Забременели след ин витро - Тема 43

• 107 692
  • 738
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Да, най-добре е да събереш 24часова урина (как точно се събира, мога да обясня на лично, ако имаш нужда)

# 586
  • Benelux / Varna
Здравейте и от мен.🤗 Надничам от време на време тук, но не смеех да се запиша. На 39 съм, почти 40 и забременях чрез ИКСИ с едно ембрионче. В 9 г.с съм и все имам разни неразположения и тревоги, на тръни съм и не мога да се усмихна даже. В 5 г.с и  получих розово течение, което ме държа повече от седмица и отидох на първи вагинален преглед. Уж всичко беше наред.В 7 г.с ходих на контролен в клиниката, пак вагинален преглед, установяват сърдечна дейност и приключват със следенето на бремеността, така поне е тук, живея в Белгия.  В 8 г.с отидох при личен гинеколог, който вече започва да следи бременността. Отново ме прегледа с вагинален ехограф, видя петно от кървенето на границата с плацентата, каза да не се тревожа и ми назначи час час за ехо и Nipt тест в 13 та седмица. Много често обаче когато ходя повече от 30 мин и имам бодежи ниско в корема. Налага се да лежа 2 дни да поотминат. Затова повечето време лежа. Казах му, той не видя нещо тревожно според него, дори не ми препоръча да лежа. В деня след прегледа  миналата седмица отново получих такива бодежи, прерязвания и болка във влагалището, този път по-силни. Лежа вече 5 ден. Бодежите и болката в корема спря, но още имам вагинална болка. От самото начало  преди трансфера слагам Утрогестан  вагинално 3 × 200 мг. От клиниката ми казаха да го слагам поне до 10 юли, после да се консултирам с гинеколога си.Чудя се вече дали нещо при слагането му ми причинява тази вагинална болка. Възможно ли е и от честите прегледи с вагинален ехограф,  незнам. За съжаление най-ранният час за преглед е другият четвъртък и оттогава доктора излиза 2 седм.в отпуск. Единственият ми вариант остава спешната помощ и ако недай си боже има кървене. Ужасно се чувствам- само лежа и тази болка ми изпилява нервите, ходя със страх в тоалетната и това постоянно дърпане във влагалището много ме притеснява. От 1 седмица ставам само до тоалетна, баня и хладилник.Трябва да си запаза час за ендокринолог , защото вземам Еутирокс 75, предполагам трябва да се вдигне дозата. В Бг си бях правила генетични и излязох генотип 4G/ 4G. Тук в клиниката отказват да се прилага каквато и да било терапия, т.к съм нямала история, а фраксипарина имал също други действия. Говорих с гинеколога си и той настоя обаче за консулт с хематолог, за да имаме второ мнение. Така или иначе в момента с тия болки не мога да стигна до тези консулти. И така лежа, боли и съм притеснена. Включвам се тук за съвети и подкрепа.

# 587
  • Варна
Специално за бодежи не знам какво да те посъветвам, аз имах болки в тези седмици и ми помогна магнезий. Вземах и ношпа.

# 588
Знам, че е много лесно да се каже, но трябва да си спокойна (е, аз не успях да бъда в тези инфарктни седмици, но е наистина важно); второ, за тромбофилията не разбрах дали имаш назначена терапия, ако не настоявай пред твоя док. Тук даже и да нямаш тромбофилия ти изписват профилактично аспирин протект, което не зн колко е удачно. Не е зле да пуснеш и контрола на тсх и ако е над 2 да се посъветваш с репрод. ендокринолог. Стискам ти палци!

# 589
Бодежите и болката може да е от разпъването на матката, ако е по-чувствителна. Но-шпа има ли откъде да вземеш?

# 590
  • Benelux / Varna
Нямам терапия още  , от клиниката бяха категорични че не трябва нищо да се прави. С гинеколога обаче засега сме на друго мнение, затова ме праща на хематолог.
Но-шпа няма тука, всички останали подобни тук пише, че са противопоказни. За болката от клиниката ми казаха да вземам Дефалган, което всъщност си е парацетамол. Не смея обаче. Вземам магнезий, какъвто имам под ръка - магнезиев цитрат, незнам до колко е подходящ, но при липса на друг.
Еутирокса си го увеличих вече от 75 малко нагоре, вземам хапче и 1/ 4върт поне докато стигна до ендокринолога, но с тия болки ме е страх да стана от леглото тези дни. Иначе пуснах кръвни за ТСх- то.

# 591
Но-шпа не, за да не те боли, а за да не контрахира матката. Не съм сигурна дали може да се изпрати, защото е вид лекарство, иначе бих ти метнала няколко блистера със Спиди.

# 592
  • Benelux / Varna
Засега обмислям нелегално да ми го пратят, дано мине номерът, скрит в някой колет. Аз мислех че имам, бях се заредила при предния опит, но взел че му изтекъл срока през февруари.

# 593
Аз мисля, че и магнезият ще ти свърши работа, докато намериш но-шпа, все пак и той помага против контракции.

# 594
  • София
За задължителен Фраксипарин/Клексан си! Това, дето го вижда гинеколога ти като петно, е хематом, затова си кървила. Трябва веднага да го почнеш. Аз съм със същата мутация като теб и два спонтанни аборта в 7ма и в 12гс, третата бременност ми беше успешна, слагах от начало докрай Фраксипарин. За болката не се тревожи, ще мине, от разпъването е, не и придавай значение. Магнезия няма отношение преди 16гс, докато няма плацентата, пий си,, ако искаш, ма все тая.

# 595
Когато прокървих ми спряха клексана и аспирина до два чисти дни ат кървене. Хематомът се виждаше едня седмица.

# 596
Засега обмислям нелегално да ми го пратят, дано мине номерът, скрит в някой колет. Аз мислех че имам, бях се заредила при предния опит, но взел че му изтекъл срока през февруари.

Аз съм в Англия и си го поръчвам от ebay от български търговец е си е супер, в срок и всичко. Потърси.
Иначе в тия седмици и аз имах бодежи и никой не ми обърна внимание, включително и аз сама и нямаше проблем.
Наистина по-спокой го карай, ако можеш

# 597
Зорница, ако ти е първо забременяване, или скоро не си забременявала, в тази седмица бодежите са от бурния растеж на ембриона и това разтяга матката, а ако е имяло някакви сраствания от преди усещането е по осезаемо.
След това болките преминават от страни на матката, защото тя започва да се повдига и да опъва врйзките, които я държат за таза. Балката тогава е сякаш те пронизва шиш.
Аз много се бях притеснила, и само моята фетална ми обясни на какво се държат, и че са нещо нормално.
Но аз за около година и половина забременявах три пъти, така че вече си усещам, от коя болка да се притеснявам от коя не.

# 598
Зорница, не подценявай парацетамола. Аз след секцио се обезболявах с него, така че си действа. Simple Smile
Ако вземеш няколко пъти при нужда, няма да навреди на бебето или на тебе.
След серклажа също взимах парацетамол и кодеин - това изписват тук за обезболяване по време на бременност. Разбира се, в минимални количества и честота на прием.

# 599
В Турция пък за кървене ни изписваха Прогестан инжекции и нищо друго. Спирах кринона и слагах няколко дни инжекции.
И при двете си бременности (успешни) имах леко кървене на няколко пъти.

Общи условия

Активация на акаунт