Забременели след ин витро - Тема 43

• 107 682
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
  • Варна
За задължителен Фраксипарин/Клексан си! Това, дето го вижда гинеколога ти като петно, е хематом, затова си кървила. Трябва веднага да го почнеш. Аз съм със същата мутация като теб и два спонтанни аборта в 7ма и в 12гс, третата бременност ми беше успешна, слагах от начало докрай Фраксипарин. За болката не се тревожи, ще мине, от разпъването е, не и придавай значение. Магнезия няма отношение преди 16гс, докато няма плацентата, пий си,, ако искаш, ма все тая.
В чужбина 4G/4G не се брои за рискова мутация и няма да й изпишат фраксипарин. Не плашете момичето.
В БГ го изписват, а дали е правилно или не никой не знае. Просто тук след инвитро се презастраховат.
Магнезия от личен опит има отношение преди 16 г.с. Знам че така казват докторите, но на мен само той ми помогна. Бях го спряла в 9-10 г.с. и болките се завърнаха, така че съм сигурна. Магне б6 взимах аз, той е слабичък, но в началото ми свърши работа.

# 601
  • София
Пънче,
с голяма и прекрасна изненада ти видях втората линийка Simple Smile
Много се радвам, че си бременна и лека и спокойна да е до край.

Miroslava Yonkova Не се притеснявай излишно. Симптомите не всеки ги усеща, а това не значи нищо. Много често симптоми се усещат и без бременност, заради всички хормони, които поемаме.
Аз те съветвам през 48 часа да си направиш ЧХГ изследване и да видиш как расте нивото на хормона.

# 602
  • Варна

Аз те съветвам през 48 часа да си направиш ЧХГ изследване и да видиш как расте нивото на хормона.

Какви нерви и ядове имах с това ЧХГ. Удвояваше се на 80 часа...Sob
Пускайте си едно ЧХГ. Ако числото е тризначно, чакайте си прегледа за установяване на бременност и да ви е спокойно. После - един преглед за установяване на сърдечна дейност и това е.
Понякога в стремежа си да контролираме всичко си докарваме излишни големи притеснения.

# 603
  • София
Какви нерви и ядове имах с това ЧХГ. Удвояваше се на 80 часа...Sob
Пускайте си едно ЧХГ. Ако числото е тризначно, чакайте си прегледа за установяване на бременност и да ви е спокойно. После - един преглед за установяване на сърдечна дейност и това е.
Понякога в стремежа си да контролираме всичко си докарваме излишни големи притеснения.

Принципно съм съгласна. Правилното е на 48-до 72 часа да се е удвоило. Ако не е значи нещо не се развива както трябва.
За трицифреното число не съм съгласна. Аз имам една извънматочна бременност от инвитро и понеже бях в провинцията по нова година нямаше къде да пусна ЧХГ. Като дойдох на преглед и Стаменов не видя плоден сак ме накара да пусна такъв тест - ЧХГ беше над 2000, но след 48 часа само 2800.
Сега като забременях направих тест на  13 ден от трансфер и ЧХГ беше над 960. След 48 чса направих нов и видях, че е над 2000 и се успокоих.
Та в този ред на мисли трицифреното число не значи нищо, ако ЧХГ не се удвоява правилно. Изключения има, но се малко.

# 604
  • София
За задължителен Фраксипарин/Клексан си! Това, дето го вижда гинеколога ти като петно, е хематом, затова си кървила. Трябва веднага да го почнеш. Аз съм със същата мутация като теб и два спонтанни аборта в 7ма и в 12гс, третата бременност ми беше успешна, слагах от начало докрай Фраксипарин. За болката не се тревожи, ще мине, от разпъването е, не и придавай значение. Магнезия няма отношение преди 16гс, докато няма плацентата, пий си,, ако искаш, ма все тая.
В чужбина 4G/4G не се брои за рискова мутация и няма да й изпишат фраксипарин. Не плашете момичето.
В БГ го изписват, а дали е правилно или не никой не знае. Просто тук след инвитро се презастраховат.
Магнезия от личен опит има отношение преди 16 г.с. Знам че така казват докторите, но на мен само той ми помогна. Бях го спряла в 9-10 г.с. и болките се завърнаха, така че съм сигурна. Магне б6 взимах аз, той е слабичък, но в началото ми свърши работа.

Въобще не ме интересува в чужбина какво признават и какво не, ако не бях на нмх терапия досега едно дете нямаше да имам, пък нека в чужбина да я мислят за лека мутация. При това при мен е доказано, че е е от това, а не е просто догадка.
За ЧХГто пълен абсурд да не се повтаря. Това, че при теб се удвоявало на 80 часа просто показва, че изключенията потвърждават правилото. В 99% от случаите удвояване, по-голямо от такова на 72 часа води до загуба на бременността. Да не говорим как следенето на покачване на хормона може да спаси някоя жена при съмнения за извънматочна Б.

# 605
Моето ЧХГ беше малко в началото, удвояваше се неравномерно, а резултатът в момента си е събул чорапа в креватчето и недоволства.;

# 606
  • София
И моето Simple Smile

# 607
То и моето, но това се дължеше (според мен) на втория ембрион, който в 7 г.с спря развитие. Иначе на практика на 48 ч. е добре да се удвоява или по-малко.

# 608
  • Варна

Въобще не ме интересува в чужбина какво признават и какво не, ако не бях на нмх терапия досега едно дете нямаше да имам, пък нека в чужбина да я мислят за лека мутация. При това при мен е доказано, че е е от това, а не е просто догадка.
За ЧХГто пълен абсурд да не се повтаря. Това, че при теб се удвоявало на 80 часа просто показва, че изключенията потвърждават правилото. В 99% от случаите удвояване, по-голямо от такова на 72 часа води до загуба на бременността. Да не говорим как следенето на покачване на хормона може да спаси някоя жена при съмнения за извънматочна Б.

Чак в 99% от случаите... Grinning тази статистика пак откъде? Д-р Стаменов ми каза, че често се случва в начална бременност и не трябва да повтаряме теста преди прегледа. Wink
Когато няма плоден сак в матката е друго. Тогава, разбира се, че трябва да се пусне чхг през 48 часа. Но в началото, преди прегледа е излишно.
Не сте прочели внимателно това което написах.

# 609
  • София
Точно преди първия преглед трябва да се проследи покачването на ЧХГ, защото той обикновено се състои около 25 дни след трансфер, а тогава може да е много късно вече, ако жената е с извънматочна. То като мине прегледът и се визуализира сак в матката, вече е безпредметно да се пуска ЧХГ.

# 610
  • В сърцето на любимия човек
Магнолия, благодаря за милите думи Simple Smile Втората лентичка се получи напълно естествено и за мен си е истинско чудо Heart Eyes

Аз съм с 4Г/5Г (хетерозигот) и за момента съм без терапия, защото когато забременях все още кърмех, а аспирина е от малкото лекарства, които са несъвместими с кърменето (преминава в кърмата и е вреден за деца до 7г възраст). Следим кръвотока и при нужда ще ми включат АП или Фраксипарин/Клексан. Според проф. Паскалева, която ми назначи терапията с първата ми бременност, половината бременни са с някаква форма на мутация по PAI и голяма част от тях износват без дори да разберат за проблема. Даже тя първоначално искаше да ме остави без терапия, защото не съм с хомозиготна мутация, но изследванията показаха, че имах нужда от АП към онзи момент.

# 611
А на мен ми е чудно защо дори на тези, които нямаме изобщо тромбофилия ни изписват АП? Не виждам абсолютно никакъв смисъл, да не говорим, че на листовката пише, че е противопоказен при бременност, а мисля е и вреден за бебето, изобщо в този случай май само вреди. Ядосвам се, че го пих през почти цялата бременност, едва преди ок седмица и нещо си го спрях по своя инициатива.

# 612
  • В сърцето на любимия човек
Не е вреден по време на бременност, особено, ако се започне от самото начало на бременността (преди 15-16гс), защото осигурява по-добър кръвоток към матката и намалява риска от микротромби в начална бременност, които могат да са причина за мисед.

# 613
Пънче,много се радвам за теб. Simple Smile
Аз съм с 4G-4G и не съм била на терапия и аспирин не съм пила дори.Кръвотокът винаги е бил много добър,дори бебо се роди по-едър за седмиците си.В 6г.с обаче ми се беше запушила едната вена на крака.По принцип съм с разширени вени.Дори и тогава не ми изписаха терапия.Явно в моя град много много не обръщат внимание на този вид изследване.Слава Богу,детето ми се роди живо и здраво.

# 614
Аз заради тези експерименти на д-р Александров се борих дълго  с 3 неуспешни бременности,докато не срещна човек ,който вярва в имунологията .

Общи условия

Активация на акаунт