Забременели след ин витро - Тема 43

• 108 494
  • 738
  •   1
Отговори
# 375
  • Пловдив
Герда, айде бе очакваме официално да се похвалиш! Честита ти рожба! Да е живо и здраво бебчето и много да ви радва!

# 376
Е, аз тихичко се хваля.
Благодаря за пожеланията момичета.И на вас да ви се връщат.Heart

# 377
Герда,честита дъщеричка. Да е здрава и щастлива Simple Smile

# 378
Здравейте и от мен.В 6г.с. съм.От вчера имам едно кафеникаво запване.Преди няколко дни бях на преглед и понеже предната вечер пак имах малко попитах док и той каза,ако пак има да спра аспирина и фраксипарина.Случвало си ви се е?Да се тревожа ли??

# 379
Здравейте момичета, включвам се и аз тук все още със страх и невярваща че съм в 11 г.с. Имам един въпрос, БХС задължително изследване ли е, и след колко време излизат резултатите?

# 380
Не, не е задължително изследнане. Обикновено го предлагат на жени над 35 г., тъй като риска при тях от генетични дефекти е по-голям. Аз го правих, но той така или иначе не дава отговор на въпроса има ли или не някакъв проблем. Препоръчаха ми втория, късния БХС. Реших да направя Пренатест, който е много скъп, но не е теория на вероятностите за разлика от БХС, а дава много по-категоричен резултат.
Резултатите са готови за 7-10 работни дни.

# 381
На мен и за Пренатест ви казаха, че не дава на 100% отговор. Да, по-точен е от БХС, но не и категоричен. Също е тест, отчитащ вероятност. А има и вариант изобщо да няма резултат, поради недостатъчно количество нужен материал за изследване. Специалист по ФМ ми ги каза тези неща, тъй като не исках да правя БХС, а направо Пренатест, но ме разубеди Simple Smile

# 382
Здравейте момичета, какви би следвало да са стойностите на кръвната захар. В 11 г.с. съм кръвна захар 5.11.
Преди бременността стойностите бяха пак такива.

# 383
  • София
При бременни горната стойност на кръвната захар е 5,1. Но за да се говори за проблем трябва трайно стойностите на гладно да са над 5,1
На този етап все още е рано да се говори за гест. диабет защото плацентата все още не си е поела функциите напълно

# 384
Нандин, благодаря, ти си наясно с тези неща. Ще огранича сладкото и тестеното от сега още. В коя седмица кръвната захар най-ясно ще покаже дали имам проблем. Ако инсулинът е норма, можем ли да говорим за ГД, или само кръвна захар се гледа?
HOMA-index за Инсулинова резистентност – изчисляване по стандартна формула:

HOMA-IR = глюкоза*инсулин/22.5

Материал за изследване на глюкоза и инсулин се взема на гладно.

Референтни стойности:

Нормален HOMA-IR < 2.5
Рискова зона 2.5-5.0
Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0
Какво ще кажеш за този начин на изследване?

# 385
Здравейте и от мен.В 6г.с. съм.От вчера имам едно кафеникаво запване.Преди няколко дни бях на преглед и понеже предната вечер пак имах малко попитах док и той каза,ако пак има да спра аспирина и фраксипарина.Случвало си ви се е?Да се тревожа ли??

Аз имах такова зацапване вечерта, когато трябваше да ми дойде по график, значи била съм 4-та седмица. Казаха ми същото, за 2-3 дни да спра фраксипарина и аспирина, и да си пия утрогестана през устата. Зацапването изчезна до другия ден на обяд Simple Smile Щом така ти е казал докторът, значи не е тревожно.
Разбира се, ако спреш кръворазреждащите и нищо не се подобри, може би е добре да отидеш на един ехограф, да ти е спокойно.

# 386
На мен и за Пренатест ви казаха, че не дава на 100% отговор. Да, по-точен е от БХС, но не и категоричен. Също е тест, отчитащ вероятност. А има и вариант изобщо да няма резултат, поради недостатъчно количество нужен материал за изследване. Специалист по ФМ ми ги каза тези неща, тъй като не исках да правя БХС, а направо Пренатест, но ме разубеди Simple Smile

Аз също съм чувала, че не дават 100% гаранция и се чудя тогава защо трябва да се правят.

# 387

Аз също съм чувала, че не дават 100% гаранция и се чудя тогава защо трябва да се правят.

Следващия текст го копирах директно от сайта на Пренатест.
Пренатест не предоставя окончателна диагноза, но ни позволява с максимална прецизност (>99%) да определим дали бебето, което носите в утробата си, не е застрашено от едни от най-често срещаните вродени генетични аномалии.
Ако се интересувате от подробности за Пренатест, може да проследите информацията на следния линк:
http://www.prenatest.bg/polezna-informacia/chesto-zadavani-vaprosi/

# 388
Аз направих пренатест и си осигурих спокойствието до края на бременността.

# 389
Helinor17, благодаря ти за полезната информация.

Общи условия

Активация на акаунт