Забременели след ин витро - Тема 43

• 108 509
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Нандин, благодаря, ти си наясно с тези неща. Ще огранича сладкото и тестеното от сега още. В коя седмица кръвната захар най-ясно ще покаже дали имам проблем. Ако инсулинът е норма, можем ли да говорим за ГД, или само кръвна захар се гледа?
HOMA-index за Инсулинова резистентност – изчисляване по стандартна формула:

HOMA-IR = глюкоза*инсулин/22.5

Материал за изследване на глюкоза и инсулин се взема на гладно.

Референтни стойности:

Нормален HOMA-IR < 2.5
Рискова зона 2.5-5.0
Висока Инсулинова резистeнтност ( HOMA-IR ) >5.0
Какво ще кажеш за този начин на изследване?

Изследване за гест. диабет се прави след 24 г.с.
Инсулин при бременни не се изследва, защото при бременност има физиологична ИР. Плацентата произвежда ензим, който разгражда инсулина и панкреаса започва да произвежда повече. Та след 24г.с. Може да си направиш орален глюкозо-толерантен тест (ОГТТ) - изследва се само кръвна захар. До тогава може да следиш кръвната захар на градно.

# 391
Благодара Нандин, както винаги точна и много полезна. Обаче, над каква стойност нивото на КЗ, която ще следя, става притеснителна?

Р.Р. Кръвната ми захар е 5.31, а не 5 .11, както съм писала по- горе.
Примерно при тази стжйност 5.31, трябва ли да взема някакви мерси?

Хора, безкрайно сте ми полезни.

# 392
  • София
Ограничи въглехидратите, но не ги спирай напълно и следи глюкозата на гладно. За да се приеме, че има проблем, трябва трайно да е над 5.1

# 393
Момичета .Бременна съм в 6 г.с и няколко дни .По принцип и преди ми е излизал херпес ,но не съм била бременна.Излиза ми отзад до опашната кост на меката част.Ето че днес се опита да ми избие ,но го натърквам с едно памуче със спирт и завяхва още преди да е избил.Имам ли повод за притеснения.Пускала съм преди кръвни имам антитела срещу двата типа .

# 394
Може да мажеш с Ацикловир.

# 395
Това може да е зостер.

# 396
Не е Зостер излиза ми от 10 години и съм го изследвала знам ,че е симплекс Simple Smile просто се притеснявам заради бременноста.

# 397
От момичетата които правят инвитро знам, че правеха консултация с имунолог заради повишени титри на вируса на херпес в кръвта. Но това дали ще ти е от полза на теб, не знам.

# 398
  • София
От момичетата които правят инвитро знам, че правеха консултация с имунолог заради повишени титри на вируса на херпес в кръвта. Но това дали ще ти е от полза на теб, не знам.
За херпес симплекс, че и зостер се изследван антитела.
Титри на вирус... кому е нужно, това скъпо изследване?!?!?

# 399
Не знам. На тази база им даваха Валтрекс.Но не знам за бременни.
Може би специалист по фетална медицина може да назначи адекватно лечение?

# 400
Имам антитела,издледвала съм ги.На мен ми излиза за 1 ден и го няма .Нито ми пречи нито ми е проблем .Искам само да знам ,че плода е в безопасност.

# 401
Имам антитела,издледвала съм ги.На мен ми излиза за 1 ден и го няма .Нито ми пречи нито ми е проблем .Искам само да знам ,че плода е в безопасност.

В безопасност е, но вероятно ще ти препоръчат да раждаш със секцио, за да не се зарази бебето по време на раждането.

# 402
Аз родих секцио именно поради тази причина. Съветвам и теб да не рискуваш излишно..., после не би си простила последиците...

# 403
Изобщо не се и замислям .Искам да знам просто ,че докато е вътре в мен 9 месеца ,не е опасно за него ,че на мен ми излиза херпес .На мен не ми пречи изобщо .С времето вече не ми излиза така агресивно.Даже прилича повече на пъпка ,а не както преди излизаше.

# 404
На този етап не пречи на плода. На мен ми излизаше доста агресивно през цялата бременност. Тъкмо завехне, тръгне друг... АГ-то, което ме наблюдаваше неглижира случая, добре че не й се доверих, а я смених буквално в последния момент. По учебник, ако дори един едничък мъничък херпес се появи, секциото е задължително.

Общи условия

Активация на акаунт