско-усвоима форма и реално се приемат близки количества.

# 839
  • Стара Загора
Като не знаят къде ходят лекции по кърмене да преподават.

Общи условия

Активация на акаунт